• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Evlat nöbetindeki aile sayısı 362’ye yükseldi

GÜNDEM 12.07.2023 15:15:30 0
Evlat nöbetindeki aile sayısı 362’ye yükseldi

Evlat nöbetindeki aile sayısı 362’ye yükseldi

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat direnişine bir aile daha katıldı.
3 eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 409’uncu gününde kararlılıkla devam ederken, çocuklarını HDD’den isteyen ailelerin sayısı 362’ye yükseldi.
Kardeşi Ahmet için Yalova’dan gelerek evlat nöbetine katılan Ergin Dağdeviren, evli ve 2 çocuk babası Ahmet’in 33 yaşındayken 2015 yılında HDP aracılığıyla kandırılarak kaçırıldığını iddia etti.
Kardeşinin en son Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde HDP binasına girdiğini ileri süren Dağdeviren, “Kardeşim için Yalova’ dan geliyorum. Bundan 8 yıl önce 2015 tarihinde Ramazan Bayramı’ndan kardeşim ziyaret için Erzurum’a geliyor ve orada kayboldu. Kardeşim son 3 yılda psikiyatri hastasıydı. Ondan bir yıl önce de kaybolmuştu. Daha sonra Konya’da bulundu, geri getirdik. Psikiyatri servisinde bir aya yakın tedavi gördü. En sonda Hakkari Yüksekova’ya gittiğinin haberini aldık. Orada da sorduğumuz zaman bir otele gittiğini ve en son HDP binasına girdiği bilgisini aldık. Kardeşim 8 yıldır ortalıkta gözükmüyor. Kardeşim hasta bir şekilde HDP tarafından nereye götürüldüyse bilmiyorum. Çünkü en son HDP binasına girmiş. Daha sonra kendisinden hiçbir şekilde haber alamadık” dedi.
‘Teslim ol’ çağrısında bulunarak kardeşine seslenen Dağdeviren, “8 yıldır hasta olan kardeşimiz paravan bir partisi olan örgüt tarafından nereye götürüldüyse bilmiyoruz. Biz HDP’den kardeşimi nereye götürdülerse bize teslim etmesini istiyoruz. Çünkü kardeşim aklı başında olan biri değildi. Benim ricam, kardeşimi götürdüğünüz gibi bırakın. Kardeşimin hastanede olması gerekiyorken, şuan nerede olduğunu bilmiyoruz. Kardeşimin teslim olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

Batman'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yetimler Vakfı Yemen'de yüzlerce yetimi giydirdi, mağdur ailelere yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak

1,7 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın ilk sabahında Mina'da cemre taşladı

Bayram namazı için camiye gelen çocuklar: Gazze için dua edeceğiz

Adanalılar: Kurbanın amacı et değil, Allah rızasıdır

İran'dan Çin'e balistik füze hamlesi: Binlerce tonluk anlaşma yapıldığı iddiası

Direniş güçlerinden siyonist rejime ağır darbe: Ölü ve yaralılar var

Kurban etinin mevlit veya düğün yemeği yapılması caiz midir?

Şabak, Gazze'deki çeteleri HAMAS'a karşı silahlandırdı

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Adanalılardan bayram mesajı: Gazze’deki soykırım son bulsun

Diyarbakır halkı kurban şehidlerini unutmadı

Adıyamanlılar bayram namazında buluştu

Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 10'u ağır 26 yaralı

Diyarbakırlılar bayram namazını tarihi Ulu Camiinde eda etti

Adana Valisi Köşger'den bayram mesajı ve trafik uyarısı

Malatya'da Bayram Namazı coşkusu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ