• BIST 100

    10762,45%-1,06
  • DOLAR

    41,17% 0,07
  • EURO

    48,07% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4705,09% 0,66
  • Ç. ALTIN

    7548,54% 1,90

Fadıloğlu, şampiyonları tebrik etti

06 Ekim 2023, Cuma 12:55
06 Ekim 2023, Cuma 12:55
Fadıloğlu, şampiyonları tebrik etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fadıloğlu, şampiyonları tebrik etti

TEKNOFEST İzmir Deneyap Fikir Maratonu çerçevesinde düzenlenen Sürdürülebilir Şehirler Fikir Maratonu Yarışması’nda ortaokul kategorisinde Türkiye 1.’si olan Bilim Şehitkamil Deneyap öğrencileri Zeynep Çete ile Tuğba Altun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret etti. Zeynep Çete ve Tuğba Altun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na vermiş olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.
TEKNOFEST İzmir’de, bu yıl ilki düzenlenen Sürdürülebilir Şehirler Fikir Maratonu Yarışması’nda Bilim Şehitkamil öğrencileri önemli bir başarıya imza attı. Bilim Şehitkamil Deneyap öğrencilerinden Zeynep Çete ve Tuğba Altun, geliştirdikleri “White Karbon Blok” projesiyle bin 100 proje arasında Türkiye 1.’si olmayı başardılar. Zeynep Çete ve Tuğba Altun, danışmanları Yunus Bağlan ile birlikte, elde ettikleri başarıyı paylaşmak ve sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür etmek için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Zeynep Çete, yapılan yarışmayla ilgili ve gerçekleştirdikleri projeyle ilgili Başkan Fadıloğlu’na bilgi verdi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, öğrencileri başarılarından ötürü tebrik ederek, kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.
'1.’lik, bizi ziyadesiyle gururlandırdı'
Başarılı sonuca ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben, öncelikle hocamızın şahsında öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren aslında yazılımla ilgili, robotik kodlamayla ilgili çalışmalar yapmak istedik. Ancak bu işin sürdürülebilirliğini sağlar mıyız, sağlayamaz mıyız? Bunun kaygısını taşıdığımız için bu projeleri ötelemiştik. Ne zaman ki Milli Teknoloji Hamlesi ile TEKNOFEST organizasyonuyla tanışınca, bundan sonraki safhada sağ olsunlar verilen desteklerle hocalarımızın destekleriyle deneyap atölyeleri kuruldu, bilim atölyeleri kuruldu ve bugün onun semerelerini görüyoruz. Gerçekte, ülkemizin geleceğinde hiçbir kaygımız olmadan yavrularımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Özellikle, 2020 yılında alınan 1.’lik, 2022 yılında alınan 1.’lik şu, son alınan 1.’lik bizi ziyadesiyle gururlandırdı. Gaziantep üreten bir şehir. Bu üreten şehrin içerisinde bizim çocuklarımızın nitelikli yetişmesini istiyoruz. Sınavlar neticesinde şu anda 168 öğrencimiz deneyap atölyelerinde eğitim alıyorlar. Hedef burada 1.’liğin ötesinde ülkemiz için güzel şeyler yapılması. Tabii insanın yapmış olduğu projelerin neticesinde derece alması da gurur verici. Ben hem derslerindeki başarılarından dolayı hem de deneyap atölyesinde göstermiş oldukları başarılarından dolayı tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
'Projemiz bin 100 başvuru içerisinde 1. seçildi'
Şehitkamil Belediyesinin desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade eden Zeynep Çete, “TEKNOFEST, gerçekten çok güzel bir ortamdı. Yani öğrencilerin, gençlerin, üniversite, öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için gerçekten çok güzel bir yer. Sürdürülebilir Şehirler yarışmasında ortaokul kategorisinde, arkadaşımla birlikte White Karbon Blok projemizi geliştirdik. Sunum aşamasında biraz aksaklıklar oldu, ancak hiçbir zaman projemize güvenmekten vazgeçmedik. Burada danışmanımız Yunus Bağlan hocamıza çok teşekkür ediyorum. Geliştirmiş olduğumuz ‘White Karbon Blok’ projemiz, bin 100 başvuru içerisinde 1. seçildi. Bunun için çok mutluyuz. Bu başarımızı da bugün bizlere her zaman destek veren ve her zaman arkamızda olan Başkanımız ile paylaşmak istedik. Başkanımıza, bizlere vermiş olduğu hür türlü destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
'Biz projemizden her zaman emindik'
Sağlanan destekten ötürü teşekkür eden Tuğba Altun, “Biz projemizden her zaman emindik. Sunum aşamasında aksaklıklar oldu ama yine de projemize güvenmeye devam ettik. TEKNOFEST gerçekten çok güzel bir yer. Orayı kazanmak bile bizim için çok büyük bir başarıydı. 1. olduğumuz için çok mutluyuz. Bugün de bu mutluluğumuzu her zaman bizlerin yanında olan Başkanımız ile paylaşmak istedik. Başkanımıza bize vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bilim Şehitkamil Deneyap Eğitmeni ve Danışman Yunus Bağlan ise 1.’lik derecesinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Portekiz'de tramvay kazası: 15 ölü, 20 yaralı

Mevlid Kandili’nde eller Gazze için semaya açıldı

Mardin'de idrak edilen Mevlid Kandili'nde eller Gazze için semaya açıldı

Mevlid Kandili Sultanahmet Camii'nde dualarla ihya edildi

Durmaz: Toplum, Peygamberimizin ahlakına her zamankinden daha fazla muhtaç

Hazreti Peygamber'in 1500. doğum yılı Batman'da dualarla anıldı

Küresel Sumud Filosu'na katılan aktivistler İLKHA'ya konuştu

Mevlid Kandili Bursa’daki camilerde coşkuyla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu denilen gaddarın kıyımına sessiz kalamayız

Siyonist Enrico Macias konseri tepkiler üzerine iptal edildi

Aydın'da orman yangını

Malatya'da bahçe yangınlarında ağaçlar zarar gördü

Umut Kervanı’ndan Mevlid-i Nebi dolayısıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 367'ye yükseldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Sumud Filosunda siyasilerden ortak mesaj: Tüm senaryolara rağmen hedefimiz Gazze

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Mevlid-i Nebi dolayısıyla Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar ücretsiz dağıtıldı

Siyonist işgalcilerin saldırıları nedeniyle Gazze'de 21 bin çocuk sakat kaldı

Kassam Tugayları, direnişte yeni aşamaya giriyor: "Musa'nın Asası" operasyonları başladı!

Batman'da çift ürün uygulamasıyla ayçiçeği ekimi artıyor

CHP’den İstanbul İl Başkanlığı kararı için itiraz

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 maddeyi onayladı

Battalgazi Belediyesi'nden fotoğraf yarışması

Batman Baraj Gölü'ne 2 milyon adet balık yavrusu bırakıldı

Gazze'de 3 haftada 1100 şehit: Toplam şehit sayısı 63 bin 746'ya ulaştı

Türkiye Diyanet Vakfı bursları için başvurular başladı

Batman'da arıcılara buharlaştırma cihazı desteği

Bursa’da okul sezonu öncesi kırtasiyelere denetim

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş çaplı saldırı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Portekiz'de tramvay kazası: 15 ölü, 20 yaralı

Mevlid Kandili’nde eller Gazze için semaya açıldı

Mardin'de idrak edilen Mevlid Kandili'nde eller Gazze için semaya açıldı

Mevlid Kandili Sultanahmet Camii'nde dualarla ihya edildi

Durmaz: Toplum, Peygamberimizin ahlakına her zamankinden daha fazla muhtaç

Hazreti Peygamber'in 1500. doğum yılı Batman'da dualarla anıldı

Küresel Sumud Filosu'na katılan aktivistler İLKHA'ya konuştu