• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Eşbaşkan Solmaz Sessizliğini Bozdu: İftira ve Asılsız İddialara Karşı Konuştu

28 Temmuz 2024, Pazar 22:03
09 Ağustos 2024, Cuma 10:39
Eşbaşkan Solmaz Sessizliğini Bozdu: İftira ve Asılsız İddialara Karşı Konuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

.

EŞBAŞKAN SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Batman’da 2 Mayıs 2024 tarihinde Eşbaşkanlık görevine getirilen Ferah Solmaz, üzerinde oluşan baskılardan sonra, 88 gün sonra sessizliğini bozdu.

DEM ve DTP’nin ortak kurullarının katıldığı oylama sonucu Eşbaşkanlık görevine getirilen Solmaz, 02 Mayıs 2024 tarihinde DEM Parti İl Başkanlığında Eşbaşkanlığıkamuoyuna deklere edildi. Bugüne kadar DEM parti ve kurullarının zarar görmemesi için sessiz kaldığının altını çizen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz, görevine başlatılmayı bekliyor.  

“İFTİRA VE ASILSIZ İDDİALARA MARUZ KALIYORUZ”

2 Mayıs’tan bu yana göreve başlamamasından dolayı, iftira ve asılsız iddialara maruz kaldığını belirten Belediye EşbaşkanıFerah Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “4 Aydır benimle uğraşan bazı kollar, benim hakkımda somut iddialara ulaşamayınca iftira atmayla başladılar. Bunların hiç biri doğru değil ve asılsızdır. Benim alnım ak, başım diktir. Bugüne kadar partimin çizgisinden, ideolojisinden ve değerlerindenasla şaşmadım, şaşmayacağım. Partimizin zarar göreceği herhangi bir açıklamada da bulunmadım. Kim ve kimlerin benimle uğraştıklarını çok iyi biliyorum. Ancak Partimizin zarar görmemesi ve bazı şeylere maruz kalmaması için hep sessizliğimi korudum. Kendimi partimizin iradesine teslim ettim.”

“FİZİKİ SALDIRI BİR KOMPLOYDU”

88 gündür üzerimde herhangi bir olumsuz durum tespit edemeyen kirli eller, bu kez kendisine fiziki saldırı ve komplolara başladığını ifade eden Eşbaşkan Solmaz, parti terbiyesinden dolayı tepki göstermediğini söyledi. EşbaşkanSolmaz; “Bana saldırı düzenleyen insanlarla komşuluk ilişkilerim var. Ben oraya kavga maksatlı gitmedim. İdeolojimin bana verdiği bir terbiye var. Benimle uğraşan kişiler, bana saldırı düzenleyenlerin, yakinen aile avukatlığını da yapmaktadırlar. Bunları belgeleyebilirim. Burada isim açıklamak yapmak istemiyorum. Her zaman sükûnetimi korudum. Sükûnetimi korumamın sebebi ise kişisel çıkarlarım asla değildir. Amacım Partimin en ufak bir zarar görmemesidir. Aile kimliğimi ve değerlerimin her zaman arkasında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Partime ve davamıza zarar veren kişi veya kişilere da asla taviz vermeyeceğim. Partimin bana layık gördüğü, görevden asla geri adım atmayacağım. ” diye konuştu.

“EDİP SOLMAZ’A BAŞKANLIK YAPTIRMAYAN ZİHNİYET TEKRAR DEVREDE”

1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Edip Solmaz’a Belediye Başkanlığı görevini yaptırmayan kirli ellerin tekrar devreye girdiğini belirten Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz; “Tarihin tekerrür etmesine izin vermiyorlar. Başta Batman halkımız olmak üzere bütün yurtsever ve devrimci halkımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.” diye konuştu.

Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi

Malatya'da açılan yollar, yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor

İtalya'da yılbaşı kutlamalarında bir kişi öldü, 283 kişi yaralandı

Batman'da uçak seferleri iptal edildi

Erzurum ve Kars'ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Ankara’da yeni yılın ilk gününde kar manzaraları

Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

Gaziantep’te karla kaplı kırsal mahalle yollarında çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da 85 köy yolu ulaşıma açıldı

Bolu’da eğitime “kar” arası

Van’da yolcu otobüsü ile kar temizleme aracı çarpıştı: 19 yaralı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı daha

Hakkâri’de eğitime bir gün ara

Myanmar'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana

Piton de la Fournaise Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Siirt’te yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

​19 ilde kar ve buzlanma nedeniyle okullara bir gün daha ara verildi

Şanlıurfa beyaza büründü: Kar, tarihi evlerin dam boyuna ulaştı

Mardin'de karda mahsur kalan çoban kurtarıldı

Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor

Rusya: Kiev'e ait Su-27 savaş uçağı düşürüldü

Hükümet Medya Ofisi: Gazze 2026’yı soykırımın yaralarıyla ve büyük zorluklarla karşıladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı