• BIST 100

    16709,75%-1,57
  • DOLAR

    43,87% 0,07
  • EURO

    51,77% 0,21
  • GRAM ALTIN

    7322,66% 0,60
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00

"Erkek taziye evine giren kadınları uyaran işçi DEM'li belediye tarafından işten çıkarıldı"

15 Ekim 2024, Salı 17:48
15 Ekim 2024, Salı 17:48
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin'in Derik ilçesinde, tek suçunun taziye evine giren DEM'li kadınları uyarmak olduğunu belirten Abdurrahman İnce, çalışmakta olduğu MARSU'dan çıkarıldığını iddia ederek hukuki süreç başlattığını ifade etti.

Derik ilçesinde bulunan taziye evine gelen DEM'li kadınlara sadece yol göstermek amacıyla uyarıda bulunduğunu belirten belediye işçisi Abdurrahman İnce, çalıştığı MARSU tarafından 22. Madde gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını öne sürdü.

Olay yaklaşık 4 ay önce yaşandı. 5 çocuk babası İnce, 7 yıl boyunca çalıştığı MARSU'dan haklı bir gerekçe gösterilmeden 14 Ağustos 2024 günü sadece telefonuna gönderilen bir mesajla 22. Madde nedeniyle çıkarıldığını belirtti.

Başından geçenleri anlatan İnce, yaklaşık 4 ay önce vefat eden amcasının taziyesinde bulundukları bir sırada, tanımadıkları bazı kadınların erkek taziye bölümüne girdiklerini, onlara yol göstermek için uyarıda bulunduğunu ancak bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra işine son verildiğini aktardı.

Haklı bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını dile getiren İnce, işten çıkarılma sürecinin kendisi için ciddi bir sıkıntı oluşturduğunu vurgulayarak hakkını aramak için hukuki süreç başlattığını söyledi.

Tazminat davası için mahkemeye başvurduğunu belirten İnce, olayın aydınlatılması için yetkililere çağrıda bulundu.

İşten çıkarılmasına sebep olan olayı anlatan İnce, "Yaklaşık 2 ay öncesine kadar MARSU Derik Şubesi'nde çalışıyordum. Yaklaşık 7 yıl çalıştım. 2 ay öncesinde de amcamın vefat etmesiyle taziye evini açmıştık. Taziyenin üçüncü gününde ikindi vaktinden sonra erkek bölümü olan taziye evine üç tane bayan içeri girdi. İçeri girdikleri ilk esnada tanıyamadık. Bu kadınların yanlışlıkla girdikleri kanaatine vardık. Ben de kalkarak, 'Bacım yanlış geldiniz. Burası erkek taziye evi, kadın taziye evi aşağıda' dedim. Onlardan bir tanesi de 'Biliyoruz, biliyoruz' diyerek vaaz veren Müftü Bey'in yanına gitti. Ben de sözlerimi onlara karşı tekrar ederek, 'Bacım burası erkek taziye evi. Kadın taziye evi aşağıda'. Ardından Müftü Bey de kadın taziye evine gitmeleri hususunda sözlerde bulundu. Kadınlar kalmakta ısrar ettiler." şeklinde konuştu.

"İşten çıkış sebebi olarak 22. Madde öne sürüldü"

Yaşananları anlatmaya devam eden İnce, "Hatta etrafta bulunan esnaf ve yakınlarımız sert mizaçla erkek taziye evinden çıkmalarını istedi. Aynı zamanda bu kadınların kim olduğunu hala bilmiyorduk. Taziye sahibi, kültürümüzde olmayan bir adetten dolayı çıkmaları için uyardı. Ardından DEM'li Belediye Eş Başkanı ve beraberindeki heyet içeri girdi. İçeri girince de onları karşıladık. Hoş geldiklerini ifade ettik. Eş Başkan olayı sormasıyla bizler de bu kadınların yanlış yere geldiklerini izah ettik. Belediye Eş Başkanı ise, 'Zaten bizim davamız böyle olduğundan biz böyle yapıyoruz' dedi. Böyle deyince ben de gittim yanında oturdum. Daha sonra eve gittim. Zaten taziyemizin üçüncü günü olduğundan bitmişti. Eve gittikten yarım saat sonra Derik MARSU Müdürümüz beni arayarak olay hakkında bilgi istedi. Yaşanan bu olay hemen ona iletilmişti. Bu olaydan 1 ay sonra Müdür, Mardin'e sürgün edildi. Sürgün edilmesinin sebebi ise benim çıkışımı vermesi için verilen emri yerine getirmediğinden sürgün edildi. 1-2 ay sonra da benim çıkışım verildi. Hiçbir neden ortada yokken telefonuma mesaj gelerek işten çıkarıldığım belirtildi. Mesajda, çıkış sebebinin 22. madde olduğu yazılıydı. Yaptığım araştırmalar neticesinden bazı kişiler de bu olaydan dolayı çıkarıldığını ifade ettiler. Ancak resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. Tazminat için mahkemeye başvurdum. Dava hala sürüyor." ifadelerini kullandı.

"Bizler davamıza sadık insanlarız"

Kimseye muhtaç ettirmeden ailesine, çocuklarına baktığını belirten İnce, "Çalıştığım 7 sene süre zarfında hiçbir yetkiliden olumsuz bir şikâyet almadım. İşten çıktıktan sonra şu an bahçe, tarım işiyle uğraşıyorum. 5 tane çocuğum var. Elhamdülillah rızkı veren Allah'tır. Benim durumda olan çok mağdur insan var. Bu mağdur insanlar da onlara boyun eğmediklerinden dolayı mağdur ediliyorlar. Çok şükür biz Allah rızası için çalışıyoruz. Bizler davamıza sadık insanlarız." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

100 milyon dolarlık soygundan aylar sonra Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifa etti

Malatya'da kuyumcu soygunu girişimi ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı

Battalgazi Belediyesi'nden alt serim çalışması yaptı

Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye-Suriye gümrük iş birliği güçlendiriliyor

Seyahat etme ve keşfetmeye olan sevginiz genetik kökenli olabilir

Bakan Tekin: Bildiri yayımlayan 168 kişi için dava açtık

Gaz sıkışması ve mide şişkinliği: Nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların derdi laiklik değil, bu toprakların kutsallarıyladır

Doğan: Nerede bir mazlum varsa oraya umut ulaştırmanın hesabını yapıyoruz

İstanbul sıfır atıkta örnek şehir olacak

Prof. Dr. Ergüder: Ramazan, sigara ve bağımlılıklarla mücadelede büyük bir fırsat

İslami Cihad: Sözde "Barış Konseyi" bir tiyatrodur

Tuzla’da şantiyede çıkan yangın söndürüldü

Konya otogarında HGS dönemi

Adalet Bakanı Gürlek: Terörsüz Türkiye raporunda şahsa özgü düzenleme yok

İzmit’te dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Konya'da Ramazan tedbirleri artırıldı

Ülkeler ve şirketlerin uydu gönderme rekabeti kızışıyor: Dünya yörüngesinde rekor fırlatma

Mil-Sen Konfederasyonu'ndan HÜDA PAR Milletvekili Dinç’e destek ziyareti

Gazze'de yüzlerce çadır sular altında: Abluka krizi derinleştirdi

Mersin'de değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Mersin İl Müftüsü Topal Kur’an kurslarını ziyaret etti

Belediye Başkanı Geçit: Güçlü ailenin temeli bilinçli bireylerden geçer

Bingöl'de kaza: Bir yaralı

Batman'da iki otomobilin çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Konya’ genelinde kar yağışı bekleniyor

CPJ: Son 2 yılda dünya genelinde ölen gazetecilerin üçte ikisinden israil sorumlu

Siyonist rejim destekçisi Modi Tel Aviv'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


100 milyon dolarlık soygundan aylar sonra Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifa etti

Malatya'da kuyumcu soygunu girişimi ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı

Battalgazi Belediyesi'nden alt serim çalışması yaptı

Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye-Suriye gümrük iş birliği güçlendiriliyor

Seyahat etme ve keşfetmeye olan sevginiz genetik kökenli olabilir