• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Fadıloğlu, yetim çocuk ve annelerini misafir etti

01 Mart 2023, Çarşamba 16:30
01 Mart 2023, Çarşamba 16:30
Fadıloğlu, yetim çocuk ve annelerini misafir etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fadıloğlu, yetim çocuk ve annelerini misafir etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yetim çocuklar ve annelerini Gençlik Kampı’nda ağırladı.
Fadıloğlu, “Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hayat devam ediyor. Hayatımızı normale döndürmemiz gerekiyor. Tabii özellikle küçük yavrularımızın psikolojik durumlarıyla ilgili sıkıntılarımız olabilir. Bu sıkıntıları yenmemiz lazım. Bugün, bu etkinlikte olmamızın nedeni de bu” dedi.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde etkili olan deprem afetinin ardından yetim çocuklar ve annelerine yönelik Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda düzenlenen etkinliğe 100’ün üzerinde yetim çocuk ve annesi katıldı. Programa katılan yetim çocuk ve annelerini yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. Hem çocuklar hem de anneleriyle uzun süre sohbet eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, çocuklara; balon, pamuk şeker, patlamış mısır ve yemek ikram etti. Uzman eğitmenler nezaretindeki çocuklar, ip parkuru, tırmanma duvarı, geleneksel çocuk oyunları ve beceri koordinasyon parkurundaki etkinliklere katılırken, anneler ise doğa yürüyüşü etkinliğine katıldılar.
“Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın”
Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Öncelikle bu yaşanan afette, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın. Dünyada yaşanmamış bir olay yaşadık. Tabii Gaziantep, diğer vilayetlere göre daha hafif atlattı ama Adıyaman’da Kahramanmaraş’ta Hatay’da ve diğer iller çok büyük sıkıntı yaşadı. Şu anda normale dönmeye çalışıyoruz. Hayat devam ediyor. Bugün yetim çocuklar ve annelerimizle bir arada olalım istedik. Annelerimiz ve çocuklarımızın, doğa ile iç içe olmasını istedik. Tabii bu psikolojiyi atlatmak kolay değil, hakikaten insanın etkilenmemesi mümkün değil. Ancak az öncede belirttiğim gibi hayat bir şekilde devam ediyor ve bununla yaşamaya alışacağız. İnşallah bundan sonra bu büyüklükte deprem olmayacağını bilim adamlarımız açıklıyor. Artçı depremler olabilir, bundan da kendimizi koruyarak, hayatımızı normale döndürmemiz gerekiyor. Tabii özellikle küçük yavrularımızın psikolojik durumlarıyla ilgili sıkıntılarımız olabilir. Bu sıkıntıları yenmemiz lazım. Bugün, bu etkinlikte olmamızın nedeni de bu. Yavaş yavaş tüm sıkıntılı durumları üzerimizden atacağız. Bir an önce normale döneceğiz” şeklinde konuştu.
“Deprem psikolojisini üzerimizden atmak adına çok güzel bir etkinlik”
Etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan Hatice Kılıç, “Ülkemizde ve şehrimizde çok büyük bir deprem oldu. Bizler de çocuklarımızla birlikte bu depremden bayağı bir etkilendik, bayağı bir üzüldük, dışarıda kaldık. Sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz, Belediye Başkanımız, depremden sonraki andan itibaren her türlü desteği ve yardımları bizlere sundular. Bugün de hem bizlerin hem de çocuklarımızın deprem psikolojisini üzerimizden atmak adına çok güzel bir etkinlik düzenlendi. Psikolojimiz gerçekten hepimizin bozuldu, geceleri uyuyamıyoruz. Ama çok şükür belediyemiz sayesinde atlatmaya çalışıyoruz. İnşallah da hep birlikte bu yaraları saracağız. Ben Başkanımıza ve ekibine, bizlere böylesine güzel bir etkinlik düzenledikleri için çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karadeniz'de 3,7 büyüklüğünde deprem

Dr. Dağılma: Gece ibadeti günahlara kefarettir

Şanlıurfa’da polisi bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Avrupa Yetimeli’nden Hatay’da yetim ve ihtiyaç sahiplerine nakdi destek

Malezya'nın ev sahipliğinde ASEAN Zirvesi başladı

Bozcaada ve Gökçeada hatlarında bazı feribot seferleri iptal edildi

BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamayacak

Dr. Dursun: Namaz, karakterleri inşa eder

Japonya insansız kargo uzay aracını fırlattı

Adana’da D-400 kara yolu üzerinde yol kapatılacak: Çalışmalar 5 ay sürecek

Konya’da minik yüreklerden Gazze’ye anlamlı destek

Konya'nın Karatay ilçesinde, kömürlükte yangın çıktı

Hakkari hudut hattında 36 kilo altın ele geçirildi

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 6 yaralı

7. Namaz Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Konya Umut Kervan’ından ihtiyaç sahipleri yararına kermes

Prof. Dr. Çelik: Namaz medeniyetimizin temelini oluşturuyor

Doğu Türkistan'da yaşanan zulümler için Saraçhane'de basın açıklaması

Kosova'da yeni hükümet güvenoyu alamadı

ABD ve Çin tarife müzakerelerinde ön mutabakata vardı

Dr. Bulut: Namaz, ahlaki topluluk oluşturur

İngiltere Başbakanı Starmer yarın Türkiye'ye geliyor

Irak'ta petrol sahasında patlama: 1 ölü, 6 yaralı

Çin'de Chikungunya ateşi hastalığı yayılıyor

Karayipler'de Melissa Kasırgası alarmı

Tayland ve Kamboçya barış anlaşması imzaladı

Bakü, Rusya ürünlerinin Ermenistan’a transit geçişini onayladı

Arjantin'de halk parlamento seçimleri için sandık başında

BESO Başkanı Çiftçi: Taziye kültürümüz toplumsal dayanışmanın temelidir

Namazı çocuklara sevdirmenin yolları

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karadeniz'de 3,7 büyüklüğünde deprem

Dr. Dağılma: Gece ibadeti günahlara kefarettir

Şanlıurfa’da polisi bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Avrupa Yetimeli’nden Hatay’da yetim ve ihtiyaç sahiplerine nakdi destek

Malezya'nın ev sahipliğinde ASEAN Zirvesi başladı

Bozcaada ve Gökçeada hatlarında bazı feribot seferleri iptal edildi

BUDO'nun bazı seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamayacak