• BIST 100

    16680,61%-0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,06% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7146,55% 1,29
  • Ç. ALTIN

    11742,95% 0,50

Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor

25 Şubat 2025, Salı 14:56
25 Şubat 2025, Salı 14:56
Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da son günlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösteren esnaf, on binlerce liralık zarara uğradıklarını iddia ederek yetkililerin yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm bulmasını istedi.

Batman merkez Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'nde üst üste yaşanan hırsızlık vakaları esnafı tedirgin ediyor. İş yerlerinde yaşanan hırsızlık olayları esnafın tepkisine neden oldu.

Özellikle son haftalarda artış gösteren soygun ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren Batman esnafı, asayişin daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Yakalanan hırsızlara en ağır cezanın verilmesini isteyen esnaf, benzer hırsızlık olaylarının yaşanmaması için caddelerine MOBESE kameralarının takılmasını ve sokak bekçilerinin sık sık devriye atması talebinde bulundu.

"En büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır"

Sorunlarını çözümü için Batman Valisi Erkan Canalp'e seslenen esnaf İhsan Kilit, "Esnaf olarak şu anda en büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır. Artık evimizde uyuyamaz hale geldik. Hırsızlar 5'inci defadır dükkânımıza giriyorlar ve birçok malzememizi çalıyorlar. Dün akşam yine 3 bilgisayar ve 15 tane de tamire gelen cep telefonu çaldılar. Demir kapıyı kırıp içeri giriyorlar. Polisi aradık gelip incelemelerde bulundular ama halen kimse yakalanmadı. Hırsızlık olayları artık çok büyük bir sorun haline gelmiş ve buradaki tüm esnaflar bu durumdan şikâyetçidir. Sayın Batman Valimizden ricamız hırsızların yakalanması, bu bölgemize MOBESE kameralarının takılması ve sokak bekçilerinin akşamları sürekli devriye atmalarını sağlamalarıdır."  dedi.

"Hırsızlara, caydırıcı cezalar verilmeli"

Hırsızlara karşı caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Hasan Alar, "Geçen hafta bir komşumuzun da dükkânına hırsılar girdi ve arkadaşımız çok mağdur edildi. Bugüne kadar yakalanan hırsız görmedik. Yakalana da bir gün sonra serbest bırakılıyor. Çalınan mallar başka yerlere götürülüp üç kuruşa satıyorlar. Bu Allah'tan revamıdır? Yetkililerden isteğimiz hırsızlara karşı caydırıcı cezaları uygulamalarıdır. Hırsızların bu kadar serbest ve rahat olmamaları gerekiyor. Eskiden böyle değildi. Hırsızlık olayları şu anda çok artmış durumdadır. Tek talebimiz hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"MOBESE kameralarının olması şart"

Sokaklarına MOBESE kamerası takılması gerektiğini belirten Mahsum Fidan, "Burası Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'dir. Bu sokağımızda bekçi ve MOBESE kameralarının olması şarttır. Akşam olup dükkânımızı kapatıp evimize gittiğimizde, burası tenha olduğu için sürekli hırsızlık olayları meydana geliyor. Sokak bekçilerinin sürekli devriye atmasını istiyoruz. Vali Beyden ricamız bu sorunumuza çözüm bulmalarıdır." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı

Hayvan destekli rehabilitasyon uygulamalarıyla sosyal ve duygusal gelişime katkı sağlanıyor

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Mardin'de 3’üncü kattan düşen çocuk ağır yaralandı

Şanlıurfa’da otoyolda hırsızlık olayı aydınlatıldı

Batman'da manevi eğitim seferberliği

Siirt-Şirvan yolu sürücüleri mağdur ediyor

Mersin’in batısına çok kuvvetli yağış uyarısı

Samsun'da "Veda Hutbesi'nden Günümüze Mesajlar" yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Diyarbakır'da "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalleri devam ediyor

İslam İşbirliği ülkeleri ulaştırma bakanları İstanbul’da toplanıyor

Bakan Tekin: Dijital dünyada değerlerimizi güçlendirmeliyiz

Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Özaslan: Ramazan öncesi hazırlıklarımızı tamamladık

İstanbul'da "Nezaket Haftası" kapsamında "Nezaket Koridoru" açılışı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kanada’daki okul saldırısına ilişkin açıklama

Güney Ege’de fırtına bekleniyor

Hindistan'da seçim propagandasında Müslümanları hedef alan silah görüntüsü tepki çekti

Uyku depolamak mümkün mü?

Gazze'de soykırım: Şehit sayısı 72 bin 45'e yükseldi

Bursalı akademisyenlerin geliştirdiği kayış tahrikli asansör motoruna Avrupa patent tescili

Gaziantep’te 189 koruyucu aile bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme şekli ve taksit tutarlarını açıkladı

Çukurova Üniversitesi’ne 250 yataklı Çocuk Hastanesi yatırımı

Sudan'da Kur'an-ı Kerim hafızlık merkezine İHA saldırısı: Bir çocuk hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de şubat ayı mutat toplantısı gerçekleştirildi

Konya’da 15 bin 200 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Malatya'da sanayi sitesinde araç yangını

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere 15 bin lira nakdi destek verilecek

İşgal rejimi, Lübnan'ın güneyinde iki beldeye saldırı yaptı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı geçici başbakan adayı atadı