• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Eşbaşkan Solmaz Sessizliğini Bozdu: İftira ve Asılsız İddialara Karşı Konuştu

28 Temmuz 2024, Pazar 22:03
09 Ağustos 2024, Cuma 10:39
Eşbaşkan Solmaz Sessizliğini Bozdu: İftira ve Asılsız İddialara Karşı Konuştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

.

EŞBAŞKAN SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Batman’da 2 Mayıs 2024 tarihinde Eşbaşkanlık görevine getirilen Ferah Solmaz, üzerinde oluşan baskılardan sonra, 88 gün sonra sessizliğini bozdu.

DEM ve DTP’nin ortak kurullarının katıldığı oylama sonucu Eşbaşkanlık görevine getirilen Solmaz, 02 Mayıs 2024 tarihinde DEM Parti İl Başkanlığında Eşbaşkanlığıkamuoyuna deklere edildi. Bugüne kadar DEM parti ve kurullarının zarar görmemesi için sessiz kaldığının altını çizen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz, görevine başlatılmayı bekliyor.  

“İFTİRA VE ASILSIZ İDDİALARA MARUZ KALIYORUZ”

2 Mayıs’tan bu yana göreve başlamamasından dolayı, iftira ve asılsız iddialara maruz kaldığını belirten Belediye EşbaşkanıFerah Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “4 Aydır benimle uğraşan bazı kollar, benim hakkımda somut iddialara ulaşamayınca iftira atmayla başladılar. Bunların hiç biri doğru değil ve asılsızdır. Benim alnım ak, başım diktir. Bugüne kadar partimin çizgisinden, ideolojisinden ve değerlerindenasla şaşmadım, şaşmayacağım. Partimizin zarar göreceği herhangi bir açıklamada da bulunmadım. Kim ve kimlerin benimle uğraştıklarını çok iyi biliyorum. Ancak Partimizin zarar görmemesi ve bazı şeylere maruz kalmaması için hep sessizliğimi korudum. Kendimi partimizin iradesine teslim ettim.”

“FİZİKİ SALDIRI BİR KOMPLOYDU”

88 gündür üzerimde herhangi bir olumsuz durum tespit edemeyen kirli eller, bu kez kendisine fiziki saldırı ve komplolara başladığını ifade eden Eşbaşkan Solmaz, parti terbiyesinden dolayı tepki göstermediğini söyledi. EşbaşkanSolmaz; “Bana saldırı düzenleyen insanlarla komşuluk ilişkilerim var. Ben oraya kavga maksatlı gitmedim. İdeolojimin bana verdiği bir terbiye var. Benimle uğraşan kişiler, bana saldırı düzenleyenlerin, yakinen aile avukatlığını da yapmaktadırlar. Bunları belgeleyebilirim. Burada isim açıklamak yapmak istemiyorum. Her zaman sükûnetimi korudum. Sükûnetimi korumamın sebebi ise kişisel çıkarlarım asla değildir. Amacım Partimin en ufak bir zarar görmemesidir. Aile kimliğimi ve değerlerimin her zaman arkasında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Partime ve davamıza zarar veren kişi veya kişilere da asla taviz vermeyeceğim. Partimin bana layık gördüğü, görevden asla geri adım atmayacağım. ” diye konuştu.

“EDİP SOLMAZ’A BAŞKANLIK YAPTIRMAYAN ZİHNİYET TEKRAR DEVREDE”

1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Edip Solmaz’a Belediye Başkanlığı görevini yaptırmayan kirli ellerin tekrar devreye girdiğini belirten Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz; “Tarihin tekerrür etmesine izin vermiyorlar. Başta Batman halkımız olmak üzere bütün yurtsever ve devrimci halkımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

salihseyhan@seyhanlarajans.com

Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü

Lübnan Başbakanı Selam: israi saldırıları egemenliğimizi hedef alıyor

Rusya'dan Ukrayna'daki enerji tesislerine saldırı

ABD ve Hindistan geçici ticaret anlaşmasında uzlaşıya vardı

İspanya'dan 5 maddelik sosyal medya planı: Denetimler artırılıyor

Orban: AB birliklerini Ukrayna'ya göndermek, Rusya ile doğrudan çatışma anlamına gelir

Fransa'dan sonra Kanada da Grönland'da konsolosluk açtı

Suriye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sistemi çökme noktasında, binlerce hasta ve yaralının durumu belirsiz

Konya’da yasa dışı silah operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Konya'da “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” programı yapıldı

Konya’da organize suç örgütüne oeprasyon: 25 şüpheli tutuklandı

Mardin’de otomobil ile tır çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Japonya'da kar 4,5 metreyi aştı: 45 ölü, 500’den fazla yaralı

El Cezire 17. Forumu Doha’da Başladı

Siirt’te ilk kez düzenlenen ekonomi zirvesinde Yılmaz’dan yatırım çağrısı

Japonya erken seçim için sandık başına gidiyor

Kavan: Bir dil resmi ya da eğitim dili olmazsa kaybolmaya mahkumdur

Irak, Suriye’den 2 bin 250 DAİŞ’i teslim aldı

ABD'den İran'a yönelik yeni gümrük vergisi

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu Projesi masaya yatırıldı

Dörtyol FSRUda kapasite iki katına çıkarılacak

Duran: Gazze’de yaşananlar, uluslararası sistemin iflasını gözler önüne seriyor

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü