Tarih: 04.10.2024 15:33

Fidan satıcılarında sonbahar yoğunluğu

Facebook Twitter Linked-in

Batman'da sonbahar aylarında fidan ve ağaç ekilmesinin tam zamanı olduğunu belirten fidan satıcıları, şu anda ekilen bitkilerin ilkbaharda iki yaşındaymış gibi yetiştiğini ifade etti.

Sonbahar aylarında ekilen fidan ve ağaçların hava değişimi ve doğal sulamayla köklerinin daha hızlı yayıldığını ifade eden fidan satıcısı Seyithan Taşan, fidan ya da bitki ekmek isteyenlerin ilkbahar aylarını beklemeyerek hemen almaları tavsiyesinde bulundu.

"Şu an tam da fidan ve ağaç dikme zamanındayız"

Şu anda sonbahar aylarında olduklarını ve tam da fidan ekim zamanında olduklarını belirten Taşan, "Hemen hemen her çeşit fidan ve bitki çeşitleri bizde bulunmaktadır. Kimi insanlar meyve, kimi çam türleri, çalı türleri gibi ihtiyaçlarına göre alıyorlar. Çevre düzenlemesi yapanlar da her türü bizde bulabiliyorlar. Hatta Akdeniz bitki türleri bile bizde var. Şu anda cennet hurmasına kaysıdan daha çok talep var. Kimi kendi hobi bahçesi için kimi evinin bahçesi için kimi bahçe düzenlemesi için kimisi de köylerde profesyonel olarak ağaç ekim ve bakımıyla ilgilendiği için bizden fidan ve bitkileri alıyor." dedi.

"Şu anda ekilen bitkiler ilkbaharda iki yaşındaymış gibi oluyor"

Şu an meyve, çam ve süs bitkilerinin dikmenin tam zamanı olduğunu ifade eden Taşan, "Sonbaharda dikim yapmak bitkinin gelişiminde ilkbahardan daha iyi ve verimlidir. Şu anda ekilen bitkide ilk iki ayda kök gelişimi oluyor.  Böyle olunca şu anda ekilen bitki ilkbaharda iki yaşındaymış gibi oluyor. Vatandaşlara tavsiyemiz ağaç, fidan ya da bitki ekmek isteyen varsa ilkbaharı beklemesinler. Şu anda dikmeleri daha faydalı olacaktır." diye konuştu.

"Yeni meyve ağaçları bakmaya geldim"

Tüm vatandaşlara en az bir tane de olsa bahçe ya da tarlalarına meyve ağacı dikmeleri tavsiyesinde bulunan vatandaş Samet Acar, "Daha öncede buradan fıstık fidanı, kaysı, incir, süs bitkileri ve hoşumuza giden meyve ağaçlarını aldım. Buradan aldıklarımı hem hobi bahçemize hem de köydeki tarlamıza ektik. Şu anda meyve ağaçlarını dikmenin tam zamanıdır. Şimdi de burada hangi meyve ağacı alacağıma bakıyorum. Herkese varsa bahçesi ya da tarlası en az bir tanede olsa meyve ağacı ekmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —