• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

Fadıloğlu, tarihe ışık tutacak 35. eseri tanıttı

21 Aralık 2022, Çarşamba 13:20
21 Aralık 2022, Çarşamba 13:20
Fadıloğlu, tarihe ışık tutacak 35. eseri tanıttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fadıloğlu, tarihe ışık tutacak 35. eseri tanıttı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Askeri Harekat Yönüyle Antep Savunması” isimli eserlerin tanıtımı geniş katılımlı bir programda yaptı.
Fadıloğlu, “2009 yılında göreve geldiğimiz andan itibaren bu şehre ait bilgilerin derlenmesi noktasında ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’in Kurtuluşunun 101. yılı anısına yayımlanan ve E. Kurmay Albay Dr. Ali Özaslan tarafından kaleme alınan “Askeri Harekat Yönüyle Antep Savunması” isimli kitabın tanıtımını Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) yaptı. Dr. Ali Özaslan, sunum eşliğinde kitapla ilgili bilgiler verdi.
Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak Gaziantep Savunmasının daha iyi anlaşılması adına yayımladıkları “Askeri Harekat Yönüyle Antep Savunması” kitabı ile Antep Savunması’nda, Milli Kuvvetlerin icra ettiği taarruzların ve şehir savunmasının askeri açıdan değerlendirilmesi ve harbin taktiksel boyutunun öğrenilmesini amaçladıklarını söyledi. Gaziantep Savunmasını askeri açıdan değerlendiren ve kendisi de emekli asker olan E. Kurmay Albay Dr. Ali Özaslan’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak Gaziantep tarihine ışık tutacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
“Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”
Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben öncelikle Dr. Ali Özaslan’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2009 yılında göreve geldiğimiz andan itibaren bu şehre ait bilgilerin derlenmesi noktasında ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar çıkarılan 34 eser var. Bugün 35’incisinin lansmanında sizlerle beraberiz. Antep Savunmasını birçok yönden ele alan eserlerimize bugün bir yenisini ekliyoruz. Şu ana kadar yayımladığımız eserlerin içerisinde Antep Savunmasının askeri yönüyle incelenmiş bir eserimiz yoktu. Komutanımızın asker kökenli olması münasebetiyle bu bizim için ayrı bir değer taşıyor. Her tartışılan konuya; merkezi ordudan destek gördük, görmedik meselesine aslında burada açıklık getiriliyor. Dışardaki olanlara yönelik olarak merkezi hükümetin desteği var. Ancak Gaziantep’teki olan iş, savunmaya yönelik olarak şehrin dahiliyesindeki savunmaya yönelik olarak halkın vermiş olduğu tepkiydi. Onlar da bunun farkına varmışlardı. Ancak buraya lojistik desteklerin kesilmesiyle ‘biz burayı işgal edebiliriz’ demişlerdi. Açlığa direnen bir savunma neticesinde çok şükür bugün bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ben, tekrar hocamıza vermiş olduğu bu emekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu kitabımızın ilimizin, ülkemizin kültür hayatına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“Yetiştiğim topraklara hizmet etmek üzere bu kitabı çalıştım”
Programda konuşan Dr. Ali Özaslan, “Ben de bir Gaziantepliyim ve yetiştiğim bu topraklara bir hizmet etmek üzere bu kitabı çalıştım. Emekli kurmay albayım. 30 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptım. 2014 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra doktora çalışmasına başlarken, Hacettepe İnkılap Enstitüsünde tarihin sadece inkılap, sanat ve kültür yönlerinin çalışıldığını, askeri yönlerinin çalışmadığını tespit ettim ve danışman hocama önerdim. Sağ olsun onun önderliğiyle de bu çalışmam gerçekleşmiş oldu. Kitabım, 3 bölümden oluşmakta. Birinci bölümde güney cephesine yönelik siyasi anlaşmalarda yer alan maddelere yer verdim. İkinci bölümde, Antep’in savunma stratejisine giden milli mücadele stratejisini ve müteakiben güney cephesi stratejisine yer verdim. Üçüncü bölümde ise Antep Savunmasında yer alan şehir içi ve şehir dışı muharebeleri askeri harekat yönüyle harp prensiplerine uygun olarak inceledim” ifadelerini kullandı.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, program sonunda E. Kurmay Albay Dr. Ali Özaslan’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.
[gallery ids=',71192,71193,71194,71195']

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

İstanbul’da DAİŞ'e yönelik operasyon: 19 gözaltı

HÜDA PAR’dan siyonist rejimin Katar'da HAMAS'a saldırısına tepki: Cevapsız bırakılmamalı!

Ruh sağlığında yapay zeka kullanımı doğru mu?

Mardin’de iki grup arasında taşlı sopalı kavga: 8 yaralı

Sosyal medyada provokasyon yapan 3 kişi tutuklandı

Sigara ve kanserle mücadelede mobil tim dönemi

Adana’da büyükbaş hayvan taşıyan tır alev aldı

İspanya, israilin iki bakanına giriş yasağı getirdi

El Cezire: HAMAS liderliği heyeti suikasttan sağ kurtuldu

Katar'dan işgalcilerin HAMAS liderlerine yönelik saldırısına tepki

Bin 300’den fazla sanatçı, siyonist film endüstrisini boykot edeceğini açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bayrou’nun istifasını onayladı

İşgalci siyonistler, Katar'da HAMAS liderlerinin bulunduğu binayı bombaladı

Malatya'da otomobil su kanalına girerek takla attı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı