• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

Eruh’ta 55 yıl sonra ilk ameliyat

09 Aralık 2023, Cumartesi 15:10
09 Aralık 2023, Cumartesi 15:10
Eruh’ta 55 yıl sonra ilk ameliyat
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Eruh’ta 55 yıl sonra ilk ameliyat

Siirt’in Eruh ilçesinde 55 yıl sonra ilk defa bir ameliyat yapıldı.
Eruh ilçesinde en son 1968 yılında yapılan ameliyatın ardından, yaklaşık 55 sene sonra Eruh Devlet Hastanesinde ki ameliyathane aktif hale getirilerek sezaryen doğumla bir erkek bebek dünyaya geldi. İlçenin her yönden gelişmekte olduğunu, özellikle sağlık sisteminin yenilendiğini ve dahada modern hale geleceğini belirten Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür; vatandaşların mağduriyetini giderileceğini ve ameliyatların kesintisiz devam edeceğini belirtti. Ömür; 'Şirin ilçemiz Eruh, il merkezine 52 kilometre uzaklıkta olup 17 bin 938 vatandaşımız ilçe sınırları içerisinde yaşamaktadır. Yeni kurulan hastanemiz 2018 yılında faaliyete geçti. Yaklaşık elli yıllık bir hastanemiz vardı. Hastanemiz yenilendi ve tekrar ameliyathane hizmetlerine başlamış olduk. İlk ameliyatımızı 5 Aralık 2023 tarihinde Kadın Doğum Uzmanımız tarafından, son derece sağlıklı bir sezaryen doğumu ile gerçekleştirdik. Bütün emeği geçenlere minnettarız’’ dedi.

'Eruh ilçemizin terörle anılması bizleri rahatsız ediyordu'
Eruh’un sürekli internet sayfalarında terörle anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Ömür, 'Bizler Sağlık Bakanlığı olarak elimizden geldiğince vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için sağlık tesislerimizi ve ameliyathanelerimizi yeniledik. Vatandaşlarımıza, tamamı nitelikli olan 30 yataklı bir hastaneyle hizmet vermeye devam etmekteyiz. Vatandaşlarımızın şöyle bir çekincesi vardı. Uzun süredir ameliyathane kapalı, ameliyatlar yapılmıyor, ameliyat olursak sıkıntı olur mu? Sağ olsun doktor arkadaşlarımız, başhekimlerimiz bu konuda da özverili çalışarak, vatandaşlarımızı ikna ettiler ve sezaryen ameliyatımızı gerçekleştirdik. Bundan sonra da ameliyatların kesintisiz olması için çaba göstereceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza minnettarım' diye konuştu.
Eruh Devlet Hastanesi Personeli Savaş Özer ise; 'Eruh ilçemiz terörle değil de hizmetlerle anılacaktır. Eruh Devlet Hastanemiz 05 Aralık 2023 tarihi itibari ile ilk ameliyatını gerçekleştirdi. Eruh için hayırlı ve uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"

BM, israilin Katar’da HAMAS yetkililerine yönelik saldırısını kınadı

Mardin'de pikap hayvan sürüsüne daldı: 14 hayvan telef oldu

Sebastien Lecornu, Fransa’nın yeni başbakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıyı lanetledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Kassam, işgal mevzilerine baskın düzenledi: Ölü ve yaralılar var

Tunus’taki drone saldırısı, filodaki insanları yıldırmak ve vazgeçirmeye yöneliktir

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"