• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Fadıloğlu:“Maaşlara yüzde 100 zam”

01 Mart 2024, Cuma 09:30
01 Mart 2024, Cuma 09:30
Fadıloğlu:“Maaşlara yüzde 100 zam”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fadıloğlu:“Maaşlara yüzde 100 zam”

Şehitkamil Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Gaziantep Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “2023 Ocak ayında aldığımız maaşlara yüzde 100 zam yapılarak en düşük 2 çocuklu çalışanın maaşı 29 bin 300 TL oldu. İkramiye ve bayram destekleriyle birlikte aylık ortalama 32 bin 800 TL oldu” dedi.
Şehitkamil Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında mutabakata varılan toplu iş sözleşmesi, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde imzalandı. Programa, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Ceyda Gürsel, Fatih Ermeydan, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ve Şehitkamil Belediyesi çalışanları katıldı.
Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından salonda büyük sevinç yaşandı. Şehitkamil Belediyesi personelleri, Başkan Rıdvan Fadıloğlu’nu uzun süre ayakta alkışladı.

“Aylık 32 bin 800 TL oldu”
“Allah hepinizden razı olsun” diyerek konuşmasına başlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Biz, vatandaşımızın huzuruna gittiğimizde istediğimiz bir şey var. Yalnızca bu cümleyi duymak, ’Allah sizden razı olsun’. Bizim bir başımıza bu işi yapma imkânımız yok. Bu büyük ailenin ferdi olarak her kademedeki görev yapan arkadaşlarımızın sayesinde bu duayı alıyoruz. Allah’a şükür göreve geldiğimiz andan itibaren söylediğiniz şu cümleyi yeniden tekrarlamak istiyorum. Evet, hepimiz çoluğumuzun, çocuğumuzun, ailemizin rızkını kazanmak için bir yerlerde çalışıyoruz. Allah ne kısmet ettiyse evimize onu götürüyoruz ama belediyecilik öyle bir şey ki hem parasını kazanıp hem de duasını aldığımız bir yer olduğu için ayrıcalıklı bir yer olarak görüyoruz ve bunu hayatımızda da yaşayarak görüyoruz. Buranın bereketini ben şahsen kendi bütçemde hissediyorum. Arkadaşlar sizin de aynı minvalde hareket ettiğinizi görüyorum. Bu görev yapmış olduğumuz süre içerisinde eğer iz bırakacak işler yapabilirsek ne mutlu bizlere. Esas dava bu. Bunun üzerinden hareket edersek, biz doğruyu buluruz arkadaşlar. 2023 Ocak ayında aldığımız maaşlara yüzde 100 zam yaparak en düşük 2 çocuklu çalışanın maaşı 29 bin 300 TL oldu. İkramiye ve bayram destekleriyle birlikte aylık ortalama 32 bin 800 TL oldu. Normalde toplu iş sözleşmeleri 1 yıllıktır. Yıldan yıla olur. Şimdiden biz, bu sözleşmeye ek bir madde koyduk. 7. ayda direkt, doğrudan yüzde 12 buçuk zam uygulayacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Tarihi bir sözleşmeye imza atacağız”
Programda konuşan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ise, “Ülkemizin büyümesinde ve gelişmesinde mihenk taşlarından biri olan değerli Gazi şehre ve ilçemize hizmet veren siz kıymetli üyelerimiz, sizler bu memleketin asıl gizli kahramanlarısınız. Kar yağında sokakta sizler varsınız, sokaklarımızı siz tertemiz edersiniz, parklarımızı siz güzelleştirirsiniz. Afetlerde günlerce, uyumadan gerekirse canınızı tehlikeye atarak, cansiperane bir şekilde vatandaşlarımıza siz umut olursunuz. Yaz, kış, gece, gündüz, yağmur, çamur, deprem, pandemi ayırt etmeksizin tüm zorluklara rağmen, cansiperane sizler çalışırsınız ve bu şehre sizler hizmet edersiniz. Siz değerli emekçilerimizin bu değerli çalışmalarına şahit olan birisi olarak, sizlere emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli üyelerimiz, bu emeklerinizin karşılığını alacağınız, bu noktaya gelmesi için yoğun çaba harcadığımız tarihi bir sözleşmeye imza atacağız. Detaylarını birazdan kıymetli Başkanımızın açıklayacağı, yaptığımız toplu iş sözleşmesiyle sizlerin maddi ve idari haklarını korumaya ve daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızla emsali nadir olan bir başarıya daha imza attık. Siz değerli üyelerimizin bizlere gösterdiği teveccüh, bu sürece kadar yaptıklarımız ve bu süreçten sonra yapacaklarımız bizim için büyük bir güç kaynağıdır. İmzalanan toplu iş sözleşmemizin tüm emekçilerimize hayırlı olmasını diliyor, bu mutlu günümüzde yanımızda olan ve toplu iş sözleşmemizde emeği geçen başta kıymetli Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Fransa’da Macron için azil süreci başladı

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

Kenya’da gölün taşması sonucu binlerce kişi evsiz kaldı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Yetimler Vakfı'ndan Gaziantep'te onlarca yetim öğrenciye kırtasiye desteği

Irak Başbakanı Sudani: 150 milyar varillik rezerve sahibiz

Çocuklara namaz bilinci kazandıran eğitim programı tamamlandı

Rusya'dan NATO sınırına yeni askeri bariyer ve tahkimat kararı

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gazze'de her 52 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor

Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü

ABD’de salmonella alarmı

Çin'de kargo gemisi ile balıkçı teknesi çarpıştı

Afganistan'daki depremde can kaybı 3 bine ulaştı

Hatay'da trafik kazası: 1'i ağır 4 yaralı

Batman Barosu: Küresel Sumud Filosu uluslararası toplumun himayesine alınmalı

Küresel Sumud Filosu'na Konya’dan destek

Siirt STK Platformu: Küresel Sumud Filosu, Gazze halkının azmi ve direnişinden ilham aldı

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 17. günde de devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremlerinin ardından kısa sürede umutları sıfırdan yeşertmeyi başardık

Abukeshek: Bize ne olursa olsun gözümüz hep Gazze'de olacak

Şanlıurfa STK Platformu: Muhtemel bir müdahaleye karşı filodaki aktivistler korunmalı

Siirt’ten Gazze’ye destek: Küresel Sumud Filosu'nun yanındayız

Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Fransa’da Macron için azil süreci başladı

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

Kenya’da gölün taşması sonucu binlerce kişi evsiz kaldı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı