• BIST 100

    10615,96%0,16
  • DOLAR

    40,45% 0,10
  • EURO

    47,49% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4453,46% -0,10
  • Ç. ALTIN

    7120,24% 0,73

Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

20 Ekim 2023, Cuma 04:20
20 Ekim 2023, Cuma 04:20
Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

Eşinin tayini çıktığı için Diyarbakır’a yerleşen Mükerrem Çalık, pandemi döneminde hazırlandığı üniversite sınavında şu anda Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 60 yaşında çift ana dal yapıyor.
Pandemi döneminde evde internette gezinen Mükerrem Çalık (60), bilgilerini güncellemek adına Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına girerek Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünü kazanarak kendinden 40 yaş küçük öğrencilerle aynı sıraları paylaşıyor.
İki çocuk, iki torun sahibi Çalık, çift ana dal yaparak üniversite eğitimini büyük heyecanla sürdürüyor.
40 yıl ev hanımlığı yapmaktan sıkılan Çalık, şimdilerde çocukları yaşındaki öğrencilerle aynı kulvarda, aynı derecede yüksek notlar alarak bunun mutluluğunu yaşıyor.
60 yaşında, 40 yıllık ev hanımı olan Çalık; İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, pandeminin kendisine ikramiye olarak üniversiteyi verdiğini söyledi.
Pandemi döneminde internete vakit geçirdiğini, kendisini güncellediğini belirten Çalık, “Deneme amaçlı sınava girdim. Eşimin desteğiyle hem TYT’ye, hem de AYT’ye girdim. AYT sonuçlarım buraya yerleşmeme neden oldu. Mutluyum, çok sevinerek geldim. Liseyi bitirdiğimiz zaman ihtilal dönemiydi. Ailem çok cesaret edemedi üniversite okutmaya. Bu zamana kadar normal ev hayatımı yaşadım. Şimdi çocuklarımın biri evlendi, diğeri iş sahibi oldu” dedi.

“40 yaş küçük ama arkadaş derecesinde yakın olduğum kişilerle aynı kulvarda yürümek hoşuma gidiyor”
Boş zamanlarının çok olduğunu aktaran Çalık, “Ders çalışma, bilgi güncelleme olanağım daha fazlaydı. Buraya geldim. Benden 40 yaş küçük ama arkadaş derecesinde yakın olduğum kişilerle aynı kulvarda yürümek hoşuma gidiyor. Diyarbakır’a eşimin görevi dolayısıyla geldim. Daha önce yine tayin olayıyla gelmiştim. 3 sene kaldım. Kızım burada kaldı ve burada evlendi. Sonra biz tayin olduk. 6 sene dışarıdaydım. Tekrar tayin olanağımız sağlandığında hem kızımın çocukları yanında olmak, hem de Diyarbakır’ı çok beğenmiştim, burayı tercih ettik” diye konuştu.

“50 yaşından sonra hanımların kendilerini bırakmaları değil, kendilerini güncellemelerini tavsiye ediyorum”
Eşinin devlet memuru olduğunu ve memnun kaldıkları için Diyarbakır’da ev aldıklarını ifade eden Çalık, “Çocuklarımla, torunlarımla birlikte olmak hoşuma gidiyor. Bu sene 3’üncü sınıf, 5’inci dönem olarak geçiyor. Üniversitenin sağladığı bir program var, çift ana dal. Çift ana dal da hem Halkla İlişkiler, hem Gazetecilik okuma olanağım oldu. Onu tercih ettim. Kabul edildim. Şimdi ikisini birden okuyorum. Güzel bir duygu. 50 yaşından sonra hanımların kendilerini bırakmaları değil, kendilerini güncellemelerini tavsiye ediyorum. En büyük duygum, aradaki yıl farkına rağmen hepimizin aynı not derecesini alabilmesi, benim onlara ulaşabilmiş olmam. Aynı seviyede bir şeyler yapabilmem beni daha dinamik yapıyor” şeklinde konuştu.

Rus ve Ukrayna heyetleri bu akşam İstanbul'da bir araya gelecek

Koyuncu: Esnaf sayısı azalıyor, işsizlik göçe zorluyor

Antalya-Alanya Otoyolu’nun temeli cuma günü atılacak

Gazze'de soykırım sürüyor: Şehit sayısı 59 bin 219'a yükseldi

Trump'ın baskısıyla Filistin'e destek veren öğrencilere ağır cezalar

Şanlıurfa’da uzman uyardı: Geçmeyen yorgunluk ciddiye alınmalı

Her diş kaybı implant gerektirir!

BAMED, Bağımlılıkla Mücadelede Gençleri Yalnız Bırakmıyor

Mahalle sakinlerinden Dicle EDAŞ'a tepki: Kırık panolar yerine balkonlar kontrol ediliyor

Soykırım sürerken Filistin birliğine darbe: Abbas'tan anlaşmaları hiçe sayan karar

ÖSYM'den DGS'ye girenlere uyarı: Bilgilerin onaylanması için son tarih 31 Temmuz

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Öztürk: Ormanları korumak herkesin insani ve ahlaki sorumluluğudur

Endonezya'da Marapi yanardağı patladı

HAMAS'tan İslam ümmetine çağrı: Gazze için ayağa kalkın, sessiz kalanlar da suça ortaktır

Batman'da uyuşturucu ile mücadele için dijital destek: UYUMA

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Dr. Halil Fedai: Yaz sıcaklıkları kalp sağlığını tehdit ediyor

İşgalci rejim sabah saatlerinden bu yana 31 Filistinliyi şehit etti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Alanya’da 'Ailenin Korunması' temalı ziyaretler gerçekleştirdi

Diyarbakır'da hakkında 18 yıl hapis cezası olan firari yakalandı

Batman'da uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’dan Gazze’ye güçlü destek: “Gazze ölüyor, ayağa kalk!”

BBD Başkanı Uyanık: “Yerel basına destek şart, sansür hala sürüyor”

Filistin toprakları kalıcı olarak Yahudileştirilecek: Oylama bugün

MSB: Suriye, Türkiye’den resmi destek talep etmiştir; bu konuda çalışmalarımız devam ediyor

Kazaya karışan otomobil hurda yığınına döndü: 1 ölü 1 yaralı

Yaz Kur'an kursları tüm güzelliğiyle devam ediyor

İşgalci rejimin Gazze'deki medya katliamı: Şehit gazeteci sayısı 231'e yükseldi

Almanya'da Gazze için toplandılar: "Katliama sessiz kalanlar suç ortağıdır"

MAZLUMDER: Acil çağrı; 'Bir Abdulhafız daha kurban olmasın!'

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rus ve Ukrayna heyetleri bu akşam İstanbul'da bir araya gelecek

Koyuncu: Esnaf sayısı azalıyor, işsizlik göçe zorluyor

Antalya-Alanya Otoyolu’nun temeli cuma günü atılacak

Gazze'de soykırım sürüyor: Şehit sayısı 59 bin 219'a yükseldi

Trump'ın baskısıyla Filistin'e destek veren öğrencilere ağır cezalar

Şanlıurfa’da uzman uyardı: Geçmeyen yorgunluk ciddiye alınmalı

Her diş kaybı implant gerektirir!