• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Fatma Şahin, GastroAntep Festivali öncesi İstanbul basınıyla buluştu

04 Eylül 2023, Pazartesi 16:50
04 Eylül 2023, Pazartesi 16:50
Fatma Şahin, GastroAntep Festivali öncesi İstanbul basınıyla buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fatma Şahin, GastroAntep Festivali öncesi İstanbul basınıyla buluştu

Dünyada şehir adıyla anılan nadide mutfaklardan olan Antep Mutfağı’nı ortaya çıkaran tarihe ve bugünkü gelişimine ayrıntılarıyla şahitlik eden “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”nin ön tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı.
2015 yılında UNESCO’nun Geliştirici Şehirler Ağı’na (Unesco Creative Cities Network) Türkiye’den gastronomi alanında dahil olan Gaziantep’in mutfağının tanıtılması ve farklı coğrafyalarla sınırlar ötesine ulaşabilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenecek “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” için hazırlıklar sürüyor.

Bu çerçevede 16-24 Eylül tarihleri arasında kültürlerin beşiği, ziyafetin sanata dönüştüğü “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”nin ön tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sunum eşliğinde kent için artık geleneksel bir festivale dönüşen GastroAntep’in bugüne kadarki organizasyon süreçleri hakkında bilgi verdi. Her yıl çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçen festivalde, bu yıl da workshop, panel, söyleşi ve konser organizasyonlarının planlandığını anlatan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’in festival süresince gastronominin önde gelen isimlerini ağırlayacağını söyledi.

“Sofra dediğimiz şey aslında bir ekonomi”
Şahin burada yaptığı konuşmada, Gaziantep’in en eski yerleşim yerlerinin ana damarında bulunduğunu belirterek, “Sofra bizi birleştirir. Kültür ve sanat bizleri birleştirir. Sofra dediğimiz şey aslında bir ekonomi, bir diyalogdur. O yüzden GastroAntep sofrasının kapsayıcılığı ve katılımcılığı sayesinde sorun çözme kapasitemizi de bir yandan yükseltiyoruz. Daha gidecek çok yolumuz var” dedi.

GastroAntep’in beraberinde şifa ekonomisini de getirdiğini aktaran Şahin, “Dünyada pek çok hastalık yaşanıyor. Doktorlara gidildiğinde de sizleri önleyici tedbirlere yönlendiriyor. Bunların arasında gıda ve spor önemli bir yer buluyor. Gıda üzerine bakıldığında doktorlar, yerel mutfağa bir teşvik söz konusu. Tabi bu yalnızca Gaziantep özelinde söylenen bir şey değil. Bizim Anadolu mutfağımızdan bahsediyorum. Baktığımız zaman bizden önceki kuşakların sofrası dolayısıyla ebeveynlerimiz, bizlerden çok daha sağlıklı. İşte bizim yeniden o dönemlerdeki sağlıklı gıdalara dönmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Vali Çeber, İstanbulluları GastroAntep’e davet etti
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise sayılı günlerin kaldığı “GastroAntep Kültür Yolu Festivali’’ için tüm İstanbulluları Gaziantep’e davet ederek, “Uluslararası alanda da adından söz ettiren böyle bir festivale ev sahipliği yapmak bizler için gurur verici. Birçok dalda alanında uzman isimleri kentimizde misafir edeceğiz. Her sene olduğu gibi bu sene de festivalin coşkulu ve dolu dolu geçeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır

Estonya “Baltık Savunma Hattı”nın ilk adımını attı

Sivas'ta otomobil kontrolden çıkarak devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

AB'den yeni sabit gümrük vergisi kararı

Ukrayna: Donetsk'te 16 kilometrelik alanı geri aldık

İLKHA'ya "İnsan Hakları Basın Ödülü" verildi

Sudan'da BM üssüne saldırı: Barış gücünde görevli 6 asker öldü

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Belarus-Polonya sınırında 4. tünel tespit edildi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Pentagon: Suriye-ABD ortak devriyesine yönelik saldırıda 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti

Rusya: Moskova’nın dondurulan varlıklarına yönelik misilleme adımları gecikmeyecek

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı

Giresun'da trafik kazası: 5 yaralı

AB’nin Rus varlıklarını kullanma planına 4 ülke karşı çıktı

Ağrı Karma Yaşam Projesi'nde ön talep süreci başladı

HAMAS: İşgalciler ateşkesi kasten baltalamaya çalışıyor

Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak

"Ümmetin Minberlerinden Mescid-i Aksa'ya" konferansı İstanbul'da başladı

Ukrayna’daki savunma sanayi işletmeleri Kinjal füzeleri ile vuruldu

Fransa'da çiftçi eylemleri ülke geneline yayılıyor

Etüt merkezinde haftalık deneme sınavları başladı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır

Estonya “Baltık Savunma Hattı”nın ilk adımını attı

Sivas'ta otomobil kontrolden çıkarak devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

AB'den yeni sabit gümrük vergisi kararı

Ukrayna: Donetsk'te 16 kilometrelik alanı geri aldık

İLKHA'ya "İnsan Hakları Basın Ödülü" verildi

Sudan'da BM üssüne saldırı: Barış gücünde görevli 6 asker öldü