• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı su saatini sökmeye kadar gitti

24 Ağustos 2023, Perşembe 14:50
24 Ağustos 2023, Perşembe 14:50
Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı su saatini sökmeye kadar gitti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı su saatini sökmeye kadar gitti

Adıyaman’da ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle dairenin su saati sökülerek aboneliği iptal edildi.
Yeni ekonomik koşullar ve 6 Şubat depremlerinin ardından ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, tartışma ve kavgalar sürüyor. Adıyaman’da kiracıyla ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık farklı bir boyuta ulaştı. Alitaşı Mahallesi 1207. Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın 3. katında kiracı olan Aydın Biçer’in oturduğu konutun su aboneliği ev sahibi Mahmut Can tarafından iptal edilerek su saati söküldü. Suyu kesilen kiracı mağdur olduğunu belirtirken, ev sahibi ise asıl mağdurun kendisi olduğunu vurguladı.
Kiracının iddiasına göre, ev sahibi fiyatı arttırmak için su saatini söktürdü. Ev sahibi ise konunun para ile alakalı olmadığını, dairenin su şebekesinin arızalı olduğunu, ev boşaltıldıktan sonra su şebekesinin değiştirileceğini ifade etti.
Kiracı Aydın Biçer, sözleşme yenilemesinin olmasına rağmen kendisinin ev çıkartmak istendiğini belirterek, “6 Şubat depreminin hemen sonrası ev sahibim fahiş fiyat artışlarından kaynaklı beni çıkartmak istedi. Sebebini sorduğumda ise evi satacağını söyledi. Dedim sata bilirsiniz alıcı kişiyle görüşürüz elimde sözleşmem var çünkü. Aşağıdaki kiracı evden çıktı bin 750’ye oturuyordu şuan yeni bir kiracı bulmuş 5 bine. Bende çıkmayı kabul etmedim, türlü bahaneler, farklı farklı şeyler yapmaya başladı. Sözleşmem bitmeden beni çıkartmaya çalıştı ve beni tehdit etti. Sözleşme yenilemem olmasına rağmen sürekli beni çıkartmaya çalıştı. En son ise Adıyaman Belediyesi’ne giderek su aboneliğini kapattırdı. Aylardır susuzum. Adıyaman Belediyesine giderek başvuruda bulunmak istedim su aboneliğini kendi adıma almak istedim onlarda veremeyeceklerini ev sahibinin gelip imza atması gerektiğini söylediler. Ev sahibim zaten bunu bizzat yaptı. Valiliğe de gittim oradan da bir çözüm bulamayınca durumu savcılığa taşıdım. Yaşam hakkımı elimden alıyor suyumu kesiyor. Adli süreç devam ediyor ama ben bu sürecin bitmesini susuz bir şekilde bekleyemem. Bulaşıkları yıkayamıyoruz, banyo yapamıyoruz, elbiselerimizi makineye atamıyoruz. Bu ihtiyaçlarımı gidip babamlarda yapıyoruz. Çok rezil bir durumdayız” dedi.
Ev sahibi Mahmut Can ise kiracısının kendisini mağdur ettiğini ve evinin su arızası nedeniyle zarar gördüğünü savunarak, “Depremden kaynaklı dairenin su tesisatında ve duvarlarında hasar meydana geldi. Ben bu suyu kesmeseydim bu ev çökecekti. Tesisatçı getirdim evin bir çok noktasındaki arıza yapıldı ve adamların ödemesini dahi yaptım ama ustalar bana fayans altından su sızmasının olduğunu bundan dolayı da evin boşaltılması gerektiğini söylemesi üzerine durumu kendilerine anlattım. Aydın Biçer’den rica ettim dedim ki depremden dolayı senden 3 ay kira ödemesi almadım ve kira sürenin dolmasına da son 3 ay kaldı şimdiden kendini ayarla ve evden süren dolunca çıkmasını istedim. Bu evi kurtarmak istiyorum çünkü evde su sızıntısı var ve bu sızıntı eve zarar veriyor dedim. Onlarda bana çıkmayacaklarını ve durumu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Sudan dolayı ev küflenme yapmış evde koku var dedim adam bana ev benim değil mi burada ben oturuyorum bu kimseyi ilgilendirmez diyor. Hakkımda söylenen her şey tamamen asılsızdır. Ben suyu mecbur kesmek zorunda kaldım, ben tesisat hasarından dolayı belediye başvurup suyu kestirdim yetkililerde gelip sayacı kapattı, ardından da kiracı kapatılan sayacı yeniden açınca bu defa sayacı yerinden söktük. Elimde bütün belgelerim de var şahitlerim de var. Evin çökmesini istemiyorum binada kalan insanlar var yazık günah, mahkeme sonucunu bekliyoruz şuan” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa'da bir özel hastanede “hasta limit” iddiasına soruşturma

Siyer Yarışması'nda bazı sorulara yapılan itirazlar komisyon tarafından değerlendirilip sonuçlandırıldı

Siyonist rejim Batı Şeria'da işgal ve yıkıma devam ediyor

Rusya, ABD ve Ukrayna görüşmelerinde üçüncü tur sona erdi

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Mardin’de camii olmayan bölgede ezan için merkezi hoparlör çözümü

Türkiye ile Etiyopya arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını tamamladı

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır-Silvan karayolundaki motosiklet kazası kameralara yansıdı

Ramazan öncesi Adanalılardan gençlere: Oruç tutun, maneviyata sarılın

Mardin'de Ramazan hazırlıkları için alışveriş yoğunluğu başladı

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazanda herkesi camilerimize ve mukabeleye bekliyoruz

Şanlıurfa’da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti

Konya’da kaçakçılık operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa'da bir özel hastanede “hasta limit” iddiasına soruşturma

Siyer Yarışması'nda bazı sorulara yapılan itirazlar komisyon tarafından değerlendirilip sonuçlandırıldı

Siyonist rejim Batı Şeria'da işgal ve yıkıma devam ediyor

Rusya, ABD ve Ukrayna görüşmelerinde üçüncü tur sona erdi

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı