• BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Esnaflardan ortak karar: 7 Ekim’de tüm gelirler Gazze’ye bağışlanacak

03 Ekim 2025, Cuma 18:32
03 Ekim 2025, Cuma 18:32
Esnaflardan ortak karar: 7 Ekim’de tüm gelirler Gazze’ye bağışlanacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki esnaf, 7 Ekim Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde, elde edecekleri tüm kazançlarını Gazze’ye bağışlayacaklarını açıkladı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Dörtyol Kavşağı’ndaki esnaf, 7 Ekim Aksa Tufanı yıl dönümünde elde edecekleri tüm kazançlarını Gazze’ye bağışlayacaklarını duyurdu. Bir kırtasiyecinin başlattığı hayır kervanı sayesinde kısa sürede büyüyen kampanyaya, çorbacıdan tatlıcıya, anahtarcıdan nakliyeciye kadar geniş bir katılım sağlandı.

"Komşu esnaflar olarak el ele verip 7 Ekim’deki bütün kazancımız Gazze’ye göndereceğiz" diyen esnaf, müşterilerinin de bu yardıma duyarlı bir şekilde destek verdiğini ifade etti.

Adnan Yaman

"Komşu esnaflar olarak el ele verip 7 Ekim’deki bütün kazancımız Gazze’ye göndereceğiz"

Bağlar Dörtyol’da çorbacı dükkânı işleten Adnan Yaman, kampanyanın bir kırtasiyeci tarafından başlatıldığını belirterek, "Bağlar Dörtyol’da esnafım. Çorba dükkanım var, dükkânımız küçük ama hünerde büyük bir yer. Gaziler’de bir kırtasiyeci arkadaşımız bu kampanyayı başlatınca biz de etkilendik ve bu kervana katıldık. Biz bu kervana katılınca çevredeki eş dost ve esnaflar da bize destek oldu. Anahtarcısı, tatlıcısı, nakliyecisi derken biz bu kervanı büyüttük. Bir de bunun yanında ismini vermeyen sayısız esnaf ve iş adamı bize destek verecek.7 Ekim Aksa Tufanı yıl dönümünde gelen bütün kazancımızı komşu esnaflar olarak Gazze’ye bağışlayacağız." şeklinde konuştu.

"Sadece Diyarbakır halkının duyarlılığı bile işgal çetesi için en büyük azaptır"

Müşterilerinin de bu konuda mutlu ve duyarlı davrandıklarını ifade eden Yaman, "Müşterilerimiz de bu konuda mutlu olup duyarlı davrandılar. Şimdiden bazı müşterilerimiz yanımıza not bırakıp o gün içecekleri bir çorba parası yerine 10 çorba parası bırakıp geri kalanını Gazze’ye gönderecek. Günde 1 kez gelen müşteri ve esnaf halkından bazıları artık günde üç kez gelmeye başladı. Malın mülkün sahibi Allah. Daha önce de gizliden yapmıştık. Bu sefer örnek olsun diye prt asarak duyurduk ki bizim bir yılda kazandığımızı bir günde kazanan işletmeciler belki olur da bu hayır kervanında yer edinmek isterler. Bizimkisi karınca misali ama bütün karıncalar bir olursa ne olur? Okyanus olur. Dünyada sadece Diyarbakır halkı bu konuda duyarlı olursa işgal çetesi için azapların en büyüğüdür." dedi.

Turan Vural

Anahtarcı Turan Vural da 7 Ekim’deki tüm kazancını Gazze’ye bağışlayacağını belirterek, "Bağlar Dörtyol’da esnafım, anahtarcıyım. Esnaf arkadaşların desteğiyle ben de bu kampanyaya katıldım. İnşallah 7 Ekim Aksa Tufanı yıl dönümünde o gün kazancımı Gazze’ye bağışlayacağım. Amacım, kazandığımı Gazze’ye maddi destek olarak göndermek." diye konuştu

Cebrail Canlı

"İsterim ki bütün esnaf kardeşlerimiz bir olup Gazze’ye yardım etsin"

Gazze’de 2 yıldır süren bir soykırımın olduğunu söyleyen künefeci Cebrail Canlı ise Gazze'nin sürekli gündemde kalması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Beni bu kampanyaya iten sebep, Gazze’deki kardeşlerimizin mağduriyeti ve buradaki esnaf arkadaşlarımızın başlatmış olduğu kampanyadan etkilenmemdir. Ben de dedim ki, 7 Ekim Aksa Tufanı yıl dönümünde gelen bütün geliri Gazze’ye bağışlayacağım. Benim buradaki tek niyetim Allah rızası içindir. Aslında Gazze’yi sadece 7 Ekim günü değil, her gün hatırlamamız lazım. Gazze’de 2 yıldan beridir bir soykırım var. Bütün Müslümanlar bir olursa Gazze’ye çok güzel yardımlar gönderebiliriz. Çevre esnafı ve müşteriler bu duruma çok sevinip destek vereceklerini açıkladı. Ben isterim ki esnaf kardeşlerimizle bir olup Gazze’ye yardım edelim."

Veysel Kaçan

"7 Ekim günü kazancımın tamamı Gazze’ye gidecek"

Nakliyeci olduğunu ifade eden Veysel Kaçan da, 7 Eküm günü tüm nakliye gelirini Gazze’ye bağışlayacağını açıklayarak, "Aksa Tufan'ının 2'inci yıl dönümüne giriyoruz ve bugünde şehir içinde yapacağım bütün nakliye gelirini Gazze’ye bağışlayacağım. Esnaf olarak bu konuda bir olduk ve böyle güzel bir karara imza attık. Rabbim kısmet ederse devamı da gelecek inşallah. Bütün esnaf arkadaşları bu güzel kampanyaya davet ediyorum. Bir ve beraber olursak Gazze’ye birçok yardım gönderebiliriz." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ordu’da trafik ihlallerine drone destekli denetim

Gazze'de 18 bin 500 hasta ve yaralı acil tıbbi tahliye bekliyor

Erzurum’un 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ATBR üyelerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti

Yapıcıoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a süreç hakkındaki rapora ilişkin fikirlerimizi ilettik

İran Dışişleri Bakanı: Hem barışa hem de savaşa hazırız

HAKSİAD Ankara Şubesi öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Samsun’da termal drone destekli denetimde 13 kişiye ceza

Ankara'da sıcaklıklar eksiye düşecek

Bulgar yetkililer, Türkiye sınırında 1,43 milyon euro değerinde kokain ve altına el koydu

İçişleri Bakanlığında yardımcıların görev dağılımı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin, inancını yaşaması bunları zıvanadan çıkartıyor

İran Cumhurbaşkanı, ABD ile yapılacak dolaylı görüşmeler için "iyi beklentiler" gördüğünü söyledi

Balkanlar üzerinden dondurucu soğuk dalga geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Somali’de 6.5 milyon kişi açlık sınırında

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile dolaylı görüşmelerin 3. turu için Cenevre'ye gitti

Marmaray, Ramazanda ek sefer yapacak

Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı

Gaziantep'te öğrenciler her gün birlikte mukabele okuyor

Bilecik’te narkotik operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da marketlere Ramazan denetimleri

İstanbul’da kuvvetli rüzgar ve yer yer kar uyarısı

Cedit kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ordu’da trafik ihlallerine drone destekli denetim

Gazze'de 18 bin 500 hasta ve yaralı acil tıbbi tahliye bekliyor

Erzurum’un 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ATBR üyelerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti

Yapıcıoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a süreç hakkındaki rapora ilişkin fikirlerimizi ilettik

İran Dışişleri Bakanı: Hem barışa hem de savaşa hazırız

HAKSİAD Ankara Şubesi öğrencilerle iftar sofrasında buluştu