• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı su saatini sökmeye kadar gitti

24 Ağustos 2023, Perşembe 14:50
24 Ağustos 2023, Perşembe 14:50
Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı su saatini sökmeye kadar gitti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı su saatini sökmeye kadar gitti

Adıyaman’da ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle dairenin su saati sökülerek aboneliği iptal edildi.
Yeni ekonomik koşullar ve 6 Şubat depremlerinin ardından ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, tartışma ve kavgalar sürüyor. Adıyaman’da kiracıyla ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık farklı bir boyuta ulaştı. Alitaşı Mahallesi 1207. Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın 3. katında kiracı olan Aydın Biçer’in oturduğu konutun su aboneliği ev sahibi Mahmut Can tarafından iptal edilerek su saati söküldü. Suyu kesilen kiracı mağdur olduğunu belirtirken, ev sahibi ise asıl mağdurun kendisi olduğunu vurguladı.
Kiracının iddiasına göre, ev sahibi fiyatı arttırmak için su saatini söktürdü. Ev sahibi ise konunun para ile alakalı olmadığını, dairenin su şebekesinin arızalı olduğunu, ev boşaltıldıktan sonra su şebekesinin değiştirileceğini ifade etti.
Kiracı Aydın Biçer, sözleşme yenilemesinin olmasına rağmen kendisinin ev çıkartmak istendiğini belirterek, “6 Şubat depreminin hemen sonrası ev sahibim fahiş fiyat artışlarından kaynaklı beni çıkartmak istedi. Sebebini sorduğumda ise evi satacağını söyledi. Dedim sata bilirsiniz alıcı kişiyle görüşürüz elimde sözleşmem var çünkü. Aşağıdaki kiracı evden çıktı bin 750’ye oturuyordu şuan yeni bir kiracı bulmuş 5 bine. Bende çıkmayı kabul etmedim, türlü bahaneler, farklı farklı şeyler yapmaya başladı. Sözleşmem bitmeden beni çıkartmaya çalıştı ve beni tehdit etti. Sözleşme yenilemem olmasına rağmen sürekli beni çıkartmaya çalıştı. En son ise Adıyaman Belediyesi’ne giderek su aboneliğini kapattırdı. Aylardır susuzum. Adıyaman Belediyesine giderek başvuruda bulunmak istedim su aboneliğini kendi adıma almak istedim onlarda veremeyeceklerini ev sahibinin gelip imza atması gerektiğini söylediler. Ev sahibim zaten bunu bizzat yaptı. Valiliğe de gittim oradan da bir çözüm bulamayınca durumu savcılığa taşıdım. Yaşam hakkımı elimden alıyor suyumu kesiyor. Adli süreç devam ediyor ama ben bu sürecin bitmesini susuz bir şekilde bekleyemem. Bulaşıkları yıkayamıyoruz, banyo yapamıyoruz, elbiselerimizi makineye atamıyoruz. Bu ihtiyaçlarımı gidip babamlarda yapıyoruz. Çok rezil bir durumdayız” dedi.
Ev sahibi Mahmut Can ise kiracısının kendisini mağdur ettiğini ve evinin su arızası nedeniyle zarar gördüğünü savunarak, “Depremden kaynaklı dairenin su tesisatında ve duvarlarında hasar meydana geldi. Ben bu suyu kesmeseydim bu ev çökecekti. Tesisatçı getirdim evin bir çok noktasındaki arıza yapıldı ve adamların ödemesini dahi yaptım ama ustalar bana fayans altından su sızmasının olduğunu bundan dolayı da evin boşaltılması gerektiğini söylemesi üzerine durumu kendilerine anlattım. Aydın Biçer’den rica ettim dedim ki depremden dolayı senden 3 ay kira ödemesi almadım ve kira sürenin dolmasına da son 3 ay kaldı şimdiden kendini ayarla ve evden süren dolunca çıkmasını istedim. Bu evi kurtarmak istiyorum çünkü evde su sızıntısı var ve bu sızıntı eve zarar veriyor dedim. Onlarda bana çıkmayacaklarını ve durumu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Sudan dolayı ev küflenme yapmış evde koku var dedim adam bana ev benim değil mi burada ben oturuyorum bu kimseyi ilgilendirmez diyor. Hakkımda söylenen her şey tamamen asılsızdır. Ben suyu mecbur kesmek zorunda kaldım, ben tesisat hasarından dolayı belediye başvurup suyu kestirdim yetkililerde gelip sayacı kapattı, ardından da kiracı kapatılan sayacı yeniden açınca bu defa sayacı yerinden söktük. Elimde bütün belgelerim de var şahitlerim de var. Evin çökmesini istemiyorum binada kalan insanlar var yazık günah, mahkeme sonucunu bekliyoruz şuan” diye konuştu.

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

BM'den Benin'deki darbe girişimine kınama

Osmaniye'de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı

Rusya Ukrayna'ya ait enerji tesisini bombaladı

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur