GÜNDEM 15.10.2022 15:45:02 0

Evlat hasretiyle kansere yakalanan baba hayatını kaybetti, evlat nöbeti çadırındakiler yasa boğuldu

Evlat hasretiyle kansere yakalanan baba hayatını kaybetti, evlat nöbeti çadırındakiler yasa boğuldu
Haberi Sesli Oku

Evlat hasretiyle kansere yakalanan baba hayatını kaybetti, evlat nöbeti çadırındakiler yasa boğuldu

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatları için HDP İl Başkanlığı binası önünde evlatlarına kavuşmak amacıyla eylem yapan aileler arasında yer alan baba Ekrem Artık (55), 7 yıldır kavuşamadığı evladının hasretinden yakalandığı kansere yenik düştü. Haberi alan çadırdaki aileler, yasa boğuldu.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 139’uncu gününde devam ederken uzun süre evladının hasretiyle nöbette olan baba Ekrem Artık (55), 7 yıldır kavuşamadığı evladının hasretinden kansere yakalanmıştı. Birkaç ay önce tedavi altına alınan ve karaciğer kanserine yakalanan baba Artık, Malatya İnönü Üniversitesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Artık, evladına kavuşamadan dün, Hatay Devlet Hastanesinde kansere yenik düştü.
Eşi Aysel Artık ile 13 Kasım 2021’de Hatay’dan gelerek eyleme katılan Ekrem Artık, oğlunun 2015 yılında Kırıkkale’de iş yerinden eve gittiği sırada kaybolduğunu ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyleyip dönmesi için çağrıda bulunmuştu.
Birlikte omuz omuza aynı hasreti çektikleri aileler, haberi alınca yasa boğuldu. Çadırda aileler Erhan Artık’ın fotoğrafıyla son vasiyetlerini yerine getirerek çağrıda bulunarak başsağlığı diledi.
Ailelerden Süleyman Aydın, Ekrem Artık’ın evlat hasretiyle kansere yakalandığını belirterek, 'Hatay’dan gelerek bizimle birlikte evlat nöbeti tutan Ekrem ağabeyimiz maalesef vefat etmiş. Evladının hasretine dayanamadı, biz aileler olarak çok üzgünüz. Kendisiyle telefonla da konuştuk, son sözünü söyleyerek evladının hakkının aranmasını istedi. Bizde bugün onun vasiyetini yerine getirmek için oğlunun fotoğrafını elimize aldık, onun evladı ve kendi evlatlarımızın hakkını sonuna kadar savunacağımızın sözünü verdik. Maalesef evlanın hasretiyle kanser teşhisi konularak vefat etti, aileler olarak kendisine rahmet diliyoruz. Eşi ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” dedi.
Annelerden Mevlüde Üçdağ, vefat eden Ekrem Artık’ın gözü açık gittiğini dile getirerek, “Biz bu sabah Ekrem Beyin vefat haberini aldık ve çok üzüldük. Burası resmen yasa boğuldu. Oğlunun hasretini çeke çeke kanser hastalığına yakalandı ve vefat etti. Gözleri açık gitti, hepimiz sağlığımızdan olduk. Allah, rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',50273,50274,50275,50276,50277,50278']

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif istifa etti

Çıkan yangında dumandan etkilenen 10 kişi hastanelik oldu

ABD'ye gelen düzensiz göçmenlerin sayısı en düşük seviyede

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan "trafik kurallarına uyma" uyarısı

YKS başvurularında bugün son gün

Malatya'da hurda atık deposunda korkutan yangın

Rusya'da AVM'de silahlı saldırı: 3 yaralı

Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kaldırıma çarptı: 1 ölü

Batman'da bir caminin elektrik panosunda çıkan yangın korkuttu

Yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

İngiltere'deki Ukrayna zirvesi sona erdi

Fransa ve İngiltere Ukrayna ile anlaştı

İspanya: Avrupa'nın bütünü tehdit altında, AB'nin ortak savunma projesi hayata geçirilmeli

Von der Leyen: Avrupa'yı acilen yeniden silahlandırmamız gerek

Rusya’dan Ukrayna geneline İHA saldırısı

DMM'den PKK’ya silah bırakma çağrısının ardından çıkan iddialara yalanlama

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Abhazya'da devlet başkanı seçimini Gunba kazandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Manisa''da trafik kazası: 6 yaralı

Bakan Yumaklı’dan şap aşısı çağrısı

Japonya'daki orman yangınında1800 hektarlık alan yandı

Türkiye ve İngiltere Suriye konulu istişareler yürütecek

BM'den Gazze için acil çağrı: Çatışmaların yeniden başlamasını önleyin

Siyonist rejim Gazze'ye insani yardım girişini durdurdu

Kuş sürüsünün çarptığı kargo uçağı acil iniş yaptı

Mısır: Filistin devleti kurulmadan bölgede güvenlik olmayacak

Siirt’te kayıp genç kız 24 saat içinde bulundu

Uruguay'da devlet başkanı Orsi göreve başladı

İşgalci siyonistler ateşkesi 900'den fazla kez ihlal etti

Yükleniyor