• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,40% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6732,10% -2,56
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

Erzurum’da aralık ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

05 Aralık 2025, Cuma 23:03
05 Aralık 2025, Cuma 23:03
Erzurum’da aralık ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erzurum’da Aralık Ayı İl Emniyet ve Asayiş Toplantısı, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Çiftçi, toplantıda basın mensuplarına yılın 11 ayına ilişkin verileri paylaşarak kentte kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 azalma kaydedildiğini söyledi.

Bu suçlarda aydınlatma oranının yüzde 99,7’ye ulaştığını belirten Çiftçi, Emniyet ve Jandarma birimlerince olayların büyük bölümünün açıklığa kavuşturulduğunu ifade etti.

Kasten öldürme, kasten yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarında anlamlı düşüş görüldüğünü aktaran Çiftçi, malvarlığına karşı işlenen suçlarda da yüzde 13,3 azalma yaşandığını, bu suçlardaki aydınlatma oranının yüzde 97,1 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu dile getirdi. Çiftçi, bilişim sistemleri üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılıklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Devlete ve millete karşı işlenen suçlarda ise yüzde 18,8 oranında azalma olduğunu kaydeden Çiftçi, bu suç türünde aydınlatma oranının yüzde 100 olduğunu belirtti. Geçen yılın aynı döneminde 582 ruhsatsız silah ele geçirilirken bu yıl 541 ruhsatsız silahın yakalandığını, 2024’te 4 bin 403 aranan kişinin, bu yıl ise 4 bin 349 kişinin yakalandığını söyledi.

Narkotik suçlarla mücadelede çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü aktaran Çiftçi, geçen yıl 982 olan narkotik olay sayısının bu yıl 973 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Geçen yıl 1.437 olan şüpheli sayısının bu yıl 1.431, tutuklu sayısının ise 146’dan 153’e yükseldiğini belirten Çiftçi, özellikle metamfetamin ve kaçak hint keneviri yakalamalarının arttığını ifade etti.

Trafik güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çiftçi, 2024 yılında 1.513, 2025 yılında ise 1.559 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Geçen yıl 972 bin 706 aracın denetlendiğini, bu yıl bu sayının 1 milyon 28 bin 933’e yükseldiğini belirterek trafikten men edilen araç sayısının da 2 bin 621’den 5 bin 317’ye çıktığını kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı

İstanbul'da 240 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 gözaltı

ABD'de helikopter kazası: 2 ölü

Çanakkale’de lastik bottaki 29 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya, Alman diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması

Gulca Katliamı şehitleri rahmetle anıldı

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 851'e yükseldi

Tekirdağ’da çiftlik yangını: 60 küçükbaş telef oldu

Gaziantep’te silahlı saldırı: 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Nijerya'daki saldırılara kınama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: TOKİ'nin asıl amacı dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak olmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu depremzede muhtarlarla buluştu

Gaziantep’te aranan 2 hükümlü yakalandı

Otomobilin çarptığı 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Van’da yasadışı avcılığa 43 bin lira ceza kesildi

Ateşkese rağmen siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler Siirt’te anılacak

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Büyük yıkıma rağmen milletçe birbirimize sarıldık ve yeniden ayağa kalktık

İtalya'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Tarsus Umut Kervanı’ndan Suriye’ye yardım

ABD ve Rusya, üst düzey askeri diyaloğu yeniden başlatma konusunda anlaştılar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı