• BIST 100

    11278,00%0,35
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    49,62% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5748,84% -0,32
  • Ç. ALTIN

    9285,20% 0,05

Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu

09 Haziran 2025, Pazartesi 14:33
09 Haziran 2025, Pazartesi 14:33
Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda gerçekleştirdiği kurban kesimi ve dağıtım çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibi aileye kırmızı et ulaştırdı. Dernek Başkanı Nurettin Teymur, yapılan yardımların hem yüzleri güldürdüğünü hem de toplumun vicdanına d

Kurban Bayramı'nda Batman Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla önemli bir dayanışma örneğine imza attı. Bayramın üçüncü günü kurban kesimlerini, sağlık ve hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleştiren dernek; etlerin parçalanması ve paketlenmesini de yine denetimli ve hijyenik ortamlarda tamamladı.

Bayramın dördüncü günü itibarıyla, hazırlanan kırmızı et paketleri özenle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Kurban organizasyonu boyunca şeffaflık ve güven ilkeleri gözetilerek yürütülen çalışmalar, binlerce aileye umut oldu.

Batman Umut Kervanı, kesim sürecinden dağıtıma kadar her aşamada gönüllü ekiplerle titizlikle çalıştı. Kurban kesimleri, ilgili yasal mevzuata uygun, veteriner hekim gözetiminde ve hijyen kurallarına tam riayet edilerek yapıldı.

Etler, uygun koşullarda dinlendirildikten sonra profesyonel ekiplerce parçalanarak standartlara uygun şekilde paketlendi. Dernek, bu süreçte hem gıda güvenliğine hem de ihtiyaç sahiplerinin mahremiyetine dikkat ederek dağıtımı gerçekleştirdi.

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, yaptığı açıklamada; hayırseverlerin katlarıyla Kurban Bayramında olduğu gibi yılın 12 ayı ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ettiklerini söyleyerek yıl içerisinde de hayırseverlerden yardımlarını devam ettirmeleri çağrısında bulundu.

"Umut Kervanı, gönüllere ve yüzlere umut olmaya devam ediyor"

Teymur, "Batman Umut Kervanı olarak, 2025 yılı Kurban Bayramı kurban çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Kurban çalışmalarımız kapsamında, bayramın üçüncü günü kesimlerimizi gerçekleştirirken, bayramın dördüncü günü ise paketleme ve dağıtım işlemlerimizi gerçekleştirdik. Umut Kervanı, gönüllere ve yüzlere umut olmaya devam ediyor. Hayırseverlerimizin katkılarıyla binlerce aileye kırmızı et ulaştırdık." dedi.

"Rabbim, hayırseverlerimizin bağışlarını kabul etsin"

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Teymur, "Gönül isterdi ki daha fazla aileye ulaşalım; fakat bu kadar aileye ulaşabildik. Kurban çalışmalarımızı yürütürken içimiz buruktu. Çünkü kırmızı et ulaştırdığımız muhtaç ailelerden bazıları, evlerine yılda bir ya da iki kez kırmızı et girdiğini söylediler. Bu da bizleri oldukça üzüyor. Ancak hayırseverlerimizin katkılarıyla onların yüzlerini güldürebildiğimiz için çok mutluyuz. Umut Kervanı, bu anlamda bir köprü görevini görmeye devam ediyor. Rabbim, hayırseverlerimizin bağışlarını kabul etsin. Bayramları mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

"Hayırseverlerimizin desteklerinin devam etmesini bekliyoruz"

Umut Kervanı'nın yalnızca Kurban Bayramı'nda değil, yılın tamamında faaliyetlerine devam ettiğini de vurgulayan Teymur, "Umut Kervanı sadece Kurban Bayramı'nda değil, yılın 12 ayında hayır çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan ayı çalışmaları, okul döneminde kırtasiye yardımları, gıda ve giyim destekleri ile yıl içerisinde yapılan kurban ve gıda yardımları sayesinde muhtaç ailelere ulaşıyoruz. Bu vesileyle, hayırseverlerimizden desteklerinin devam etmesini bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında

Umut Kervanı Akçakale’de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

Malatya'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Yüzer Güneş Enerji Santrallerinde yeni dönem başladı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgal rejimi, son bir yılda Suriye’ye 600 kez saldırı düzenledi

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Tarımı çok önemsiyoruz

Antalya’da gıda deposunda yapılan baskında tarihi geçmiş ürünler imha edildi

İşgal rejimi, Lübnan’ın güneyinde BM askerlerine ateş açtı

İşgal rejimi, Batı Şeria’da 764 yeni yasa dışı konutun inşasına onay verdi

TOKİ şantiyesinde iş kazazı: Bir ağır yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin açıklama

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki altın soygununda 5 kişi tutuklandı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu: 2025 yılı Gazzeli gazeteciler için en kanlı yıl oldu

Zorunlu trafik sigortası zam oranı belli oldu

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir: Sezaryen yalnızca tıbbi zorunluluk halinde uygulanmalıdır

Grand Kartal Otel faciasında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağı

Gaziantep’te 1,9 ton bozulmuş et imha edildi

Şırnak'ta "Nuh'un Ambarı Gastronomi Merkezi" projesi için sözleşme imzalandı

YÖK’ten müfredat ve AKTS için dönüşüm çağrısı: Siz çalışın, biz destekleyelim

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek

Kırıkkale OSB’de kimya fabrikasında büyük yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında