• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

 FETÖ üyeliğinden ihraç hakimler yurt dışına kaçarken yakalandı

GÜNDEM 17.09.2024 14:15:21 0
 FETÖ üyeliğinden ihraç hakimler yurt dışına kaçarken yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kıskaç-28” operasyonu kapsamında FETÖ üyeliğinden ihraç edilen hakimlerin Muğla’dan yurt dışına kaçarken yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya; O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile emniyet personeli Ü.B. ve K.B., 'W.B.' isimli tekneyle Muğla’dan yurt dışına kaçarken yakalandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Yerlikaya, "FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B. “W.B." isimli tekneyle Muğla’dan yurtdışına kaçarken yakalandı. İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki "W.B." isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik 'Kıskaç-28' operasyonu düzenlendi. Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu; "W.B." isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulan tekne içerisinde, Örgütün kripto haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı olan ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan ihraç edilen; O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri ve M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında Yerlikaya, adli makamlar tarafından 9 şüpheli şahıs "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma", 4 tekne mürettebatı "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldığını sözlerin ekledi. (İLKHA)

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İpsala Sınır Kapısı'nda 17 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD’den Yemen’deki bya yaptırım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ