• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Esnaftan elektrik kesintilerine tepki: İş yapamaz hale geldik

GÜNDEM 21.12.2024 13:07:11 0
Esnaftan elektrik kesintilerine tepki: İş yapamaz hale geldik

Şanlıurfa’da Tarihi Hanlar bölgesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, sorunlarının bir an önce çözülmesi için yetkililere seslendi.

Şanlıurfa’da Tarihi Hanlar bölgesinde bulunan Mekke Pasajı’nda sık sık yaşanan elektrik kesintileri terzi esnafının mağdur olmasına neden oldu.

Esnaf, yaşanan eletrik kesintilerine çözüm bulmak amacıyla kendi aralarında para toplayıp arızayı onarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Terzi esnafı, sorunlarının çözülmemesi üzerine yetkililere çağrıda bulundu.

“Elektrik kesildiğinde 1-2 saatlik kayıp bile ciddi maddi zarara yol açıyor”

Osman Çakır

Elektrik kesintisi nedeniyle iş yapamadıklarını söyleyen Osman Çakır, “Karanlıkta çalışıyoruz. Elektriklerimiz sık sık gidip geliyor ve sorunumuza duyarlı kimseyi bulamıyoruz. Buradaki yetkililere sesleniyoruz, lütfen bu soruna çözüm bulun. Yıllardır Urfa'da kangren hale gelmiş olan elektrik kesintisi artık bitsin. İşlerimiz tamamen elektrikle yürüyor. Makinelerimiz ve ekipmanlarımız elektrikle çalışıyor. Elektrik kesildiğinde 1-2 saatlik kayıp bile ciddi maddi zarara yol açıyor. Valimizden ve belediye başkanımızdan bu soruna el atmalarını istirham ediyoruz. Elektrik olmadığında işlerimiz duruyor. Hem maddi hem manevi zarar görüyoruz. Kış aylarından beri kesintiler sürekli yaşanıyor. Atatürk Barajı gibi büyük bir enerji kaynağının olduğu yerde yaşıyoruz; buna rağmen elektrik kesintisiyle mücadele ediyoruz. Lütfen artık bu duruma çözüm bulunsun." dedi.

“Esnaf kendi cebinden para toplayıp arızaları gideriyor”

Seyit Ahmet Demir

Kendi aralarında para toplayarak arızayı gidermeye çalıştıklarını belirten Seyit Ahmet Demir, "Elektriğimiz bir hafta on gündür sık sık gidiyor. Artık vatandaş, esnaf olarak kendi aramızda para toplayıp, elektrik dağıtım şirketinin yapmadığı arızaları biz kendimiz yapıyoruz. Arıyoruz, arıyoruz ama gelmiyorlar; geldiği zaman da gece geliyor. Müşterime söz veriyorum ama iş yapamıyorum. Bu memlekette hiç mi yöneticilik yapacak, bu elektrik dağıtım şirketiyle ilgilenecek bir vali, bakan, milletvekili yok mu? Yeter artık! Bu soğuk kış gününde zaten Urfa’nın kışı 1 ay, onda da elektrik yok. Esnaf kendi cebinden para toplayıp arızaları gideriyor. Yani bu nereye kadar böyle gidecek? Hiç mi bu memlekette yöneticilik yapacak bir kadim insan yok? Yani bu nereye kadar gidecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki 'Biz uzaya gidiyoruz' ama Urfa’da elektrik yok. Halep’e elektrik götürecek, Urfa’da yok! Önce Urfa’ya getirsinler, biz elektriği Urfa’da istiyoruz. 13 tane milletvekili var, bunun yarısından fazlası AK Parti’nin ama ne yazık ki pişman olduk oyumuzu verdiğimiz için. Urfa ile ilgilenmiyorlar. Biz kendi cebimizden arızayı gideriyoruz hem elektrik parası ödüyoruz hem de arızayı kendi cebimizden gideriyoruz. Bu dünyanın neresinde var acaba? Bunu Urfa’daki AK Parti yöneticileri hiç mi düşünmüyor? Bu vatandaştan gelip oy isteyeceklerini hiç mi düşünmüyorlar? Yazık, günah. Arkadaş elektrikçi çağırdı, esnaf ile aramızda para topladık. 10-15 dükkân elektrikçiyi çağırıyoruz, aşağı sanayiden klemensleri alıyor, geliyor, takıyor, gidiyor. Yani koskoca elektrik dağıtım şirketinde bir tane klemens yok, getirdikleri en adisi, en işe yaramaz. Elbise dikeceğim, adamın düğünü var, işi var, şehir dışına gidecek insanlar var. Biz bu siparişleri yetiştiremiyoruz. İnsanlara karşı yalancı durumuna düşüyoruz. Biz burada üşüyoruz ama elektrik yok.” diye konuştu.

“Terzi esnafı olarak mağdur durumdayız”

Sıtkı İstemi

Sorunlarının çözülmemesi durumunda topluca valiliğe gideceklerini ifade eden Sıtkı İstemi, “Kışa girdiğimizden beri elektriklerimiz sürekli gidip geliyor. Elektrik dağıtım şirketi personeli ya geç geliyor ya da akşam saatlerinde geliyor. Terzi esnafı olarak mağdur durumdayız. Yetkililere sesleniyoruz, artık bir çözüm bulunmalı. Eğer bu sorun çözülmezse toplanıp valimizin kapısına kadar gideceğiz. Sayın valim, lütfen bu sorunun çözümüne öncülük edin. Elektrik olmadığı zaman kumaşı seçemiyoruz, müşteri geldiğinde kumaş satamıyoruz, terzi esnafı iş yapamıyor. Elektrik yüzünden işlerimiz duruyor. Elektrik faturasını bir gün geciktirdiğimizde cezayı hemen uygulayanlar, kesinti sorununa neden müdahale etmiyor? Artık bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sorunla ilgili Dicle Elektrik’ten alınan bilgilere göre, bölgede sürekli bir kesintinin olmadığı, kesintinin kaynağının yaşanan arızalardan ve planlı kesintilerden kaynaklandığı ifade edildi. (İLKHA)

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ