• BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,89% -0,02
  • EURO

    53,20% -0,33
  • GRAM ALTIN

    6455,55% -1,84
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00

Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor

02 Aralık 2020, Çarşamba 10:28
02 Aralık 2020, Çarşamba 10:28
Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor

Meclis'te kabul edilen ve geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da yer alan düzenlemenin uygulanmasına sayılı günler kaldı.

7256 sayılı kanunda yapılan değişiklik sonrası 1 Ocak 2021 itibariyle uygulanacak düzenleme kapsamında evlerinde ürettikleri ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlarda satanlara belirli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak.

VERGİ MUAFİYETİ GELİYOR

Yeni düzenlemeden ise ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar yararlanacak.

ÜÇ ŞARTI YERİNE GETİRMEK ZORUNDALAR

Düzenlemede yer alan şartlara göre evinde üretim yapan ve bunu çeşitli platformlarda satanlara yönelik uygulanacak vergi muafiyetinden yararlanmak için söz konusu kişilerin Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi alması, Türkiye’de kurulu bankalarda bir ticari hesap açması ve tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şart olacak.

TEK ÇALIŞANA YÜZDE 4 MUAFİYET

Bankalar, bu bent kapsamında açılan ticari hesaplara aktarılan tutarlar üzerinden, aktarım tarihi itibarıyla çalışanı olmayan kendi başına evde çalışanlar için yüzde 4, bir ve üzeri işçi çalıştırılması durumunda yüzde 2 oranında gelir vergisinden muaf olacak.

220 BİN TL'LİK SINIR OLACAK

İstihdama bağlı indirimli oranın uygulanması için ilgili ayda bir işçinin en az on gün süreyle çalıştırılması gerekecek, bu hasılat tutarı üzerinden ayrıca 94 üncü madde kapsamında kesinti yapılmayacak. Düzenleme kapsamında elde edilen hasılatın 220 bin Türk lirasını aşması hâlinde, mükellefler izleyen takvim yılı başından itibaren gerçek usulde vergilendirilecek ve tekrar bu muafiyetten faydalanamayacak.

ŞARTLARI İHLAL EDENDEN FAİZİYLE TAHSİL EDİLECEK

1 Ocak'ta hayata geçirilecek uygulamada yer alan hasılat koşulu dışındaki diğer şartların ihlal edildiğinin tespit edilmesi hâlinde ise vergi muafiyeti sona erecek ve zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecek.

Cumhurbaşkanı kararı ile düzenlemede yer alan oranlar ve tutarlar, yarısı kadar indirilip ve iki katına kadar da artırılabilecek.

YURT DIŞININA SATANA YÜZDE 50 KAZANÇ İSTİSNASI

Bir başka düzenleme ise e-ticaret yaparak ürünlerini yurt dışına satmak isteyen kişilere yönelik hayata geçirildi. E-ticaret gümrük beyannamesi kapsamında yapılan satışlara yüzde 50 kazanç istinası uygulanacak. Ürünün ağırlık ve tutar itibarıyla Posta İdaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler tarafından işlenebiliyor olması gerekiyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

"Donald Trump"a benzetilen manda kurban olmaktan kurtuldu

BM: Gazze'de "sarı hat" yakınında öldürmeler savaş suçu

Trump'tan Umman'a skandal tehdit: Aksi halde yok ederiz

Ben Gvir cezaevlerindeki denetimi engelliyor: Filistinli esirlerin durumu ağırlaşıyor

Körfez'de gerilim: ABD'den saldırı, İran'dan misilleme

Bayram gecesinde Gazze'de katliam: 7 şehit, en az 20 yaralı

Pakistan: İbrahim Anlaşmaları kabul edilemez

Guyana ile Venezuela arasında Esequibo bölgesi gerginliği

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Son 24 saatte 23 gemi geçiş yaptı

Acil servislerde acemi kasap yoğunluğu yaşandı

Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 12 ölü, 2 yaralı

Pakistan'da 4,8 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 11 yaralı

Mersin'de Kurban Bayramı coşkusu: Camiler dolup taştı

İtalya’da coşkulu Kurban Bayram namazı

Ateşkese rağmen Lübnan'a saldıran siyonist rejim Zehrani Nehri'nin güneyini "çatışma bölgesi" ilan etti

Osmaniye'de otomobil park halindeki kamyonete çarptı: 3 yaralı

Çin Dışişleri Bakanı Wang, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Kazakistan'da uçak kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Acemi kasaplar acil servislerin yolunu tuttu

Norveç, Fransa'nın nükleer koruması altına girecek

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Kazakistan'a resmi ziyaret

İzmir’de mezarlıklarda bayram yoğunluğu yaşandı

İzmir’de kurban kesimi kazayla sonuçlandı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama

Belçikada Ebolaya karşı önlemler artırılıyor

İspanya'da Başbakan Sanchez'in parti ofisine polis baskını

HAMAS, Kassam Tugayları Komutanı Avde'nin şehadetini duyurdu

ABD, Doğu Pasifik'te yine tekne vurdu: 1 kişi öldürüldü

Umut Kervanı’ndan kurban organizasyonu: Yüzlerce ihtiyaç sahibine et yardımı

Kanada ve Almanya'dan doğal gaz anlaşması

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Donald Trump"a benzetilen manda kurban olmaktan kurtuldu

BM: Gazze'de "sarı hat" yakınında öldürmeler savaş suçu

Trump'tan Umman'a skandal tehdit: Aksi halde yok ederiz

Ben Gvir cezaevlerindeki denetimi engelliyor: Filistinli esirlerin durumu ağırlaşıyor

Körfez'de gerilim: ABD'den saldırı, İran'dan misilleme

Bayram gecesinde Gazze'de katliam: 7 şehit, en az 20 yaralı

Pakistan: İbrahim Anlaşmaları kabul edilemez