• BIST 100

    15675,15%1,00
  • DOLAR

    43,27% -0,05
  • EURO

    50,87% 0,50
  • GRAM ALTIN

    6789,78% 1,06
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

Fatma Şahin’den emeklilere müjde

20 Mart 2024, Çarşamba 16:35
20 Mart 2024, Çarşamba 16:35
Fatma Şahin’den emeklilere müjde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fatma Şahin’den emeklilere müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bulunan 65 yaş üstü vatandaşların kullanacağı, avantaj ve indirimlerden yararlanacağı 'Emekli Kart” tanıtıldı.
Kentte yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların sosyal hayatını kolaylaştırabilmesi ve dijitalleşen dünyada tüm hizmetlere hızlı erişim sağlaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşlılar için yeni mobil uygulama tasarlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gençler ve kadınların ardından emeklilere yönelik yeni uygulama vatandaş ile belediye hizmetleri arasında köprü görevi görecek, belediye hizmetlerinden hızlıca haberdar olma ve yararlanma imkanı sunacak.

65 yaş üstüne indirimlerden artı kontenjanlara ve daha pek avantaja emekli kart’ta
Gazi şehirde yaşayan 65 yaş üstü 76 bin vatandaşın yararlanacağı uygulama, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla verilen iftarda Başkan Fatma Şahin tarafından tanıtıldı.

Su faturaları ve belediyenin sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim
Gaziantep Emekli Kart’ı kullanan 65 yaş üstü vatandaşlara içme suyunda, ilan ve reklam vergisinde ve belediyeye bağlı sosyal tesislerde yüzde 20 indirim uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Haydi Sofraya Lokantalarında yüzde 20 indirimli faydalanılabilecek.

Gazi konutlarda yaşlılara yüzde 20 kontenjan
Gazi Konut projelerinde emekliler için yüzde 20 konut kontenjanı ayrılacak. Doğal gaz tesisatı desteği başvurularında öncelik, kentte bulunan mağaza ve firmalarda özel indirimlerinde yer alacağı mobil uygulama App Store ve Google Play mağazalarından indirilecek.
Mobil uygulama üzerinden başvurular alınırken ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz Masa biriminden ve ALO 153 Çağrı Merkezi’nden de kayıt yaptırılabilecek.

Farklı mahallelerde emekli lokalleri yapılacak
Tanıtım toplantısında Başkan Şahin ayrıca yeni dönemde farklı mahallelerde kurulacak emekli lokallerinin müjdesini verdi. Yaşlıların yararlanacağı ilk lokalin eski Öğretmen Evi’nde açılacağı açıklanırken sayılarının yeni dönemde arttırılacağı açıklandı.

“Bereket dediğin paylaşmaktır”
Tanıtımda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anneler ve babaların kıymetini dile getirerek, “Bizim medeniyetimiz diyor ki ‘Yaşlılarına of bile deme’ diyor. Bereket dediğin şey paylaşmaktır. Bütün tesislerimize gittiğinizde sosyal tesislerimizde bu kartı size verdiğimizde gideceksiniz yüzde 20 daha uygun yararlanacak, daha uyguna su faturası ödeyeceksiniz. Yeni dönemde biz Gazikonut yapmaya devam edeceğiz. Bu konutlarda yüzde 20 kontenjanını sizlere emeklilerimize, yaşlılarımıza vereceğiz. Yaşlılarımızdan kim hobi bahçesi istiyorsa yeni dönemde hobi bahçesi yapacağız. Bostanınızı ekip biçeceksiniz istediğiniz gibi. Bir diğer istediğinizde emekliler lokaliydi. Öğretmen Evi’nin eski tesisi yıkılıyor. Eski yerine de bir emekli lokali yapacağız. Yeni dönemde ayrıca bu lokalleri çoğaltacağız. Kömür dağıtıyoruz hava kirleniyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yarısı bakanlık yarısı bizden doğalgaza dönüşüm yapıyoruz. Bin 500 hanenin doğal gaz dönüşümünü yaptık. Bu çalışmaları yapıyoruz. Yeni dönemde kömür dağıttığımız yerlerde 65 yaş üstü vatandaşların doğal gaz dönüşümünü yapacağız. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde Haydi Sofraya diye bir merkez açtık. 4 çeşit yemek var. Sabit fiyat burada yiyebilirsiniz. Burada da 3’te 1’i fiyata olacak. Şehrimizdeki anlaşmalı mağazalarda da yüzde 20 indirimden yararlanabileceksiniz. Ayrıca emeklilerimizden ayrıca yüzde 20 reklam ilan vergilerinde indirim alacaksınız. Daha ucuz vergiyi, faturayı sizlere uygulayacağız. Lokantaya giderek ucuza yemek yiyeceğiniz bir çalışmayı sizler için başlatıyoruz” dedi.
TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başkanımızın sunduğu bu hizmet yıllarca sizlerin devlete verdiği hizmetlerin karşılığı. Sosyal belediyecilik, insanlık budur. Başkan Fatma Şahin ile gerçekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber de programda yaptığı konuşmada yaşlı vatandaşlarımızın toplum için önemini vurgulayarak, “Ramazanımız mübarek, oruçlarımız kabul olsun. Başkanımız, milletvekillerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla Gazi şehrimize güzel hizmetler edeceğiz. Sizlerin yaşınıza geldiğimizde bizlerinde Başkan Fatma Şahin gibi başkanlarımız olsun istiyoruz. Bu güzel hizmetleri duyunca yaşlılarımız adına seviniyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Merz: ABD'nin Avrupa topraklarını zorla ele geçirme tehdidi kabul edilemez

Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Fransa donanması Rusya'dan gelen bir tankeri durdurdu

ABD, Rusya ve Ukrayna'dan üçlü görüşme

Mardin’de kar yağışı etkili oldu: 3 araç kazaya karıştı

YÖK’ten İran uyruklu öğrencilere öğrenim ücreti ödeme kolaylığı

Gana'da M çiçeği virüsü yayılmaya devam ett

Bakan Uraloğlu: TÜRASAŞ hidrojenli tren projesi için imzalar atıldı

Malatya'da yoğun kar nedeniyle idari izin ve trafik kısıtlaması

Mardin’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

Yeni Zelanda’da heyelan: 2 ölü, çok sayıda kayıp

Ukrayna'dan Rusya'nın liman terminallerine saldırı: 3 ölü

Şanlıurfa’da yoğun kar yağışı nedeniyle tır trafiğine kısıtlama getirildi

Japonya'da kaybolan helikopterin enkazı bulundu

Elazığ'da motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollandalı mevkidaşı ile görüştü

İspanya'da demiryolu hattına giren trenle bir vinç çarpıştı: Çok sayıda yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pezeşkiyan ile görüştü

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Şırnak'ta 112 çağrı merkezi 2025 yılında 549 bin çağrı aldı

Torul-Tirebolu yolunun 2026 yatırım programından çıkarılması tepkiyle karşılandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kumarın her türlüsü yasaklanmalı, reklamı durdurulmalı

Diyarbakır’da kayıp kadının son görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı

Malatya'da 2026 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

İşgal altındaki toraklarda Filistinliler genel greve gitti

Kayıp Nimet Kılıç için bölgede arama çalışmaları devam ediyor

Bakan Tunç: Bebeğe yönelik şiddet vicdanları yaraladı

Gaziantep Havalimanı kar nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Gaziantep’te kar nedeniyle bazı kurumlar bir gün tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Merz: ABD'nin Avrupa topraklarını zorla ele geçirme tehdidi kabul edilemez

Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Fransa donanması Rusya'dan gelen bir tankeri durdurdu

ABD, Rusya ve Ukrayna'dan üçlü görüşme

Mardin’de kar yağışı etkili oldu: 3 araç kazaya karıştı

YÖK’ten İran uyruklu öğrencilere öğrenim ücreti ödeme kolaylığı

Gana'da M çiçeği virüsü yayılmaya devam ett