14215,79%0,33
42,84% 0,06
50,65% -0,05
6179,38% -0,20
10014,28% 0,39
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Adayı Mehmet Sıddık Çiftçi, Doğunun Nabzı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Salih Seyhan’ı ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, esnafın sorunları, kentin ekonomik geleceği ve çözüm odaklı çalışmaların masaya yatırıldığı verimli bir istişare toplantısı niteliği taşıdı.
Ziyarette konuşan Başkan Çiftçi, esnafın güçlenmesinin şehir ekonomisinin canlanması anlamına geldiğini vurgulayarak, “Esnaf ayakta kalırsa şehir nefes alır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.
BATMAN, FAİZSİZ DESTEKLERDE TÜRKİYE’DE İLK 12’DE
Başkan Çiftçi, Batman’ın faizsiz kredi desteklerinde Türkiye genelinde 12’nci sıraya yükseldiğini belirterek, bunun tesadüf olmadığını ifade etti. Oda bünyesinde verilen birebir KOSGEB danışmanlığı, ücretsiz hukuk hizmetleri, e-ticaret ve muhasebe eğitimleri ile esnafın yalnız bırakılmadığını dile getirdi.
SAHADA OLAN BİR ODA ANLAYIŞI
Elektrik kesintilerinden kaldırım işgallerine, otopark sorunlarından sanayi bölgelerindeki ulaşım sıkıntılarına kadar esnafın yaşadığı tüm sorunların ilgili kurumlarla doğrudan görüşülerek takip edildiğini söyleyen Çiftçi, “Biz sorunları masa başında değil, sahada çözüyoruz” ifadelerini kullandı.
GENÇLERE MESLEK, ESNAFA DAYANIŞMA
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın sosyal dayanışmayı önceleyen projelerine de değinen Başkan Çiftçi, gençlere meslek kazandırmaya yönelik çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Fuar organizasyonları, mesleki eğitimler ve sektör buluşmalarıyla esnafın hem bugününe hem de geleceğine yatırım yapıldığını kaydetti.
ESNAF72.COM İLE DİJİTAL TİCARET HAMLESİ
Ziyarette ayrıca Esnaf72.com platformuna da değinildi. Batman merkezli bu dijital alışveriş platformunun; yerel esnafı, üreticiyi ve girişimciyi dijital ticaretle buluşturmayı hedeflediği, kazancın Batman’da kalmasını sağlayarak yerel kalkınmaya katkı sunduğu ifade edildi.
SEYHAN: “ESNAFIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğunun Nabzı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Salih Seyhan ise, “Yerel basın olarak esnafın sesi olmaya, sahada yapılan doğru işleri kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz” dedi.
Ziyaret, Batman esnafının sorunları ve çözüm yollarına dair karşılıklı fikir alışverişiyle sona ererken, kent adına güçlü bir iş birliği mesajı verildi.