Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir plan uygulamaya konuldu

Tarih: 04.10.2024 20:34 Güncelleme: 04.10.2024 20:34
Erdoğan: Bölgede sadece Gazze ve Lübnan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Teknofest 2024'te yaptığı konuşmada, siyonist rejimin Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırıları sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batılı ülkelerin siyonist rejime verdikleri desteğe dikkat çekerek, "Dökülen her damla ka

Teknofest 2024, Türkiye'nin teknoloji alanındaki büyümesini sergilemek amacıyla düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan etkinlikte önemli mesajlar verdi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitap ederek, "Teknofest 2024'ün ülkemize, milletimize ve özellikle gözleri parlayan gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin teknoloji ve savunma alanındaki başarılarını vurgularken, "Biruni, Ulubey, Cabir bin Hayyam, Harezmî, Piri Reis gibi büyük şahsiyetlerin fikir ve emekleriyle şekillenen bu yolculuk, bugün savunma sanayinde %80 yerli ve milli üretim oranına ulaştı" diye konuştu.

"israil, vahşetiyle bölgeyi kana buluyor"

Erdoğan, konuşmasında siyonist rejimin Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına da geniş yer ayırarak, "israil saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Şehirler enkaza döndü" dedi, siyonist rejimin HAMAS bahanesiyle Gazze'yi işgal ettiğini, ardından da Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döktüğünü belirterek, bu vahşete sessiz kalınamayacağını vurguladı.

"Batılı güçler israil'e destek veriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'e sağladığı desteği eleştirerek, "Batılı güçler bu katliam şebekesine silah, mühimmat, istihbarat ve diplomatik destek vermeyi sürdürüyor. Gazze ve Lübnan'a yağan binlerce tonluk bombaların nereden geldiği, kimler tarafından tedarik edildiği bellidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bölgede sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalmayan daha geniş bir planın uygulamaya konulduğunu da belirtti. "Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu anlamak için kâhin olmaya gerek yok" diyerek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bu planın merkezinde olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını "Dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar, o bombaları temin edenler de ortaktır" sözleriyle tamamladı.

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın alanında başarı sağlayan yarışmacılara ödül takdimi ile son buldu. (İLKHA)

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Yükleniyor