• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Erbaş'tan 10 Aralık mesajı: Batı merkezli bütün politikalar iflas etmiştir

GÜNDEM 10.12.2024 13:02:23 0
 Erbaş

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı'nın inandırıcılığını kaybettiğini, insanlığa barış ve huzur getirme iddiasıyla ortaya çıkan Ba

İslam'a göre ırkı, rengi, inancı, coğrafyası ne olursa olsun her insanın canı, aklı, inancı, malı ve neslinin mukaddes ve dokunulmaz olduğunu hatırlatan Erbaş, "Her insanın ve hatta her canlının doğuştan sahip olduğu haklar vardır. Yüce Allah, söz konusu hakların korunması için hükümler, ölçüler ve ilkleler koymuş, bunlara riayet edilmesini, bu konuda yaşanan ihlaller karşısında duyarlı davranılmasını, bilinçli hareket edilmesini en temel insanî görev olarak tüm insanlığa emretmiştir. İslam'ın gayesi, insanın Rabbiyle, kendisiyle, çevresiyle ve bütün varlık âlemiyle olumlu ilişkiler kurmasını; bütün ilişkilerini adalet, merhamet, hakkaniyet ve emanet bilinciyle gerçekleştirmesini temin etmektir. Zira yeryüzünde huzur, güven ve barış ortamının tesisi, ancak bu ilke ve ölçülere riayet edildiğinde gerçeklik bulur. Nitekim Müslümanların söz konusu ilkelerle egemen olduğu coğrafyalarda insanlar, bütün farklılıklarına rağmen asırlarca huzur ve güven içine yaşamışlardır." dedi.

"İnsanlığa barış ve huzur getirme iddiasıyla ortaya çıkan Batı merkezli bütün politikalar iflas etmiştir"

Günümüzde Batı medeniyetinin hegemonyasında yeryüzünün en temel hak ve hürriyetlere hasret kaldığını aktaran Erbaş, "Barış yurdu Kudüs ve çevresi, bugünlerde hiçbir uluslararası kurala ve hukuka uymayan siyonist zalimlerin elinde, eşi görülmemiş bir katliama sahne olmakta; kadın, çocuk demeden bir millet topyekûn yok edilmeye çalışılmaktadır. İnsanlar, dünyanın gözü önünde evsiz, yurtsuz bir şekilde açlık, susuzluk, salgın hastalık gibi sorunların pençesinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İnsanlık adına bir utanç vesikası olan bu trajik tablo, kendilerini insan hakları savunucusu gibi göstermeye çalışan uluslararası yapıların ve devletlerin maskesini düşürmüştür. Her fırsatta insan haklarından, hukukun üstünlüğünden dem vuran Batı, bütün inandırıcılığını kaybetmiştir. İnsanlığa barış ve huzur getirme iddiasıyla ortaya çıkan Batı merkezli bütün politikalar iflas etmiştir. Bilinmelidir ki Filistin özgür olmadan insan haklarından bahsetmek mümkün değildir." diye konuştu.

"Suriye'de yaşananlar hak mücadelesi veren mazlum coğrafyalar için umut oldu"

Erbaş, "Son günlerde Suriye'de yaşananlar, dünyanın diğer mazlum coğrafyalarında hak ve hukuk mücadelesi verenler için bir umut ışığı olmuştur. Baskıcı ve zalim politikaların sonucu olarak evlerinden, mülklerinden, yurtlarından ve en temel haklarından mahrum bırakılan, yıllarca zindanlarda korkunç işkencelere maruz kalan Suriyeli kardeşlerimiz bugünlerde vatanlarına ve özgürlüklerine kavuşmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu vesileyle zalimlere karşı hak ve hakikat mücadelesi veren bütün kardeşlerimizi tebrik ediyor, gelişmelerin hayırlı neticelere vesile olmasını diliyorum. Yeryüzündeki herkesin onurlu, güvenli, özgürce yaşayabilecekleri, temel hak ve hürriyetlerin teminat altına alındığı bir dünyanın inşası için gayret edenleri muvaffak kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ankara'da sağlığa zararlı 40 ton ürünün satışı engellendi

Pezeşkiyan'dan Trump'a: Gazze'deki katliama sessiz kalan biri barıştan söz edemez

Bağdat zirvesi başladı: Gazze için somut adımlar bekleniyor

Altın fiyatlarındaki artış evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

İşgalciler Batı Şeria'da ev baskınlarını sürdürüyor

HÜDA PAR'dan DEM'li belediyeye tepki: O yazılar yerlere değil yükseklere asılmalı

10 ilde 11 suç örgütüne operasyonu: 86 tutuklama

"Özgürlük" kılıfıyla sürgün: Trump'ın Gazze planı ve yeni Nekbe hazırlığı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç madde bağımlığına dikkat çekti: Vatandaşlar ‘evlatlarımızı kurtarın’ diyor!

Kayseri'de sosyal medya dolandırıcılığı: 3,5 milyon liralık vurgun

Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'de yeni mahkemeler kuruldu

Kuvvetli rüzgâr ve yağış nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

7 Avrupa ülkesinden ortak açıklama: Gazze'deki insanlık dramı karşısında sessiz kalmayacağız

UNICEF: israil Gazze’de 2 günde 45 çocuğu öldürdü

Şiddetli bombardıman altındaki Gazze'nin kuzeyinde sistematik yıkım başladı

Trump'tan yeni sürgün planı: 1 milyon Gazzeli Libya'ya gönderilecek

Siyonist rejim Gazze'nin tamamını işgal için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 7 üniversiteye yeni rektör atandı

Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Ağrı'da program gerçekleştirildi

Rusya: Donetsk'te 6 yerleşim birimini ele geçirdik

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Geleceğin umudunu inşa etmek için çalışıyoruz

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Kumluca’da vatandaşın sorunlarını dinledi

AB ülkeleri, Suriye gündemiyle toplanıyor

Mardin Valisi Akkoyun, kurban vekâletini Gazze’ye verdi

Arnavutluk'ta düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi sona erdi

Polonya Başbakanı Tusk: Ruslar bize siber saldırı başlattı

Nijerya'dan savaş hazırlığı gibi karar: 49 yeni hava aracı satın alacaklar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ