-
BIST 100
15979,92%-0,90
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,28% -0,06
-
GRAM ALTIN
6308,79% -1,78
-
Ç. ALTIN
10588,12% -3,32
Eski Taipei Belediye Başkanı Ko Wen-je’ye yolsuzluk suçundan 17 yıl hapis cezası
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tayvan’da eski Taipei Belediye Başkanı ve bir dönem devlet başkanlığına aday olan Ko Wen-je, yolsuzluk ve bağışları kötüye kullanma suçlarından 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Taipei District Court tarafından verilen kararda, 66 yaşındaki Ko’nun rüşvet aldığı, siyasi bağışları usulsüz şekilde kullandığı ve güveni kötüye kullandığı hükme bağlandı. Mahkeme ayrıca Ko’nun 6 yıl süreyle kamu görevine aday olmasını da yasakladı.
Dava kapsamında savcılar, Ko hakkında toplam 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etmişti. Suçlamalar, Ko’nun 2014-2022 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı dönemde yürütülen bir gayrimenkul geliştirme projesine dayanıyor. Söz konusu projede imar haklarının artırılması karşılığında geliştirici firmaya avantaj sağlandığı ve Ko’nun bu süreçte yaklaşık 17 milyon Tayvan doları (yaklaşık 532 bin dolar) rüşvet aldığı iddia edildi.
Ayrıca Ko’nun, kurucusu olduğu Taiwan People's Party (TPP) ile bağlantılı hesaplar üzerinden 68 milyon Tayvan dolarından fazla siyasi bağışı zimmetine geçirdiği ve bir sosyal yardım vakfına yapılan yaklaşık 8,27 milyon Tayvan doları tutarındaki bağışı da seçim kampanyasında kullandığı belirtildi.
Ko Wen-je hakkındaki suçlamaları reddederken, avukatları kararın temyize götürüleceğini açıkladı. Ko, Aralık 2024’te suçlanmasının ardından gözaltına alınmış, Eylül ayında ise 70 milyon Tayvan doları kefaletle serbest bırakılmıştı.
Ko, Ocak 2025’te TPP genel başkanlığından istifa etmiş ve yerine Huang Kuo-chang getirilmişti. Parti yönetimi daha önce suçlamaların “siyasi motivasyonlu” olduğunu savunmuştu.
Mahkeme önünde toplanan destekçileri ise karara tepki gösterdi. Destekçilerden bazıları Ko’nun suçsuz olduğunu ve davanın siyasi baskı sonucu açıldığını ileri sürerek, mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Kararın, Tayvan siyasetinde önemli etkiler oluşturması ve ülkedeki siyasi dengeleri yeniden şekillendirmesi bekleniyor. (İLKHA)
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi
Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş’te Romanya Senato Başkanı Abrudean ile görüştü
Mahra Melin Pınar ölüm yıl dönümünde anıldı
YDS/1 sınavı giriş belgeleri yayımlandı
Doğal şifa Bingöl balı: AB tescilli eşsiz lezzet dünyaya açılıyor
Diego Garcia: ABD'nin savaş üssü ve sömürge mirasının karanlık yüzü
Batman Havalimanı yaz tarifesine geçiyor: Uçuş sayısı artıyor
Niğde’de 'Bal Ormanı Projesi' büyüyor
Öğrenciler trafik polisi oldu
Bakan Gürlek cumhurbaşkanlığı hukuk politikaları kurulu toplantısına katıldı
81 ilde suç örgütü propagandasına operasyon: 358 gözaltı
Aydın'da Bizans dönemine kitap ele geçirildi
Baharın keyfini alerjisiz yaşayın: Uzmanlardan basit ama etkili öneriler
Almanya, ABD’nin tedarik zincirlerindeki zayıf noktalarını tespit ederek baskı kurmayı hedefliyor
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 53,12 seviyesinde
Türk Akım ve Mavi Akım açıklaması: Türkiye, Ukrayna'yı etkileyebilir mi?
İran'dan yoğun füze misillemesi: Siyonist bölgelerde ölü ve yaralılar, Tel Aviv'de patlamalar
İhraç edilen ortopedi doktorları için adli süreç başladı
Yüzyılın Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in adını taşıyan uluslararası ödüle başvurular başladı
Konya savunma sanayisinde Türkiye üçüncüsü
Şırnak–Hakkari yolu çığ sonrası yeniden ulaşıma açıldı
Çüngüş HÜDA PAR İlçe Başkanı Güldoğdu: Sağtepe'nin altyapı ve eğitim sorunları giderilmeli
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 267’ye yükseldi
Güney Lübnan'da çatışmalar şiddetlendi: Hizbullah operasyonlarını artırdı, işgalciler kayıp verdi
Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi Etkinliği 19 Nisan'da gerçekleştirilecek
Konya Umut Kervanı Ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu
İŞKUR aracılığıyla Konya’da 700 kişiyi istihdam edilecek
Yükleniyor







