• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Eski eşi ile kayınpederini öldüren zanlıdan şok 'hazmedemedim' savunması

02 Mart 2024, Cumartesi 12:30
02 Mart 2024, Cumartesi 12:30
Eski eşi ile kayınpederini öldüren zanlıdan şok
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Eski eşi ile kayınpederini öldüren zanlıdan şok 'hazmedemedim' savunması

Gaziantep’te, boşandığı eşi ile eski kayınpederini adliye çıkışında takip ettiği otomobillerine silahlı saldırı düzenleyerek öldüren Mertcan Köse ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede şok bir savunma yapan Köse’nin, 'Mahkemenin çocuğumuzun velayetini anneye vermesini hazmedemedim. Boş bir alanda önlerini kesip ateş ettim, Bilge’nin öldüğünü 2 gün sonra öğrendim' ifadelerini kullanması dikkat çekti.
Gaziantep’te, boşandığı eşi ile eski kayınpederini adliye çıkışında takip ettiği otomobillerine silahlı saldırı düzenleyerek öldüren Mertcan Köse (26) ile ilgili tamamlanan soruşturmanın ardından ilk duruşma görüldü. ’Tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçundan 2 kez müebbet hapis cezası istemi yargılanan katil zanlısı Mertcan Köse, Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmaya tutuklu sanık Mertcan Köse, öldürülen baba ile kızın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

'Boşandıktan çocuğumuzun velayetinin anneye verilmesini hazmedemedim'
Duruşmada savunması istenen katil zanlısı eski eş Mertcan Köse’nin, boşanma sonrası çocuğun velayetinin anneye verilmesini hazmedemediğini ve öldürmeye yönelik ateş etmediğini iddia etmesi dikkat çekti. Köse, savunmasında, 'Eşim Bilge ile anlaşmazlıklarımız vardı ve ayrılmıştık. Ayrılık sonrası 4 aylık çocuğumuzu bana göstermiyordu. Sonrasında da dava açmıştı ve resmi olarak boşandık. Boşanmanın ardından mahkeme heyeti, çocuğumuzun velayetini de anneye verdi. Ben de bu durumu hazmedemedim. Zaten öncesinde de çocuğumu göremiyordum' ifadelerini kullandı.

'Boş bir alanda önlerini kesip ateş ettim, Bilge’nin öldüğünü 2 gün sonra öğrendim'
Savunmasında olay günü yaşananlara da değinen katil zanlısı Köse, 'Olay günü, boşanma işlemlerine yönelik son evrakları imzalamak için adliyeye gittik. Eski eşim Bilge adliyede denk gelince bana küfretti. Eski kayınpederim de beni itti. Bu duruma çok öfkelendim ve adliye çıkışında takip edip boş bir alanda önlerini kestim. Önce araca ateş açtım. Kayınpederim araçtan inerek bana engel olmaya çalışınca onu uzaklaştırmak için ona da ateş açtım. Bilge’yi hedef alarak ona doğru ateş etmedim. Bilge’nin öldüğünü bile 2 gün sonra öğrendim' diye konuşması ise dikkat çekti.

Duruşma erteledi
Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının savunmasının ardından tanıkların dinlenmesi için katil zanlısı sanık Mertcan Köse’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi
Olay, 16 Haziran 2023 günü Şehitkamil ilçesi Atakent Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre Mertcan Köse (25), boşanma aşamasında olduğu eşi Bilge Kaya (25) ile kayınbabası Ertuğrul Kaya’nın (47) bulunduğu 27 KE 244 aracın önünü kesmişti. Durdurduğu araçta bulunan boşanma aşamasındaki eşi ve kayınbabası ile bir süre tartışan Mertcan Köse, ikilinin içerisinde bulunduğu araca pompalı tüfekle defalarca ateş etmiş ve pompalı tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği baba-kız, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası kaçan katil zanlısı eski eş ise yakalandıktan sonra sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştı.

Ahırda çıkan yangında 170 koyun telef oldu

Batman OSB yolunda İki araç çarpıştı, 10 kişi yaralandı

HAMAS: İşgal rejiminin saldırıları azalmadı: Çocukların da olduğu 70 kişi şehit oldu

Almanya'da "Özgür Filistin" mitingi

Bugün hava nasıl olacak? İşte bölge bölge tahminler

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi

Fransa'da silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mısır'da esir takası için müzakereler başlıyor

Gürcistan'da seçim sonuçları protesto edildi

Japonya’da 5,7 büyüklüğünde deprem 

Şanlıurfa’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 2 yaralı

Çekya'da seçimleri ANO Partisi kazandı

Siyonist işgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 7'si çocuk 17 şehit

Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümünde Bursa’dan siyonist zulme tepki

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Şanlıurfa’da ‘Gazze’ye vefa, Sumud’a destek’ yürüyüşü düzenlendi

Anamur'da "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya'da Gazze ve Sumud Filosu için yürüyüş

Japonya'nın yeni lideri Sanae Takaichi oldu

MOSSAD casuslarıyla iş birliği yapan avukat İstanbul'da yakalandı.

Venezuela: ABD ülkede kukla hükümet kurmayı planlıyor

Gürcistan'da halk yerel seçimler için sandık başında

Malatya'da yalnız yaşayan adam ölü bulundu

Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yol almaya devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ahırda çıkan yangında 170 koyun telef oldu

Batman OSB yolunda İki araç çarpıştı, 10 kişi yaralandı

HAMAS: İşgal rejiminin saldırıları azalmadı: Çocukların da olduğu 70 kişi şehit oldu

Almanya'da "Özgür Filistin" mitingi

Bugün hava nasıl olacak? İşte bölge bölge tahminler

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı