• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Fatih Portakal da ‘kaçakçı’ çıktı

15 Mayıs 2020, Cuma 10:49
15 Mayıs 2020, Cuma 10:49
Fatih Portakal da ‘kaçakçı’ çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fatih Portakal da ‘kaçakçı’ çıktı

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ile ilgili kaçak villa skandalı gündemdeki yerini korurken, Özdil gibi yine algı operasyonlarıyla tanınan FOX TV'nin Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal'ın da İzmir Seferihisar'daki lüks çiftlik evindeki kaçak yapıları için İmar Barışı'ndan faydalanan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Eşi Armağan Portakal ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi.
 

Portakal, Yılmaz Özdil'in villası için yaptığı gibi çiftliğin tapusunu eşi Armağan Portakal'ın üzerine çıkarttırmış.

 

YASALARA AYKIRI YAPILAŞMA
Çiftin 'Torlak Çiftliği' adını verdikleri ve 2015 yılında yerleştikleri araziyi telle çevirdiği, sonrasında da açık mutfak ve oturma alanlarında yasalara uygun olmayan şekilde yapılaşmaya gittiği kaydedildi. İmar Barışı Yasası için 2019 yılında sosyal medya hesabından 'Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler' ifadelerini kullanan Portakal'ın, çiftlik evindeki kaçak yapılar için 2018 yılında zaman kaybetmeden harekete geçtiği de belirlendi.

Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.
 

Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.
 

Emlakçılar, çiftliğin değerinin en az 4 milyon lira civarında olduğunu ifade etti.

TARLA ÜZERİNE BİNA YAPTIRDI
İmar Kanunu gereğince imarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlalara inşaat yapılabiliyor. Mevzuata göre; inşaat alanı katsayısının yüzde 5'den fazla olmaması, yapı inşaat alanları toplamının hiçbir koşulda 250 metrekareyi geçmemesi, saçak seviyelerinin zeminden yüksekliğinin 6.5 metreyi ve 2 katını aşmaması gerekiyor. Yola ve parsel sınırlarına 5 metreden fazla yaklaşmamak şartı ile tarlaya ev inşaatı yapılabiliyor.

Portakal ailesinin araziye hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi.

'SU ANDA BÖYLE BİR YER BULAMAZSINIZ'
Seferihisar'da faaliyet gösteren Enter Emlak'ın sahibi Özay Öz, Portakal'ın çiftlik evinin bulunduğu bölgenin değerine dikkat çekti. Öz, 'Sığacık, Camirkebir gibi Seferihisar'da yer alan bu bölge gerçekten kıymetli arazilerin olduğu bir bölge. Şimdi böyle bir yer bulmanız çok zor. Camikebir Mahallesi'nde üzerinde yapı olan bu tür arazilerin metrekaresi en az 300-350 liradan başlıyor. Elektriği suyu bağlı böyle bir yapı en az 4 milyon liradan alıcı bulabilir' dedi.

MEGASTAR TARKAN'IN DA ARAZİSİ BULUNUYOR
Akustik Emlak sahibi Atilla Akgün, imarlı arsalardaki kat izinlerinin de fiyatı artırdığını belirtti. 'Eğer 4 kat imar varsa metrekare fiyatı bin 500 liraya kadar çıkabilir' diyen Akgün, 'Portakal ailesininki gibi bir çiftlik yapmak için kişinin İmar mevzuatındaki şartları yerine getirmesi ve ilgili kurumlardan belge alması gerekiyor. Seferihisar bölgesi ünlü isimler tarafından rağbet gören bir yer. Megastar Tarkan başta olmak üzere tanınmış isimlerin bu bölgede çiftlik evi yaptıkları arazileri var' dedi.

'AKLIMI SEVEYİM' DEDİ
Torlak Çiftliği'ne ait internet sitesinde Önce Sağlık başlığıyla kaleme aldığı yazısını paylaşan Fatih Portakal'ın, 'Benim önceliğim çekirdek ailemin sağlığı. Yıllar önce iyi ki, sakin bir köşede bir toprak parçası edinmişiz. Gidip tasarrufumuzu gereksiz şeylere sahip olmak için yatırmamışız. Ne yalan diyeyim aklımı seviyorum. Üreten, bize sağlık bahşeden bu toprağın kıymetini koronalı günlerde daha çok idrak ediyoruz. Ve şükrediyoruz...' ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

BDDK iki yatırım bsının kuruluş iznini iptal etti

Siyonist rejim ve ABD'nin İran saldırıları Körfez ülkelerini vurdu: Enerji gelirlerinde 15 milyar dolarlık kayıp

Diyarbakır'da 81 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Orta Doğu krizi küresel enerji sistemini sarsarken yeni merkezler aranıyor

Şanlıurfa’da binlerce çocuğa bayramlık giyim desteği

Batman'da ev yangınında eşyalar kullanılamaz hale geldi

Artvin’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 71 kişi yakalandı

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği vuruldu: Hava savunma sistemi devre dışı kaldı

"Kelâm ve Kalem Yazma Mushaf Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı

Ukrayna: Rusya 68 füze ve 430 İHA ile saldırı düzenledi

Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 23 kişi şehit oldu

Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor: Totalenergies’te büyük üretim kesintisi

Sağ-Çev Başkanı Dursun: Gazze'de yaralılara koşan sağlık emekçileri insanlığa örnek oldu

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Mescid-i Aksa’nın kapılarının kapatılması ümmetin kalbinin esaretidir

Emeklilere bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı

Cizre’de gece yarısı silahlı saldırı: Bir yaralı

Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı'ndaki kriz petrol fiyatlarını 200 dolara kadar çıkarabilir

Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'de 2 şehit

Japon futbolcu Honda’ya İran’a destek açıklaması sonrası sponsorluk yaptırımı

İtalya’da Amazon krizi: Milyarlık vergi kaçırma

Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: 370 firma ile 23 bin kişiye istihdam sağlıyoruz

Suudi Arabistan’daki ABD üssüne füze saldırısı: 5 uçak hasar gördü

ABD askeri kayıplarına ilişkin iddialar ve resmî rakam tartışması

Gaziantep'te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

İstanbul'da AVM otoparkındaki gasp olayına ilişkin 7 şüpheli tutuklandı

Kadir Gecesi pazartesi günü dualarla karşılanacak

Batı medyası: İran’ın savaş stratejisi ABD’yi şaşırttı

Esenyurt’ta iş yeri kurşunlama olayına ilişkin 2 şüpheli yakalandı

İhracatın finansmanında sermaye piyasası araçları kullanılacak

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BDDK iki yatırım bsının kuruluş iznini iptal etti

Siyonist rejim ve ABD'nin İran saldırıları Körfez ülkelerini vurdu: Enerji gelirlerinde 15 milyar dolarlık kayıp

Diyarbakır'da 81 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Orta Doğu krizi küresel enerji sistemini sarsarken yeni merkezler aranıyor

Şanlıurfa’da binlerce çocuğa bayramlık giyim desteği

Batman'da ev yangınında eşyalar kullanılamaz hale geldi

Artvin’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 71 kişi yakalandı