• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor

25 Şubat 2025, Salı 02:56
25 Şubat 2025, Salı 02:56
Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da son günlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösteren esnaf, on binlerce liralık zarara uğradıklarını iddia ederek yetkililerin yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm bulmasını istedi.

Batman merkez Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'nde üst üste yaşanan hırsızlık vakaları esnafı tedirgin ediyor. İş yerlerinde yaşanan hırsızlık olayları esnafın tepkisine neden oldu.

Özellikle son haftalarda artış gösteren soygun ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren Batman esnafı, asayişin daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Yakalanan hırsızlara en ağır cezanın verilmesini isteyen esnaf, benzer hırsızlık olaylarının yaşanmaması için caddelerine MOBESE kameralarının takılmasını ve sokak bekçilerinin sık sık devriye atması talebinde bulundu.

"En büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır"

Sorunlarını çözümü için Batman Valisi Erkan Canalp'e seslenen esnaf İhsan Kilit, "Esnaf olarak şu anda en büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır. Artık evimizde uyuyamaz hale geldik. Hırsızlar 5'inci defadır dükkânımıza giriyorlar ve birçok malzememizi çalıyorlar. Dün akşam yine 3 bilgisayar ve 15 tane de tamire gelen cep telefonu çaldılar. Demir kapıyı kırıp içeri giriyorlar. Polisi aradık gelip incelemelerde bulundular ama halen kimse yakalanmadı. Hırsızlık olayları artık çok büyük bir sorun haline gelmiş ve buradaki tüm esnaflar bu durumdan şikâyetçidir. Sayın Batman Valimizden ricamız hırsızların yakalanması, bu bölgemize MOBESE kameralarının takılması ve sokak bekçilerinin akşamları sürekli devriye atmalarını sağlamalarıdır."  dedi.

"Hırsızlara, caydırıcı cezalar verilmeli"

Hırsızlara karşı caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Hasan Alar, "Geçen hafta bir komşumuzun da dükkânına hırsılar girdi ve arkadaşımız çok mağdur edildi. Bugüne kadar yakalanan hırsız görmedik. Yakalana da bir gün sonra serbest bırakılıyor. Çalınan mallar başka yerlere götürülüp üç kuruşa satıyorlar. Bu Allah'tan revamıdır? Yetkililerden isteğimiz hırsızlara karşı caydırıcı cezaları uygulamalarıdır. Hırsızların bu kadar serbest ve rahat olmamaları gerekiyor. Eskiden böyle değildi. Hırsızlık olayları şu anda çok artmış durumdadır. Tek talebimiz hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"MOBESE kameralarının olması şart"

Sokaklarına MOBESE kamerası takılması gerektiğini belirten Mahsum Fidan, "Burası Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'dir. Bu sokağımızda bekçi ve MOBESE kameralarının olması şarttır. Akşam olup dükkânımızı kapatıp evimize gittiğimizde, burası tenha olduğu için sürekli hırsızlık olayları meydana geliyor. Sokak bekçilerinin sürekli devriye atmasını istiyoruz. Vali Beyden ricamız bu sorunumuza çözüm bulmalarıdır." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti