• BIST 100

    9836,49%-0,42
  • DOLAR

    36,24% 0,05
  • EURO

    38,01% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3376,14% 0,49
  • Ç. ALTIN

    5532,74% 0,70

Esnaf, gıda maddeleri fiyatlarının sabit kalmasını istiyor

EKONOMİ 16.01.2025 14:15:55 0
Esnaf, gıda maddeleri fiyatlarının sabit kalmasını istiyor

Gıda fiyatlarının artmasından endişe duyan Batman'daki esnaf, temel gıda maddelerindeki fiyatların sabit kalması için hükümetin denetim mekanizmasını canlı tutması gerektiğini ifade etti.

Gıda maddelerinde fiyatların kontrol altında tutulması, tüketicilerin alım gücünü korumak adına büyük önem taşıdığını ifade eden esnaf, bunun için denetimlerin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Temel gıda maddelerindeki fiyatların sabit kalması, hem tüketicinin alım gücünü koruma açısından hem de esnafın ticaretini sürdürülebilir kılma noktasında önemli bir denge unsuru olduğunu belirten esnaf Yunus Yanaç, yılbaşı olduğu için henüz bekledikleri bir artışın gerçekleşmediğini söyledi.

"Denetim mekanizması çalışmalı"

Fiyatların artmasından endişe duyduklarını vurgulayan Yanaç, "2025 yılına girdikten sonra ürünlerde daha yüksek bir fiyat bekliyorduk. Ürün temininde sorun yok ve talep fazla olmadığı için fiyatlarda şu an için büyük bir yükselme yok. Tahin, zeytin ve el yapımı salça fiyatları geçen seneyle neredeyse aynıdır. Tereyağı fiyatında biraz yükselme var. Beklentimiz ise asgari ücrete göre fiyatların fazla yükselmemesidir. Hükümete düşen ise fiyatların artmaması için denetim mekanizmasını sürekli çalıştırmasıdır." dedi.

"Temennimiz fiyatların sabit kalmasıdır"

Bir diğer esnaf Hüseyin Ayhan ise şunları söyledi: "Temel tüketim maddesi olan bulgur, pirinç ve mercimek fiyatları; çerez, baharat ve piyasadaki diğer ürünlere göre pek bir artış yok. Millet bakliyat almaya mecburdur. Çünkü temel tüketim ürünüdür. Genellikle bulgur, pirinç,  mercimek ve havaların soğumasıyla fasulye tüketimi yüksektir. Şu anda ortalama bulgurun kilogram fiyatı 30 TL, mercimek 50 TL, duble baldo pirinç 70 TL, ahlat fasulye 60 TL ve iri boy nohutun kilosu da 100 TL'dir. Temennimiz fiyatların sabit kalmasıdır." (İLKHA)

Bolivya'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 31 ölü, 14 yaralı

Şanlıurfa Valiliği: Çocuklarına şiddet uygulayan baba tutuklandı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye'de

Avcılar'da geri dönüşüm tesisinde yangın: 6 saatte söndürüldü

2 ilde eğitime kar engeli

7 kente sarı kodlu yağış uyarısı

İlahiyatçı-Yazar Göktaş: 7 Ekim’de şehitlerin vesilesiyle Allah, nurunu Gazze’ye indirdi

Rusya: Kursk bölgesinde Sverdlikovo yerleşim birimini ele geçirdik

Bursa'da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Sinop'ta eğitime kar engeli

Çin ve Tayvan arasında gerginlik

Öğrenci servisi sulama kanalına düştü: 11 yaralı

Ukrayna, Rusya'nın uluslararası petrol boru hattını vurdu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Silvan’da halkla buluştu

Mısır'da bina çöktü: 10 ölü, 8 yaralı

Kongo'da çatışmalar şiddetlenerek artıyor: M23 güçleri bir şehri daha ele geçirdi

Rus ve Amerikan heyetleri Riyad'da görüşecek

Mardin’de evde mahsur kalan çocuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü

Fransa'daki AB liderleri zirvesi başladı

Azerbaycan, Şam büyükelçiliğini yeniden açtı

Ankara için kar uyarısı

Şırnak'ta uyuşturucu ve asayiş operasyonları: 61 gözaltı

Siirt’te Ramazan ayı öncesi market ve fırınlara sıkı denetim

Siirt’te kaçak avcılara 23 bin 766 lira para cezası kesildi

Siirt Belediyesi itfaiye filosunu güçlendiriyor

Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Diyarbakır İslami STK'lar: Söz konusu güruh Kürt meselesinin çözümsüzlüğünden nemalanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime tam destek

Bir yılı aşkın süredir başlatılan yol çalışmasının bitmemesi vatandaş ve esnafı çileden çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ