-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Esnaf, gıda maddeleri fiyatlarının sabit kalmasını istiyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gıda fiyatlarının artmasından endişe duyan Batman'daki esnaf, temel gıda maddelerindeki fiyatların sabit kalması için hükümetin denetim mekanizmasını canlı tutması gerektiğini ifade etti.
Gıda maddelerinde fiyatların kontrol altında tutulması, tüketicilerin alım gücünü korumak adına büyük önem taşıdığını ifade eden esnaf, bunun için denetimlerin arttırılması gerektiğini vurguladı.
Temel gıda maddelerindeki fiyatların sabit kalması, hem tüketicinin alım gücünü koruma açısından hem de esnafın ticaretini sürdürülebilir kılma noktasında önemli bir denge unsuru olduğunu belirten esnaf Yunus Yanaç, yılbaşı olduğu için henüz bekledikleri bir artışın gerçekleşmediğini söyledi.
"Denetim mekanizması çalışmalı"
Fiyatların artmasından endişe duyduklarını vurgulayan Yanaç, "2025 yılına girdikten sonra ürünlerde daha yüksek bir fiyat bekliyorduk. Ürün temininde sorun yok ve talep fazla olmadığı için fiyatlarda şu an için büyük bir yükselme yok. Tahin, zeytin ve el yapımı salça fiyatları geçen seneyle neredeyse aynıdır. Tereyağı fiyatında biraz yükselme var. Beklentimiz ise asgari ücrete göre fiyatların fazla yükselmemesidir. Hükümete düşen ise fiyatların artmaması için denetim mekanizmasını sürekli çalıştırmasıdır." dedi.
"Temennimiz fiyatların sabit kalmasıdır"
Bir diğer esnaf Hüseyin Ayhan ise şunları söyledi: "Temel tüketim maddesi olan bulgur, pirinç ve mercimek fiyatları; çerez, baharat ve piyasadaki diğer ürünlere göre pek bir artış yok. Millet bakliyat almaya mecburdur. Çünkü temel tüketim ürünüdür. Genellikle bulgur, pirinç, mercimek ve havaların soğumasıyla fasulye tüketimi yüksektir. Şu anda ortalama bulgurun kilogram fiyatı 30 TL, mercimek 50 TL, duble baldo pirinç 70 TL, ahlat fasulye 60 TL ve iri boy nohutun kilosu da 100 TL'dir. Temennimiz fiyatların sabit kalmasıdır." (İLKHA)
İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı
Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı
Yunanistan'da çiftçilerden protesto
HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı
İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı
Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Slovenya'da genel seçim heyecanı
Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü
Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı
HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı
Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı
Kabine yoğun gündemle toplanacak
Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında
Diyarbakır Valiliği, barajdan su tahliyesi nedeniyle uyardı
Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Diyarbakır’da sağanak: Yollar çöktü, köprüler hasar gördü, vatandaşlar mahsur kaldı
Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirilen şahıs gözaltına alındı
Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü
5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü
Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı
Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor
Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti
İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı
2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü
Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi
1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü
Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek
Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı
Tahran'da bir İHA düşürüldü
Yükleniyor







