• BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Erden Timur: ”Toplumun gerilmemesi için herkesin her şeyi görmesi lazım”

GÜNDEM 8.04.2024 00:40:06 0
Erden Timur: ”Toplumun gerilmemesi için herkesin her şeyi görmesi lazım”

Erden Timur: ”Toplumun gerilmemesi için herkesin her şeyi görmesi lazım”

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesinin ardından tatil edilen Süper Kupa maçı ile ilgili, “Çok fazla söyleyecek şey var. Şahsıma 20’ye kadar hakaret edildi. Hiçbir defa karşılık vermedim. Karşılık versem kendi taraftarımdan çok daha olumlu şeyler alırım. Toplumun gerilmemesi için herkesin her şeyi görmesi lazım” dedi.
Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa maçında Şanlıurfa’da bulunan 11 Nisan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip, 1. dakikada geliştirdiği atak ile Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına giderek sahadan çekildi. Ardından maçın hakemi Volkan Bayarslan maçı tatil etti. Mücadelenin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, açıklamalarda bulundu.
Erden Timur, futboldaki gerginliğin bitmesi gerektiğini ve şeffaflığın ön planda olması gerektiğini ifade ederek, “Kimse böyle bir maç olsun istemezdi herhalde. Maçın oynanması herkes için, Urfa’daki taraftarlar için iyi olurdu. Temel konu şu gerginliğin bitmesi. Gerginlik devam ederse daha farklı şeyler olmasından herkes endişe ediyor. Ne kadar şey anlatırsak anlatalım, sahada bitiyor her şey. Burada toplumdan taraflı tarafsız herkesin haksızlıkların olup olmadığını bilmesi için en önemli şey veriler. Ne haksızlık yapıldığına teker teker bakılması gerekiyor. Bunlar ortaya çıksın, biz diyoruz ki herkes bunların sonucunu baştan kabul etsin. Herkes gerçeği görsün ki, kafalardaki soru işaretleri bir an evvel kalksın. Şeffaflık böyle şeylere fayda eder. Geçenlerde hakem toplantısı sızmıştı. Önce Galatasaray’la ilgili kısım sızdı. Sonra TFF hepsini yayınladı ve görüldü. Bilgiyi gizleyerek herkesi manipüle edebiliriz. Bunu engellemek için tek çare şeffaflık olması” şeklinde konuştu.

“Birçok defa TFF’yi istifaya davet ettik”
Türkiye Futbol Federasyonu’nu birçok kez istifaya çağırdıklarını aktaran Erden Timur, “İnsanın rahat uyuması iç huzuruna bağlı, o yüzden hep rahat uyuyoruz. Çok fazla söyleyecek şey var. Şahsıma 20’ye kadar hakaret edildi. Hiçbir defa karşılık vermedim. Karşılık versem kendi taraftarımdan çok daha olumlu şeyler alırım. Toplumun gerilmemesi için herkesin her şeyi görmesi lazım. Birçok defa TFF’yi istifaya davet ettik. Kulüpler Birliği imza toplamaya başlıyordu. Federasyon da buna karşı böyle bir açıklama yaptı. Kulüplerin gösterdiği tavırda amaç hasıl oldu. Hep doğru bir federasyon ve doğru kurullar olsun. 100’e yakın insandan oluşuyor bu listeler” dedi.

“Gerginliğin azaltılması için her şey yapılmalı”
Erden Timur sosyal medya paylaşımları hakkında tüm yapılanmanın araştırılması gerektiğini söyleyerek, 'Futbolun bir eğlence tarafı da var. Tabii onun dozajı düzeyi önemli. Sosyal medyada tüm yapılanmanın araştırılması gerekiyor. Diğer türlü manipülasyonlar yapılıyor ve konu bir yere gitmiyor. Herkes incelenirse zaten kim yanlış yapıyorsa ortaya çıkacaktır. Devletin bu konuda inceleme başlatması lazım. Ben temiz eller başlasın dedikten sonra biliyorsunuz ki bir sürü şey oldu. Belki herkes o zaman çözmeye yönelik imzaları verse bunların hiçbirisi olmayacaktı. Bu konuda bir şey konuşulmadı. Gerginliğin azaltılması için her şey yapılmalı. Bence tarafların da bunu yapmaya hazır olması lazım” ifadelerini kullandı.

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Ruanda'da ölümcül Marburg virüsü salgını

Sakarya'da kimyasal koku alarmı

Soykırımcı siyonistler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 şehid, 21 yaralı

Kazakistan nükleer enerji kararı için sandık başına gidiyor

Sudan'da kolera salgını nedeniyle can kaybı 597'ye ulaştı

Manş Denizi'nde göçmen faciası

Ağrı'da 2 aracın karıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Haiti'de güvenlik güçleriyle çete üyeleri arasında çatışma: 70 ölü

BM: Lübnan'da sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

Çankırı'da trafik kazası: 5 yaralı

Meksika'da silahlı saldırı: 12 ölü

Cizre'de şehitler ve mazlumlar için dua edildi

HÜDA PAR heyeti, kayıp Rojin Kabaiş’in ailesini ziyaret etti

Çanakkale açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

Ağrı'da meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı

Siyonist işgalciler Lübnan’da birçok bölgeye hava saldırısı düzenledi

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Van'da “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi

Siirt’te 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sao Tome ve Principe Başbakanı Trovoada'yı kabul etti

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 68 gözaltı

Rusya: Donetsk'te Jelannoye Vtoroye yerleşim birimini ele geçirdik

Tayvan'da Krathon Tayfunu nedeniyle 2 ölü, 667 yaralı

Gripten korunmanın en iyi yolu aşı olmak

İzmir'de orman yangını

Van'da kaybolan yaşlı adamın cesedine ulaşıldı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz'dan Aksa Tufanı ile ilgili etkinliğe davet

Muğla açıklarında 93 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin'de Gazze yararına düzenlenen kermese 4’üncü günde de yoğun katılım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku