• BIST 100

    15065,12%1,00
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,42% 0,40
  • GRAM ALTIN

    6355,36% 1,68
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 1,01

Fatih Erbakan’dan EYT düzenlenmesine destek

29 Aralık 2022, Perşembe 15:00
29 Aralık 2022, Perşembe 15:00
Fatih Erbakan’dan EYT düzenlenmesine destek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fatih Erbakan’dan EYT düzenlenmesine destek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları çerçevesinde geldiği Şanlıurfa’da balkon konuşmasıyla vatandaşlara seslendi. Erbakan, EYT’lilerle ilgili konuşmasında, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor. İnşallah diğer mağduriyetlerin giderilmesi için de aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır” dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları çerçevesinde Şanlıurfa’ya geldi. Parti binasında üyelerle bir araya gelen Erbakan, balkon konuşması ile vatandaşlara seslendi. Erbakan konuşmasında, kurtuluşun yolunun milli görüşte ve Yeniden Refah Partisinde olduğunu söyledi.
Balkon konuşmasının ardından basınla bir araya gelen Erbakan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili hükümete destek olduklarını ifade etti. Erbakan, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor. İnşallah diğer mağduriyetlerin giderilmesi için de aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır. Bir senede devlet bütçesinden 565 milyar lirayı faize verirken, yüz milyar lirayı 5 tane imtiyazlı holdinge verirken, milyarlarca lira israfa para harcanırken, milyonlarca EYT’linin mağduriyetinin giderilmesi için gereken paranın ayrılması gerekiyordu, bu yapılmış oldu. İnşallah dediğim gibi hayırlı olsun. Diğer mağduriyetler de inşallah bir an önce giderilir' dedi.
“Faizde dünya rekortmeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi”
Dolar bazında dünyada faiz borçlanması konusunda konuşan Erbakan, “Dünya rekoru borçlanma faizleri dolar bazında Almanya yüzde 2 ile borçlanıyor, Japonya yüzde 0,2 ile borçlanıyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzde 9-10 ile borçlanıyor ama dünya rekoru İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait. Yüzde 10,75’le dolar borçlanıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi. E borç ve faiz ekonomisi bakımından o zaman masanın ve kasanın bir farkı var mı? İktidar kanadı hükümet, en yüksek faizle dolar borçlanıyor. Bu borcun faizini zamla, vergiyle millete yüklüyor. Masanın en büyük ortağı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüzde 10,75 ile dolar borçlanıyor, bunun faizini de İstanbul’da ulaştırma yaptığın zam ile millete yüklüyor. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya yüzde 29 gibi astronomik oranda zam yaptı. Sayın İmamoğlu Belediye Başkanı olduğu günden bugüne geçen üç buçuk yılda yapılan toplam zam yüzde 155’i buldu. Halbuki Sayın İmamoğlu belediye Başkanı olmadan önce İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik ücretleri indireceğiz, İstanbul’da ulaşım kesinlikle ucuzlayacak diye vaatlerde bulunuyordu. Ama Belediye Başkanı olduğundan bugüne geçen üç buçuk senede İstanbul’da ulaşıma yüzde 155 zam yaptı' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',73845']

Trump’ın ICE ajanları ve yetkileri: ICE operasyonları ABD’yi ayağa kaldırdı

Bingöl’de 192 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor

Libya'da trafik kazası: 10 ölü

AB, İran'a karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor

Umut Kervanı'ndan Afrin'e acil yardım

Batman Valisi Canalp: 2025 yılında 359 projenin 255'ini bitirdik

AKAMİB 2025’te 1 milyar doları aşan ihracata ulaştı

Gaziantep coğrafi işaretli ürünlerde 2025'te de ilk sırada yer aldı

2026 yılı yönetici görevlendirme ve öğretmen yer değiştirme takvimleri belirlendi

Siyonist abluka altındaki Gazze'de çocuklar soğuktan can veriyor

“Öldün mü?” uygulaması Çin’de gündem oldu: Yalnız yaşayan gençler akın ediyor

Telegram 2025 yılında 44 milyondan fazla kanal ve grubu engelledi

Malatya Umut Kervanı'ndan 100 aileye destek

Meteorolojiden Diyarbakır ve 4 il için kar yağışı uyarısı

Bingöl–Elazığ karayolunda kaza: 3 yaralı

Kazak alimlerden "Deep Nostalji" fetvası

Gaziantep'te bin 300 kilogram sakatat imha edildi

Bingöl'de mahsur kalan vatandaş hayvanlarıyla birlikte kurtarıldı

Mescid-i Aksa'ya 270'ten fazla siyonist Yahudi baskın düzenledi

Vatandaşlardan katlamalı artan su faturalarına tepki

Moskova'dan Batı'ya gözdağı: Oreshnik yeniden ateşlendi

Şanlıurfa’da kuvvetli yağışlara karşı tedbir çalışmaları

Irak ve Katar Dışişleri Bakanları Halep'i görüştü

Şanlıurfa’da 1,5 milyon TL’lik tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Hollanda'da Filistin için dayanışma programı düzenlendi

İngiltere’den Ukrayna için uzun menzilli balistik füze hamlesi

Han Yunus'ta suikast: Filistinli istihbarat subayı şehit edildi

Bursa'nın zirvesi Uludağ'da kar kalınlığı bir metreye yaklaştı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump’ın ICE ajanları ve yetkileri: ICE operasyonları ABD’yi ayağa kaldırdı

Bingöl’de 192 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor

Libya'da trafik kazası: 10 ölü

AB, İran'a karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor

Umut Kervanı'ndan Afrin'e acil yardım

Batman Valisi Canalp: 2025 yılında 359 projenin 255'ini bitirdik

AKAMİB 2025’te 1 milyar doları aşan ihracata ulaştı