• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

"Fiilî Bir Dua: Boykot" konferansı Siirt Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

21 Mayıs 2025, Çarşamba 07:49
21 Mayıs 2025, Çarşamba 07:49
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt'te düzenlenen “Fiili Bir Dua: Boykot” konulu konferansta, İslam dünyasının tepkisizliği eleştirilirken, boykotun ahlaki ve fiili bir sorumluluk olduğuna dikkat çekildi.

Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu, önemli bir farkındalık programına ev sahipliği yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Öğrenci toplulukları tarafından organize edilen  “Fiilî Bir Dua: Boykot” konulu konferansla, işgalci siyonist rejimin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırılara karşı bireysel ve toplumsal sorumluluklar ele alındı.

Konferansta, tepkilerin kınamalardan öteye gitmemesi eleştirilirken siyonizmin can damarı olan ekonomik boykotun önemi ve etkisi, Hayber Savaşı'nda Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in yahudilerin hurma bahçelerini kestirmesi örneğiyle dikkate sunuldu.

 "Boykot sadece bir tepki değil, taraf olmanın adıdır"

Programda daha sonra söz alan Boykot Dedektifi sosyal medya platformunun yöneticisi Erdem Özveren, yaptıkları dijital çalışmaları anlattı. 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze odaklı içerik üretimine ağırlık verdiklerini ifade eden Özveren "Boykot Dedektifi” adlı Instagram sayfalarının dünya genelinde en fazla takip edilen boykot sayfası hâline geldiğini belirtti.

Özveren "Meta şirketi (Facebook, Instagram, WhatsApp) Filistin lehine yapılan güçlü paylaşımları sistematik olarak kısıtlıyor. Sayfamızın ismini arama motorunda yazsanız bile son harfine kadar çıkmıyor. Ancak tüm bu sansüre rağmen insanlar alternatif markalara yöneliyor. Coca-Cola gibi siyonist rejimle bağlantılı firmaların satışları ciddi oranda düştü.” dedi.

"Bazı illerde boykot oranı yüzde 70'e ulaştı"

Özveren, Konya ve Kayseri gibi şehirlerde boykot oranlarının yüzde 60-70 seviyelerine çıktığını belirterek, boykotların sembolik değil etkili bir eylem olduğunu vurguladı. Ayrıca, siyonist rejimle doğrudan veya dolaylı ilişkisi bulunan firmaların, belgeleriyle birlikte tespit edilerek kamuoyuna sunulduğunu ifade etti "Bize yapılan tek haber, bir medya kuruluşunun asılsız suçlamalarıydı. O haberde delil yok denilse de haberin ilerleyen kısmında boykot edilen markaların protokol belgeleri yer alıyordu. Biz, her markayı belgesiyle ortaya koyuyoruz. Amacımız suçlamak değil; bilinçlendirmektir.” şeklinde ifade etti.

“Sadece tepki değil, safımızı belli etme vaktidir”

Özveren, Müslümanların, siyonist işgale karşı pasif kalmaması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı "Kur’an-ı Kerim, zalimlere karşı durmayı emrediyor. Boykot hiçbir işe yaramasa bile tarafımızı belli etmek için yeterlidir. Ama görüyoruz ki boykotlar etkili. Yerli alternatif ürünler büyüyor, halk bilinçleniyor. Rabbimiz buyuruyor: ‘Siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder.’ Biz bu inançla mücadelemizi sürdürüyoruz.”

Programın sonunda Gazze için dua edildi. Katılımcılar, Filistin halkıyla dayanışmanın sadece sözde değil, fiilî olarak da sürdürüleceğini belirtti. (İLKHA)

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit