• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Erdemoğlu Ailesinin bin konut projesi onaylandı

13 Şubat 2024, Salı 13:20
13 Şubat 2024, Salı 13:20
Erdemoğlu Ailesinin bin konut projesi onaylandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdemoğlu Ailesinin bin konut projesi onaylandı

Erdemoğlu Ailesi, depremden etkilenen vatandaşlara verilmek üzere bin konutluk projenin çalışmalarına Adıyaman’ın Besni ilçesinde başladı.
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanılan depremlerde Adıyaman’da ağır hasar almış ve binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti.
Depremde evlerini kaybeden depremzedelere verilmek üzere Erdemoğlu Ailesi tarafından bin konut yapım projesi başlatılmıştı. Projenin onaylanmasının ardından konut yapım çalışmalarına başlanıldı.
Konutların yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Besni Kaymakamı Çağlar Partal, “6 Şubat depremleri sonrası Erdemoğlu Ailesince yapımı taahhüt edilen bin konut inşaatına başlandı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca imar planının onaylanması akabinde sahada çalışmalar başladı. İlçemize her konuda desteklerini esirgemeyen Besni’nin ihyası için hiçbir karşılık beklemeksizin öncü olan Erdemoğlu Ailesi’ne ilçemiz adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca alanın kamulaştırılması ve imar süreçlerinde kolaylaştırıcı çözümler üreten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki, Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen ve Valimiz Osman Varol’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ise, “Tek gayemiz doğup büyüdüğümüz topraklarda yaşayan hemşerilerimize faydalı olabilmek ve Besni’nin daha yaşanılabilir bir ilçe formunda olmasıdır. Özellikle 6 Şubat depreminin ardından yaşadığımız olumsuz şartları azaltmak için bizlerde bir nebze olsun gayret göstermekteyiz. Erdemoğlu Holding olarak depremin hemen ardından AFAD hesabına 100 milyon TL, nakit para yatırılmıştır. Yine vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere AFAD’a 100 bin metrekare halı, 150 bin adet battaniye teslim edilmiştir. Ayrıca deprem bölgesinde Erdemoğlu çalışanlarının hesaplarına toplam 100 milyon TL nakit para yatırılarak yaraların sarılmasına yardımcı olmaya çalıştık. Besni Kaymakamlığımız ile organizasyon sağlayıp Besni ilçemizde Yapılan konteyner kentin tüm altyapı çalışmalarını sürdürdük. Son olarak ta Besni’mizde depremden etkilenmiş vatandaşlarımıza verilmek üzere bin konutluk bir projenin çalışmalarına bugün itibariyle çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu alan içerisinde parklar, bahçeler, spor alanları, eğitim öğretim binaları, cami gibi sosyal alanları bulunmakta, bununla birlikte proje, bölgeye önemli bir yaşam alanı kazandırarak Besni’nin daha yaşanılabilir bir ilçe formunda olmasını arzu ediyoruz. Yapılan bu çalışmaların ilçemizdeki dayanışmayı arttırması ve hayırlı hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

İşgal rejimi sağlık, eğitim ve ibadet kurumlarını yok etti, halkı açlığa mahkûm entti

İzmir Urla’da 9 günlük su kesintisi

Emeklilerden uygun fiyatlı konut talebi

Trump, AB’nin Google’a kestiği cezaya karşı misilleme tehdidinde bulundu

İşgal basını: Dünya genelinde israil karşıtı eylemler artık olağan hale geldi

Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı

Siirt’te trafik kazası: Köy muhtarı yaralandı

Katil rejim Gazze'de sivillere ait binaları vurdu: 9 şehit

Maduro’dan ABD’ye yanıt: Venezuela’ya saldırı olursa silahlı mücadeleye geçeriz

Trump, 24 saatliğine 15 dolarlık bağış talep etti

Küçük yürekten büyük destek

Soykırımcı siyonistlere karşı dünya halklarının öfkesi eyleme dönüşüyor

Umut Kervanı Bingöl Derneği, umutları yeşertmeye devam ediyor

Uzunbahçe sakinleri: Yıl 2025, millet uzaya çıktı, bizim yol hâlâ 1900’lerden kalma

Zelenski, Moskova davetini reddetti: Putin Kiev’e gelsin

Londra'da "Gazze Halk Mahkemesi": İngiltere'nin siyonist rejime desteği yargılandı

Gazze hükümeti: israilin çok katlı binaları hedef alması savaş suçudur

HÜDA PAR Milletvekili Demir, İdil'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Bursa’da sağanak yağış etkili oluyor

Trump yönetimi Afganistan depremzedelerine yardımı reddediyor

Gazze'de açlık can almaya devam ediyor: 6 kişi daha öldü

Gazze ve Han Yunus'ta yardım bekleyen siviller hedef alındı: 17 şehit

Ülkelerin mesajlaşma uygulaması rekabetinde Rusya'nın "MAX" çıkışı

Bingöl’de arılı kovan desteği başvuruları devam ediyor

Yılın 8 ayında hava yolunu 162,6 milyon yolcu kullandı

Umut Kervanı’ndan yetim ve muhtaç ailelere ayakkabı desteği

Samsun’da 68 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi

Molla Beşir Şimşek'ten boykot çağrısı: Gazze'ye destek olmanın en büyük yolu boykottur

İşgalciler Kudüs'te 16 Filistinliyi esir aldı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi sağlık, eğitim ve ibadet kurumlarını yok etti, halkı açlığa mahkûm entti

İzmir Urla’da 9 günlük su kesintisi

Emeklilerden uygun fiyatlı konut talebi

Trump, AB’nin Google’a kestiği cezaya karşı misilleme tehdidinde bulundu

İşgal basını: Dünya genelinde israil karşıtı eylemler artık olağan hale geldi

Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı

Siirt’te trafik kazası: Köy muhtarı yaralandı