• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Erdoğan’dan HKÜ’ye ödül

28 Aralık 2022, Çarşamba 04:55
28 Aralık 2022, Çarşamba 04:55
Erdoğan’dan HKÜ’ye ödül
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdoğan’dan HKÜ’ye ödül

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Törende ’yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde kırk yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik’ bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülünü 2022 yılında almaya hak kazanan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Daha önce 2019 yılında TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) çerçevesinde Genç Bilim İnsanı Ödülü ve 2021 yılında da Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Aziz Sancar Teşvik Ödülü verilen Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, 2022 Yılında da TÜBİTAK Teşvik Ödülü almaya hak kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.
Bilimsel çalışmaları göz önünde bulundurularak ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, 'Daha temiz bir ekosistem ve kimya sektörüne yönelik nanomalzemeler ve kompozitler sentezlemek, insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden önemli ajanların (mikotoksin, pestisit, ağır metal vb.) bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımının önüne geçebilmek için, araştırmalarımızı gerçek numune ortamlarında önemli analitlerin veya hedef moleküllerin mikro ya da nano seviyelerinde hassas tayinine yönelik sensör ve biyosensörlerin tasarımı ve validasyonu üzerine yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen HKÜ mütevelli heyet başkanımıza ve başkan vekilimize, mütevelli heyetimize, rektörümüze, aileme, öğrencilerime, çalışma grubuma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu ödül bilime ve bilim insanlarına verilen önemin göstergesidir”
Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola’nın aldığı bu prestijli ödül nedeniyle kıvanç duyduklarını ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu ödül bilime ve bilim insanlarına verilen önemin göstergesidir. Bu bağlamda, emsal olacak, genç araştırmacılarımızı cesaretlendirecek ve motive edecektir. Oluşturduğumuz araştırma ekosistemi ile bilim insanlarımızın yolunu açmak ve işini kolaylaştırmak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri hakkındaki detaylı bilgilere www.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.
[gallery ids=',73604']

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüştü

Bursa'da orman yangınıyla mücadele sürüyor

Bakan Yumaklı Bursa'da orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu: 3 yerde yangınlar sürüyor!

Bakan Yumaklı: 4 ildeki 5 orman yangını kontrol altına alındı

Doğal yöntemlerle de kilo kontrolü sağlanabilir!

Ticaret Bakanlığı’ndan Sabiha Gökçen ve Habur’da kaçakçılık operasyonları

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı’ndan "Yangın" seferberliği

İtfaiye eri, yangına müdahale sırasında kalp krizinden hayatını kaybetti

Mahalle sakini kadınlar: Parklarımızdaki güvenliğin arttırılmasını istiyoruz

İşgalciler, Gazze'ye giden Hanzala gemisine el koydu

Günde kaç adım sağlık için yeterli?

Nusaybin’de yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Meteorolojiden kuvvetli rüzgâr uyarısı

Bursa'daki orman yangınına havadan müdahale

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 2'si çocuk 11 Filistinli şehit oldu

Nijerya'da yolcu teknesi battı: 25 ölü

Yangınlarla ilgili 21 kişi tutuklandı

Türkiye’de sıcaklık rekoru kırıldı

4 ilde orman yangınına müdahale havadan ve karadan devam ediyor

Adana'da dört araç çarpıştı: 8 kişi yaralandı

Hava sıcaklıkları artacak

İstanbul'da binler Gazze'deki açlık ve soykırıma karşı yürüdü

Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye sınırına dayandı

Aktivistlerden Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebi

AB ile ABD masaya oturmaya hazırlanıyor

Siirt’te geleneksel sünnet şöleni coşkusu

Bursa'daki yangında yerleşim yerleri tehlike altında

İki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Endonezya'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Karakoyun Deresi için "Urfa’nın ayıbı hâline gelmiştir" tepkisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüştü

Bursa'da orman yangınıyla mücadele sürüyor

Bakan Yumaklı Bursa'da orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu: 3 yerde yangınlar sürüyor!

Bakan Yumaklı: 4 ildeki 5 orman yangını kontrol altına alındı

Doğal yöntemlerle de kilo kontrolü sağlanabilir!

Ticaret Bakanlığı’ndan Sabiha Gökçen ve Habur’da kaçakçılık operasyonları

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı’ndan "Yangın" seferberliği