GÜNDEM 1.03.2025 10:58:25 0

Erbaş: Zekatlarımızı verelim ki toplumumuz huzurlu olsun

Erbaş: Zekatlarımızı verelim ki toplumumuz huzurlu olsun
Haberi Sesli Oku

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş “Zekatlarımızı verilmesi gereken yerlere verelim ki toplumumuz daha huzurlu olsun. Toplumumuzda mutluluklar artsın, sıkıntılar azalsın.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir dizi programa katılmak için geldiği Konya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl için “Ramazan ve İyilik” temasını belirlediğini ifade eden Başkan Erbaş, “Bu yıl Türkiye Diyanet Vakfımızın (TDV) kuruluşunun 50’nci yılı. 13 Mart 1975 yılında bu iyilik hareketi başladı ve bugüne kadar geldi.” dedi.

“Vakıf anlayışının kurucusu Peygamber Efendimizdir”

“İyilikte ve takvada yardımlaşınız.” ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş “İşte biz hep birlikte iyilikte yardımlaşmaya gayret ediyoruz. Vakıflar bir vesiledir. Burada bulunan bütün kardeşlerimiz, vakıflara, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına gönül vermiş her kardeşimiz bir peygamber varisidir. Çünkü vakıf anlayışının kurucusu Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’dir.” ifadelerini kullandı.

Erbaş, dijital dünyanın hayra dönüştürülmesi gerektiğine işaret ederek “Eğer biz o alanda daha fazla olursak; hayırlı insanlar, iyi insanlar, iyilik yolunda olan insanlar, dijital dünyada iyiliği yaymak için uğraşırsa kötülere ve kötülüğü yayanlara yer kalmaz. O yüzden diyorum ki aman ha bu alanı kötülere bırakmayalım. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu konuya çok önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Zekatlarımızı vakıflara verebiliriz”

Erbaş “Zekatlarımızı verilmesi gereken yerlere verelim ki toplumumuz daha huzurlu olsun. Toplumumuzda mutluluklar artsın, sıkıntılar azalsın. Vakıfların da zekatları emanet olarak alma çalışmaları var. Zekatlarımızı vakıflara verebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Umut Kervanı Van’da Ramazan yardımlarını sürdürüyor

Ramazan ayı için ibadet ve manevi tavsiyeler

Bingöl'de minik yürekler Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yardım etti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze'de ateşkesin devam etmesi çağrısı

Bingöl'de tekstil sektörü temsilcileri toplandı

Van’da kar yağışı etkili oldu

Ramazan sofralarının geleneksel tatlısı güllaç tezgâhlardaki yerini aldı

İstanbul'da "Narkokapan-14" operasyonunda 145 kişi tutuklandı

Tescillenen ata tohumları tarım kredi kooperatifi marketlerinde satışa sunuldu

Başkan Geçit: Hayır çarşımızla kardeşlik bağlarını güçlendiriyoruz

Camiye giden çocuklardan anlamlı karşılama

8 ayrı suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da bilişim yoluyla hırsızlık operasyonu: 2 gözaltı

Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık operasyonunda 6 şüpheli hakkında işlem başlatıldı

Batman'da Ramazanın ilk mukabelesinde camiler dolup taştı

Gaziantep'te mukabele halkaları oluşturuldu

Ramazan ayında yerine getirilmesi gereken sünnetler?

Batman Milletvekili Ramanlı'dan Ramazan mesajı

Gaziantep'te dolandırıcı operasyonu: 39 gözaltı

Gazze'de şehit sayısı 48 bin 388'e yükseldi

"Aile Yılı" etkinlik takvimi açıklandı

TESK Genel Başkanı Palandöken: Ramazanda yardımların amacına ulaşması mühim

Ayasofya'daki mahyanın onarımı 52 yıllık usta tarafından gerçekleştirildi

Minik yürekler harçlıklarını Gazze'ye gönderdi

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Umut Kervanı Batman’da binlerce aileye Ramazan kolisi dağıttı

Genç hatipler en güzel hutbeyi okumak için yarıştı

Gelir vergisi beyanname verme dönemi başladı

Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de

Mardin’de çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yükleniyor