• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Eski Hamam Sokağı esnafı: Batman'ın merkezindeyiz ama hizmet dışı kaldık

07 Ağustos 2025, Perşembe 11:47
07 Ağustos 2025, Perşembe 11:47
Eski Hamam Sokağı esnafı: Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da halk arasında bilinen adıyla Eski Hamam Sokağı, yıllardır süregelen altyapı ve yol sorunlarıyla gündemde. Esnaf, yamalı ve çukur dolu yollar nedeniyle hem kendilerinin hem de vatandaşların mağdur olduğunu belirterek yetkililerden acil çözüm tal

Batman'ın en işlek noktalarından biri olan Çarşı Mahallesi 707. Sokak, diğer adıyla Eski Hamam Sokağı, yıllardır ihmal edilmiş durumda. Sokakta faaliyet gösteren esnaflar, parke taşlarının 30 yılı aşkın süredir yenilenmediğini, yamalı yolların çukurlarla dolduğunu ve altyapı çalışmalarının ardından düzgün bir düzenleme yapılmadığını belirtiyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan esnaf temsilcileri, yetkililere seslenerek sokaklarının Batman'a yakışır hale getirilmesini istiyor.

Bu bölge, sadece ticari açıdan değil, şehir trafiği ve yaya yoğunluğu açısından da büyük önem taşıyor. Özellikle kuyumcular başta olmak üzere yaklaşık 500 esnafın faaliyet gösterdiği sokakta, hem vatandaşlar hem de iş yeri sahipleri günlük olarak ciddi zorluklar yaşıyor.

Kış aylarında yağmurla birlikte çukurlarda su birikmesi, yaz aylarında ise toz ve düzensizlik nedeniyle sokak hem güvenliğini hem de estetik görünümünü kaybetmiş durumda. Esnaf, bu durumun hem müşteri kaybına hem de günlük hayatın olumsuz etkilenmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Ayrıca sokakta aydınlatmanın yetersiz olması, özellikle akşam saatlerinde yayalar için risk teşkil ediyor. Kent merkezinde yer almasına rağmen bu denli geri planda kalması, bölge sakinlerinde ciddi bir mağduriyet duygusu oluşturmuş durumda.

Mehmet Acet

"30 yıldır merkezde yenilenmeyen tek sokağız"

Çarşı merkezinde yenilenmeyen ve sorunlarla boğuşan tek sokak kaldıklarını ifade eden esnaf Mehmet Acet, "Burası eski ismiyle meşhur Eski Hamam Sokağı'dır. Esnaf sakinleri olarak yaklaşık 30 yıldır bu sokakta bulunan parke taşlarının çok yıprandığını, kırıldığını ve birçok yerde yapılan yamalardan dolayı göçük ve çukurların oluştuğunu belirtmek istiyoruz. Özellikle kış aylarında bu çukurlarda su biriktiği için insanlar yürümekte zorlanıyor. Üstelik burası Batman'ın göbeği ve merkezidir. Merkezde yenilenmeyen tek sokağız. Daha önce Sayın valimiz buraya geldiğinde bu sorunu kendisine ilettik. Bizlere ilgileneceğini söyledi. Sayın valimizden ricamız, diğer sokaklara verdikleri hizmeti bizlere de vermeleridir." dedi.

İhsan Kılınç 

"Yol eğri ve çukurlu olduğu için vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor"

Sokaklarının en son eski belediye başkanı rahmetli Salih Gök tarafından yapıldığına dikkat çeken esnaf İhsan Kılınç "Sokağımız yaklaşık 25-30 yıldır bu şekilde ve hiçbir yol çalışması yapılmamış durumda. Bu sokakta en son düzenleme, eski Belediye Başkanımız merhum Salih Gök döneminde yapılmıştı. O zamandan bu yana herhangi bir çalışma yapılmadı. Zamanla altyapı çalışmaları nedeniyle kazılar yapıldı, ardından yollar gelişigüzel şekilde yamalandı. Sonuç olarak yollar bozuk ve düzensiz kaldı. Yol eğri ve çukurlu olduğu için vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Özellikle akşam saatlerinde sokakta ışıklandırma da olmadığı için çok tenha oluyor. Esnaf bu durumdan çok rahatsız. Yetkililerden bir an önce bu sorunlara müdahale etmelerini istiyoruz." çağrısında bulundu.

Ramazan Acet

"Yaklaşık 500 esnaf bu sokağı kullanmakta"

Sokaklarının Batman'a yakışır ve modern bir şekilde en kısa sürede yenilenmesi gerektiğini belirten Ramazan Acet ise, şunları söyledi:

"Yaklaşık 15 yıldır burada esnafım ve uzun süredir burada bulunan diğer esnaf arkadaşlarımız da aynı şikâyette bulunuyor. Sokağımızda altyapı çalışmaları defalarca yapıldı ve her seferinde yol sadece üstünkörü şekilde onarıldı. Bu nedenle her yer çukur içinde kaldı. Kadınlar, çocuklar ve diğer yayalar yürürken sık sık takılıp düşüyor. Yetkililerden isteğimiz, Elma Sokağı ve diğer bölgelerde olduğu gibi buranın da önce zemininin düzgün bir şekilde yapılması, ardından üstünün de kapatılmasıdır. Bu talebimizi daha önce Sayın valimize ilettik. Bize dikkate alacaklarını söylediler fakat şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Burada kuyumcuları da sayarsak yaklaşık 500 esnaf var. Bu kadar yoğunluğa ve işlekliğe rağmen burayla ilgilenen yok. Bu parke taşları merhum Salih Gök zamanında yapılmıştı ve hâlâ aynen duruyor. Tek talebimiz, sokağımızın Batman’a yakışır bir şekilde düzenlenmesidir."

Nurullah Işık

"Yetkililerden talebimiz, yolumuzu bir an önce yenilemeleridir"

Esnaf olarak en büyük sorunlarının yıllardır hizmet görmeyen yolarının olduğunu söyleyen Nurullah Işık, "Daha önce Sayın vali ve diğer yetkililer buraya geldi ve bu sorunumuzu kendilerine ilettik. Ancak şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Yollarımız yamuk, eğri ve çukurlu olduğu için geçenler sık sık takılıyor ve düşme tehlikesi yaşıyor. Yetkililerden talebimiz, yolumuzu bir an önce yenilemeleridir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Eşin: Mehmet Âkif’e vefa Asım’ın neslini yetiştirmekle olur

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Bağırsak sağlığı genel sağlığın temelidir

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

Tayland ile Kamboçya ateşkeste anlaştı

Ramallah yakınlarında direniş eylemi: İşgal noktasına ateş açıldı

Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı

Libyalı komutanlar askerî törenle uğurlandı

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenledi

Palandöken’den merdiven altı üretim ve korsan satış uyarısı

Siirt’te kar nedeniyle mahsur kalan 4 araç kurtarıldı

Türkiye’deki son depremler açıklandı

Siirt’te 45 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

İMSİAD Başkanı Demir: Birikmiş talep ve projelerle 2026’da inşaat sektörü canlanacak

İşgal yargısından tehcir onayı: Nur Şems Kampı’nda 25 bina yıkılacak

ÖĞ-DER'den zorunlu ve mesleki eğitim paneli

Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı

Bir haftada 82 direniş eylemi: Batı Şeria ve Kudüs'te çatışma tırmanıyor

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor

Akdeniz için fırtına uyarısı

Uludağ’ın etekleri beyaza büründü, Bursa'da kar beklentisi sürüyor

Tekstil işçisinin boyun ağrısına bilimsel çözüm

Trambüs direğine çarpan araçta bir kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eşin: Mehmet Âkif’e vefa Asım’ın neslini yetiştirmekle olur

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Bağırsak sağlığı genel sağlığın temelidir

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

Tayland ile Kamboçya ateşkeste anlaştı

Ramallah yakınlarında direniş eylemi: İşgal noktasına ateş açıldı

Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı