• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,94% 0,15
  • EURO

    51,96% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7396,17% 0,88
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Evleri harabeye dönen yaşlı çift acil yardım bekliyor

10 Ekim 2024, Perşembe 14:29
10 Ekim 2024, Perşembe 14:29
Evleri harabeye dönen yaşlı çift acil yardım bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yaklaşık 60 yıllık kerpiç evde yaşayan Batmanlı yaşlı çift, artık çökmeye yüz tutan evleri için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Batman merkez İluh Mahallesi'nde bulunan tek katlı kerpiç evde yaşayan Kavak ailesi bugünlerde zor günler geçiriyor. Kerpiç evin betonarme sıvaları bir bir dökülüyor. Yardıma ihtiyaç duyan aile yetkililerden ve hayırseverlerden barınaklarının yapılması için acil yardım bekliyor.

Yaklaşık 60 yıllık olduğu belirtilen kerpiç evde yaşayan yaşlı çift, evin hem kerpiç hem de eski olmasından dolayı kış aylarında sürekli damlattığını ve bir gün önce oturdukları bir sırada aniden sıvaların dökülmeye başladığını söyledi. 

Dökülme esnasında hasbelkader hiç kimsenin yaralanmadığını belirten Kavak ailesi, tamamen çökme tehlikesi geçiren evlerinin yapılması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kerpiç evde ölmek istemediklerini kaydeden yaşlı çift, yıkılmaya yüz tutmuş evlerinin onarılmasını ya da bir çözüm bulunmasını istiyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla tedirginliklerinin arttığını ifade eden Kavak ailesi, seslerinin duyulmasını istiyor.

"Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz"

1975 yılından beri bu kerpiç evde oturduklarını ve maddi durumları olmadığı için hiçbir şey yapamadıklarını ifade eden 72 yaşındaki Halil Kavak, "Evim kerpiç ve üstü topraktır. Kış aylarında üzerimize sürekli su damlıyordu. Kış ayları da yaklaşıyor ve evimizin bir bölümü de dün eşimle otururken birden üzerimize çöktü. O anda bütün ev yıkılacak endişesiyle kendimizi dışarıya zor attık. Evimiz 60 yıllıktır. Kış ayları tam olarak gelmeden yapılmazsa gidecek yerimiz de olmadığı için iki yaşlı olarak perişan olacağız. Tek gelirimiz yaşlılık maaşıdır. Başka da gelirimiz yok. Maddi durumumuz olmadığı için ne evi onarabiliyor ne de başka bir yere gidebiliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Batman Valiliğinden, belediyeden ve hayırseverden bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz. Allah şimdiden bize yardım edenlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.  

"Ev üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz"

İki yaşlı olarak ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Hadra Kavak, "Batman Valiliğinden, belediyeden ve hayırseverlerden bize yardım etmelerini istiyoruz. İki yaşlı olarak bu evde yaşıyorduk. Ev üzerimize yıkıldığı için korkuyoruz. Maddi durumuz yok. Yaşlılık maaşımızdan başka gelirimiz yok. Herkesten bize destek vermelerini bekliyoruz. Kim bize yardımcı olursa, Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Gürlek: Kamu görevlisine silah çekenler adalet önünde hesap verecek

Erzurum’da yoğun kar nedeniyle kriz masası kuruldu

Bakanlıktan personel alımı iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul’da uyuşturucu operasyonunda silahlı çatışma

Siirt’te Ramazan coşkusu tasavvuf ezgileriyle yaşatıldı

Sahte polis çetesine eş zamanlı operasyon: 4 tutuklama

Aksaray’da yasa dışı avcılık yapan iki kişiye 191 bin TL ceza

Siirt’te kar yağışı nedeniyle 6 araç zincirleme kazaya karıştı

Bot arızalandı, AFAD mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da geleneksel iftar buluşması

Suriye’de mayın patlaması: 3 ölü, 2 yaralı

Siirt’te kardan kapanan köylerdeki hastalar hastanelere ulaştırıldı

Filipinler, Japonya ve ABD'den Bashi Kanalı'nda tatbikat

Ukrayna ile Slovakya arasında Drujba petrol boru hattı gerginliği

Nijerya'da pazar yerine silahlı saldırı: 21 ölü, çok sayıda yaralı

İzmir'de çatı onarımı sırasında genç işçi yüksekten düşerek hayatını kaybetti

Siirt'te 9 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi

Kongo'da 171 cesedin bulunduğu iki toplu mezar tespit edildi

Siyonist işgalciler Ramazan ayında da saldırıyor: Gazze'de 7 şehit çok sayıda yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Malatya'da OSB sayısı 5'e yükseliyor

Afganistan-Pakistan geriliminin son dönemdeki tırmanışının ardında ne var?

Yollara Güvenle Çıkmak İçin Sanayide Hummalı Çalışma

Brezilya'daki sel ve toprak kayması: 59 ölü, 15 kayıp

Samsun'da otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

ABD, Venezuela petrolü taşıyan tankere tamamen el koymak istiyor

Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Gürlek: Kamu görevlisine silah çekenler adalet önünde hesap verecek

Erzurum’da yoğun kar nedeniyle kriz masası kuruldu

Bakanlıktan personel alımı iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul’da uyuşturucu operasyonunda silahlı çatışma

Siirt’te Ramazan coşkusu tasavvuf ezgileriyle yaşatıldı

Sahte polis çetesine eş zamanlı operasyon: 4 tutuklama

Aksaray’da yasa dışı avcılık yapan iki kişiye 191 bin TL ceza