10485,01%-0,21
36,55% 0,21
39,64% 0,20
3415,77% 0,13
5537,34% -0,25
Adıyaman Mehmet Zahit Kotku Camii İmamı Abdullah Sağlam, hayır sahiplerinden aldığı çeşitli yardımları muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak için çabalıyor.
Sağlam, 220 yetim için hazırlanan döner, ayran ve çeşitli ikramları iftar saatinde kapı kapı dağıttı.
"Yetimler bize emanettir"
Kendi aracıyla kapı kapı dolaşıp yetim çocukların sevinmesine vesile olan Sağlam, yetimlerin sevindirilmesinin inancımızın bir gereği olarak yapılması gereken bir vazife olduğuna değindi.
Sağlam, "Amacımız öncelikle Rabbimizi razı etmek ve yardıma muhtaç ailelerimizi sevindirmektir. Yıllardır ziyaretler gerçekleştirdiğimiz bu ailelerimize her gün bir yenisini katma gayretindeyiz. Yetim bir Peygamberin ümmeti olan bizler, herkesten daha ziyade yetimleri korumalı ve onlara şefkatle yaklaşmalıyız. Çünkü yetimler bize emanettir." dedi.
"220 yetim ailemizi bugün sevindirdik"
Sağlam kapı kapı dolaştıklarını dile getirerek, "Bugün Ramazan dolayısıyla bizlere bağışta bulunan hayır sahiplerinin ikramlarını yetim ailelerimize kapı kapı dağıtıyoruz. 220 yetim çocuğumuza bugün döner, ayran ve çeşitli ikramlarda bulunduk. Rabbim hayır sahiplerinin yaptıklarını kendi katında mükafatlandırsın. Bütün yetimleri bir araya toplayıp ikramda bulunabilirdik ama onların her birinin ulaşım imkanı yok, belki iki araç değişip gelmek zorunda kalacaklardı. Bunu düşündüğümüzden o yetimlerimizi hem yormamak hem de masrafa girmelerini engellemek için kapı kapı dolaşıp onların ayaklarına kadar giderek sevindirmek istedik. Onların yüzündeki sevinç bizler için dünyalar bedelindedir. Tekrardan tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbim onların hanelerini ve mallarını bereketlendirsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)