• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Ergani’de çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi

GÜNDEM 31.05.2024 12:40:05 0
Ergani’de çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi

Ergani’de çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir çimento fabrikasında hava kirliliğine önlem almak için baca filtreleri takılmasına rağmen çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi. İlçe sakinleri yetkililere durumun çözülmesi için çağrıda bulundu.
Yaklaşık 160 bin nüfusa sahip Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani’de vatandaş, yerleşim yerine yakın olan bir çimento fabrikasının bacasından çıkan duman ile hafriyat kamyonlarının çevreye yaydığı tozdan şikayet ederek, yetkililere çözüm için çağrıda bulundu.
Fabrika çevresindeki işletmecilerden İdris Ece, toz ve dumandan dolayı sürekli dışarıdaki masalarını yıkadıklarını söyledi. Ece, “Yıllardır bu fabrika şehre resmen hastalık yayıyor. Ergani nüfusu 160 bini geçti. Ama vatandaş maalesef buna sessiz kalıyor. Bu duruma yetkililer lütfen müdahale etsin. Yeni doğan çocuklarımız bile bu dumana maruz kalarak hastalanıyor. Fabrikadan çıkan toz o kadar etkili ki ciğerlere hasar veriyor. İlerleyen zamanlarda bunun acısını çok çekeriz. Fabrikaya girip çıkan hafriyat kamyonları aşırı toz saçıyor. Biz burada işletmeci olarak tozdan dolayı sürekli dışarıdaki masalarımızı yıkıyoruz. Sağlığımız bizim için çok önemlidir. Yetkililer lütfen duruma el atsın” dedi.
Mahalle sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, sürekli pencere ve balkonlarını toz ve dumandan kaynaklı olarak yıkadıklarını belirtti. Vatandaş, 'Fabrikadan çıkan toz duman evimize kadar geliyor. Evimizin camları, balkonları toz içinde. Bu durumdan memnun değiliz. Yetkililer lütfen bu duruma bir çözüm bulsun. Genelde geceleri hava karardığı zaman fabrikanın tüm pis dumanı ve tozu bırakılıyor. Bunu evimizden görüyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlardan Fesih Keklikava da, “Fabrikadan mahallemize çok toz geliyor. Ben özellikle arabamın üzerinde tozu fark ediyorum. Aracımın üzerindeki toz çok siyah. Artık bunun ne olduğunu bilemiyorum. Cam balkonumuza da aynı şekilde siyah tozlar sürekli yapışıyor” ifadelerine yer verdi.

Viranşehir Peygamber Sevdalıları piknikte buluştu

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

ABD’de etkili olan kasırgada ölü sayısı 27’ye yükseldi

Joe Biden prostat kanserine yakalandı

Bakan Işıkhan: 95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Ukrayna: Rusya 10.000 km menzilli füze fırlatacak

Nijerya'da yolcu teknesi battı: 37 ölü

Somali'de askeri üsse bombalı saldırı: 10 ölü, 30 yaralı

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

ANFİDAP: Bu halk, siyonist ordulara askerlik yapanlara sahne açmaz!

Yunanistan'da deprem paniği!

Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Muğla açıklarında 95 düzensiz göçmen yakalandı

Erakçi: ABD ile müzakerelerde dengeli bir anlaşmaya hazırız

Rusya Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Rusya, Yunanistan'a ait petrol tankerine el koydu

Zeugma Mozaik Müzesi 33 yeni esere kavuştu

Şanlıurfa'dan siyonist vahşete tepki:: Bu zulme sessiz kalamayız

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Diyarbakır'da kırtasiyede yangın paniği

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Şanlıurfa'da Şehit Abdulvahit Kara şehadet yıl dönümünde anıldı

İki motosiklet çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ