"ETAK24" İstanbul'da düzenlenecek

Tarih: 02.09.2024 12:22 Güncelleme: 02.09.2024 12:22
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Millî Eğitim Bakanlığınca, eğitimde teknoloji ve araştırma geliştirme faaliyetleri ile kalite konularındaki ilerlemeleri uluslararası alanda tanıtmak amacıyla İstanbul'da 5-7 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirve

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi (TETZ), 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında başarıyla tamamlanmıştı. Bu yıl beşincisi düzenlenecek TETZ, ETAK24 adıyla 5-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirecek.

Zirvede, MEB'in eğitim teknolojisi, AR-GE faaliyetleri ile kalite konularındaki ilerleyen çalışmalarının uluslararası alanda tanıtılmasına, örnek çalışmalarını dünya kamuoyuyla paylaşmasına ve bu alanlarda önde gelen ulusal ve uluslararası kurumları bir araya getirerek iş birliklerine ve görünürlük faaliyetlerine zemin hazırlanacak.

Bu kapsamda zirvede, AR-GE ve kalite konularında uzmanların sunumları, özel oturumlar, paneller, atölye çalışmaları ve deneyim noktaları gibi faaliyetler düzenlenecek.

Ayrıca zirvede, oluşturulacak fuar alanında Türkiye'de eğitim teknolojileri ekosisteminde yer alan şirketlerin yanı sıra yabancı şirketlerin de yürüttüğü çalışmalara ilişkin stantlara ve teknoloji tanıtım etkinliklerine yer verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 6 Eylül'de zirveye katılması ve konuşma yapması bekleniyor.

109 öğretmen sunum yapacak

Zirve bildiri sunumları kapsamında öğretmenlerden, belirlenen temalarda olmak üzere Bakanlığın dijital değerlendirme sistemi üzerinden bildiri başvuruları alındı.

Bildiri başvurularının her biri öğretmen ve akademisyen hakemlerden oluşan bir kurul tarafından detaylı değerlendirmeye tabi tutuldu ve sürecin tamamında kör hakemlik sistemi uygulandı. Detaylı değerlendirme süreci tamamlanmasının ardından 119 bildiri zirvede sözlü sunuma hak kazandı.

Buna göre öğretmenlerden 109'u, zirvede bildirilerinin sözlü sunumunu yapacak.

2011'de FATİH Projesi hizmete sunulmuştu

Millî Eğitim Bakanlığınca eğitim öğretimde fırsat eşitliğini temin etmek, okullarda teknolojik altyapıyı iyileştirmek ve bilgi iletişim teknolojilerinin eğitim ve öğretim süreçlerinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla 2011'de Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi'ni hayata geçirilmişti.

FATİH Projesi ile Türkiye'deki tüm okul ve sınıfa etkileşimli tahta kurulması, donanım alt yapısının hazırlanmasını, her okula yüksek hızlı internet verilmesini, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılmasıyla bilişim teknolojisi donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanılması amaçlanmış ve eğitimde uygulanan teknolojiler bakımından tüm dünyaya öncülük yapan projeye imza atılmıştı.

Bu kapsamda projenin bileşeni olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), pandemi döneminde dünyadaki tüm eğitim alanındaki siteler arasında ilk sıraya yükselerek dünyada en çok ziyaret edilen platform olmuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: "etak24" istanbul'da düzenlenecek

Gaziantep’ten LGS’de 23 Türkiye birincisi

Siirt’te 15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak, milli birlik yürüyüşü düzenlenecek

Karpuzun tarladaki fiyatı 2,5 TL'ye düştü, üretici zararına satış yapıyor

Adıyaman'da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 57 gözaltı

HÜDA PAR’dan Memur-Sen Bingöl Şubesine ziyaret

Bingöl'de 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

PKK'nın silah bırakma aşamasının ilki gerçekleşti

Bingöl’de 843 kök kenevir ele geçirildi

Şahin: Sıcaklara karşı küçük önlemlerle büyük risklerin önüne geçin

Malatya Çamlıca Koleji'nden 5 Türkiye birinciliği

TESK Genel Başkanı Palandöken: Esnaf ayakta kalmakta zorlanıyor, yeni yapılandırma şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı dolayısıyla mesaj yayımladı

Belediye Başkanı Geçit: Hizmetlerimizin ilk sırasında temizlik ve çevre düzenlemesi geliyor

Gaziantep'te hırsızlık yapan 31 kişi yakalandı

Türkiye ile Libya arasında askeri anlaşma

Yangın merdivenine bırakılan eşyalar alev aldı, facia son anda önlendi

Çeşitli suçlardan araması bulunan 2 kişi yakalandı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Gaziantep'te ruhsatsız silah ele geçildi

LGS "tercih ve yerleştirme kılavuzu" yayımlandı

Gaziantep'te asayiş uygularında 20 bin kişi sorgulandı

Toplam ciro endeksi yıllık bazda yüzde 41,5 arttı

LGS'de 719 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı

Şanlıurfa'da bir günde 33 kaçak trafo tespit edildi

İstanbul’da FETÖ operasyonu: Eski İstihbarat Şube Müdürü tutuklandı

Kiralar uçtu, işletmeler kapanıyor: Esnaf devletten çözüm bekliyor

Mardin'de Koroner BT Anjiyo (Sanal Anjiyo) çekimleri başladı

Dünya yeme bozukluklarıyla mücadele ediyor

Otomobil kaza sonrası alev aldı: 2 kişi yanarak hayatını kaybetti

Srebrenitsa katliamının 30'uncu yılı: Avrupa'nın ortasında soykırım

Yükleniyor