• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,44% 0,27
  • EURO

    51,33% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6341,48% 1,53
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız.' demişti.

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER

Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık' diye konuştu.

İSRAİL'İ REDDETTİLER

İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, 'İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz' şeklinde konuştu.

ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, 'Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.

DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

CHP'li Marmaris Belediyesi'nde rüşvet operasyonu

Yahudi çetelerin kurşunuyla yaralanan Filistinli şehit oldu

Hizbullah'tan büyük misilleme, İran'dan 83'üncü dalga: Siyonist rejim ağır darbe alıyor

İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz

Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı

Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama

Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız

İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor

Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!

Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik

İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü

Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor

Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu

İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti

İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?

Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


CHP'li Marmaris Belediyesi'nde rüşvet operasyonu

Yahudi çetelerin kurşunuyla yaralanan Filistinli şehit oldu

Hizbullah'tan büyük misilleme, İran'dan 83'üncü dalga: Siyonist rejim ağır darbe alıyor

İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz

Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı

Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama