GÜNDEM 10.03.2025 06:13:13 0

Erbaş: Vazifemiz gençlerimizi, çocuklarımızı ilmi faaliyetlerin içerisine çekmek

Erbaş: Vazifemiz gençlerimizi, çocuklarımızı ilmi faaliyetlerin içerisine çekmek
Haberi Sesli Oku

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Bizim vazifemiz gençlerimizi, çocuklarımızı ilmi faaliyetlerin içerisine çekmemiz ve doğru dini bilgiyi insanlara ulaştırmak." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) tarafından İstanbul’da düzenlenen iftar programına katıldı.

Buradaki konuşmasında Başkan Erbaş, bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) 50’nci yaşını doldurduğunu ifade ederek, vakfın kuruluş tarihi olan 13 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde külliyede Uluslararası Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Ödülleri Töreni’nin yapılacağını söyledi.

İSAM’ın Diyanet İşleri Başkanlığının kalbinin attığı yer olduğunu söyleyen Erbaş, "İSAM’ın açıldığı ilk halini biliyorum. O günden bugüne demek ki 40 yılı aşmış ve geldiğimiz nokta hamdetmemizi gerektiren bir nokta. 46 ciltlik İslam Ansiklopedisi burada hocalarımızın emekleriyle, gayretleriyle gerçekleşti." dedi.

Erbaş, geçtiğimiz günlerde vizyona giren "Hep Otuz Üç Yaşında" filminin İslam Ansiklopedisi’nin hikayesini anlattığına işaret ederek, "O hikâyenin seyri insana ferahlık, mutluluk veriyor. O yüzden Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışmaları bugüne kadar her alanda devam etti, bugün de yine çeşitli alanlarda devam ediyor." diye konuştu.

"Bugün mazlumların duasıyla ayaktayız"

TDV’nin yurt içinde ve yurt dışında mazlumlara, mağdurlara, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri yürüttüğünü belirten Başkan Erbaş, "Onlardan aldığımız dualarla bugün ayaktayız. Biliyorsunuz bizim ecdadımızdan bize mirastır. Nerede bir mazlum, nerede bir fakir fukara var, oraya ulaşmak, oraya hayrı hizmetleri götürmek, oralara eğitim hizmetlerini götürmek bizim ecdadımızdan miras aldığımız çok önemli bir faaliyet alanıdır." ifadelerini kullandı.

"Başkanlığın görevi toplumu din konusunda aydınlatmaktır"

Erbaş, ilmin İslam medeniyetinin temel direği olduğuna dikkati çekerek, "Bizim vazifemiz gençlerimizi, çocuklarımızı ilmi faaliyetlerin içerisine çekmemiz ve doğru dini bilgiyi insanlara ulaştırmak. Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat kanununda bir tanımı var; toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet, ahlak konularında doğru bilgiyi topluma ulaştırmak." şeklinde konuştu.

Programa, eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı, Doç. Dr. Burhan İşliyen, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Dr. Hasan Güçlü, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İSAM Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile İslam Ansiklopedisinin madde yazarları katıldı. (İLKHA)

42 ilde FETÖ operasyonu: 169 şüpheli gözaltına alındı

Muğla açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Gram ve ons altın ne kadar oldu?

Döviz kurlarında son durum

Yağışlı hava etkisini sürdürüyor

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerine fırtına engeli

Siyonist rejimin propaganda hesaplarının paylaşımları yalanlandı

Kütahya'da bir deprem daha

Pakistan: Hindistan askerî harekât planlıyor

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında ikinci dalga

Türkiye-İtalya 4. Hükûmetlerarası Zirvesi Ortak Bildirisi’ne ilişkin açıklama

Türkiye, Üç Deniz Girişimi’nin stratejik ortağı oldu

Amerikalıların neredeyse yarısı Trump’ın görevini yetersiz buluyor

UAD, Sudan’ın BAE’ye açtığı soykırım davasında 5 Mayıs’ta karar verecek

ABD'den İran ve Çin'e yaptırım

BRICS ülkeleri: Tüm israil askerleri Gazze'den çekilmeli

ABD Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'da ilerleme sağlanmazsa arabuluculuk rolünden çekileceğiz

Şırnak’ta Ziraat Odaları Başkanları, kuraklık sorunu için yetkililere çağrıda bulundu

Ankara’dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

İsveç'te silahlı saldırı: 3 ölü

Bakan Işıkhan: Dünya krizlerle sarsılırken istihdamda rekorlar kırdık

Prof. Dr. Tarhan: Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor!

Bakanlar Memişoğlu ve Kurum, ortak çalışma alanlarını görüştü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan “Covid Yasası” açıklaması: Yargı Paketine alınmazsa Genel Kurul’a sunacağız

Kurumlar vergisi beyanname süresi uzatıldı

Malatya'da hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi

Siirt'te köylere hizmet götürme birliği encümen seçimi yapıldı

Malatya'da suç örgütü operasyonunda tutuklama sayısı 47'ye çıktı

Araç refüje çarptı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile savunma sanayii alanındaki iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Yükleniyor