• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor

GÜNDEM 25.02.2025 14:56:18 0
Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor

Batman'da son günlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösteren esnaf, on binlerce liralık zarara uğradıklarını iddia ederek yetkililerin yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm bulmasını istedi.

Batman merkez Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'nde üst üste yaşanan hırsızlık vakaları esnafı tedirgin ediyor. İş yerlerinde yaşanan hırsızlık olayları esnafın tepkisine neden oldu.

Özellikle son haftalarda artış gösteren soygun ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren Batman esnafı, asayişin daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Yakalanan hırsızlara en ağır cezanın verilmesini isteyen esnaf, benzer hırsızlık olaylarının yaşanmaması için caddelerine MOBESE kameralarının takılmasını ve sokak bekçilerinin sık sık devriye atması talebinde bulundu.

"En büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır"

Sorunlarını çözümü için Batman Valisi Erkan Canalp'e seslenen esnaf İhsan Kilit, "Esnaf olarak şu anda en büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır. Artık evimizde uyuyamaz hale geldik. Hırsızlar 5'inci defadır dükkânımıza giriyorlar ve birçok malzememizi çalıyorlar. Dün akşam yine 3 bilgisayar ve 15 tane de tamire gelen cep telefonu çaldılar. Demir kapıyı kırıp içeri giriyorlar. Polisi aradık gelip incelemelerde bulundular ama halen kimse yakalanmadı. Hırsızlık olayları artık çok büyük bir sorun haline gelmiş ve buradaki tüm esnaflar bu durumdan şikâyetçidir. Sayın Batman Valimizden ricamız hırsızların yakalanması, bu bölgemize MOBESE kameralarının takılması ve sokak bekçilerinin akşamları sürekli devriye atmalarını sağlamalarıdır."  dedi.

"Hırsızlara, caydırıcı cezalar verilmeli"

Hırsızlara karşı caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Hasan Alar, "Geçen hafta bir komşumuzun da dükkânına hırsılar girdi ve arkadaşımız çok mağdur edildi. Bugüne kadar yakalanan hırsız görmedik. Yakalana da bir gün sonra serbest bırakılıyor. Çalınan mallar başka yerlere götürülüp üç kuruşa satıyorlar. Bu Allah'tan revamıdır? Yetkililerden isteğimiz hırsızlara karşı caydırıcı cezaları uygulamalarıdır. Hırsızların bu kadar serbest ve rahat olmamaları gerekiyor. Eskiden böyle değildi. Hırsızlık olayları şu anda çok artmış durumdadır. Tek talebimiz hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"MOBESE kameralarının olması şart"

Sokaklarına MOBESE kamerası takılması gerektiğini belirten Mahsum Fidan, "Burası Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'dir. Bu sokağımızda bekçi ve MOBESE kameralarının olması şarttır. Akşam olup dükkânımızı kapatıp evimize gittiğimizde, burası tenha olduğu için sürekli hırsızlık olayları meydana geliyor. Sokak bekçilerinin sürekli devriye atmasını istiyoruz. Vali Beyden ricamız bu sorunumuza çözüm bulmalarıdır." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

Batman'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yetimler Vakfı Yemen'de yüzlerce yetimi giydirdi, mağdur ailelere yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak

1,7 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın ilk sabahında Mina'da cemre taşladı

Bayram namazı için camiye gelen çocuklar: Gazze için dua edeceğiz

Adanalılar: Kurbanın amacı et değil, Allah rızasıdır

İran'dan Çin'e balistik füze hamlesi: Binlerce tonluk anlaşma yapıldığı iddiası

Direniş güçlerinden siyonist rejime ağır darbe: Ölü ve yaralılar var

Kurban etinin mevlit veya düğün yemeği yapılması caiz midir?

Şabak, Gazze'deki çeteleri HAMAS'a karşı silahlandırdı

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Adanalılardan bayram mesajı: Gazze’deki soykırım son bulsun

Diyarbakır halkı kurban şehidlerini unutmadı

Adıyamanlılar bayram namazında buluştu

Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 10'u ağır 26 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ