-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Erbaş: Kur'an'ın yolunda, Hazreti Peygamberin etrafında toplanalım
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ey İslam alemi birleşin, bir araya gelin, ruhlarınızı, fikirlerinizi birleştirin, Kur'an'ın yolunda, Hazreti Peygamberin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) etrafında toplanalım." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'un Pendik ilçesindeki Amine Hatun Camii'nde düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"ne katıldı.
Buradaki konuşmasında, "De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, "Müslümanlar olarak tanımamız, öğrenmemiz gereken en önemli kitap Allah'ın kitabı. İşte bugün burada Allah'ın kitabını hıfzederek, sadece hıfzetmekle kalmayıp onun manasına vakıf olmak için Kur'an'ı anlama programı merkezli İslami ilimleri de öğrenerek mezun olma durumuna gelmiş olan kardeşlerimizle, hocalarımızla bir aradayız. Rabbim hayırlı uğurlu eylesin." dedi.
"Yeryüzünde yaşayan bütün insanlar için İslam bir nimet olmuştur"
Başkan Erbaş, Allah'ın bütün Peygamberleri İslam'ı anlatma ve tebliğ etmeleri için vazifelendirdiğine işaret ederek, "Cenab-ı Hak, Hazreti Adem'den Hazreti Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendilerimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kadar bütün Peygamberleri İslam Peygamberi olarak göndermiştir. İslam'ı da yeryüzüne bir nimet olarak göndermiştir. Hazreti Adem'den itibaren yeryüzünde yaşayan bütün insanlar için İslam bir nimet olmuştur, kıyamete kadar gelecek olan bütün toplumlar içinde İslam'ın nimet olduğunu herkese anlatmamız lazım." diye konuştu.
"Kur'an sünnetsiz olmaz, sünnet Kur'an'sız olmaz"
Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnet-i şerifleri olmadan Kur'an-ı Kerim'i anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Erbaş, "Her zaman ve her yerde Kur'an ve sünnet birlikteliğini anlatalım, tebliğ edelim. Kur'an ve sünneti birbiriyle yarıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Kur'an sünnetsiz olmaz, sünnet Kur'an'sız olmaz hakikatini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım." ifadelerini kullandı.
"Bölünmüşlüğümüzden cesaret alan zalimler soykırım yapıyor"
Başkan Erbaş, şunları kaydetti:
"İslam alemi olarak Kur'an'ın ilkeleri doğrultusunda hareket edersek, Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) iyiliği emretmek, kötülükten men etmek ile ilgili tavsiyelerini, emirlerini yerine getiriyor şekilde hareket edersek zalimler şu anda bulduğu cesareti bulamaz. Eğer Müslümanlar Kur'an'ın ve sünnetin emirleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde olursa, güçlerini birleştirirse, zalim işgalciler dünyanın gözü önünde Gazze'de Filistin'de bu zulmü, bu soykırımı yapamaz. Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz; 'Hepiniz toptan Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz.' buyurmaktadır. Ey İslam alemi birleşin, bir araya gelin, ruhlarınızı, fikirlerinizi birleştirin, Kur'an'ın yolunda, Hazreti Peygamberin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) etrafında toplanalım. İslam'ın önemli iki kaynağı Kur'an, birlik olmamızı emrediyor, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) birlik olmamızı emrediyor.
Bizim bu dağınıklığımızdan, bölünmüşlüğümüzden, parçalanmışlığımızdan cesaret alan siyonistler, zalimler gözümüzün önünde bebekleri, masumları öldürüyor, soykırım yapıyor. Biz birleşmezsek, Kur'an-ı Kerim'in emirlerine uymazsak, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) müminlerin birliği, beraberliğiyle ilgili tavsiyelerini, emirlerini yerine getirmezsek bu zulümler bitmez."
Merasimin ardından, hafızlığını tamamlayan 136 öğrencinin icazetleri verildi.
Merasime, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı. (İLKHA)
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
Yükleniyor







