DÜNYA 13.12.2024 00:48:38 0

Filistin Alimler Birliği Başkanı Tekruri’den Afgan Bakan Hakkani suikastına ilişkin açıklama

Filistin Alimler Birliği Başkanı Tekruri’den Afgan Bakan Hakkani suikastına ilişkin açıklama
Haberi Sesli Oku

Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, suikastla şehit edilen Afganistan Mülteciler Bakanı Halilurrahman Hakkani’nin, ilim ve cihat ailesinden gelen, dinine bağlı, İslam’a ve Müslümanlara olan sevgisiyle tanınan ve bu dini savunmak için sami

Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, şehid edilen Afganistan İslam Emirliği Mülteciler ve Geri Dönüş Bakanı Halilurrahman Hakkani hakkında yazılı açıklama yaptı.

Afganistan’ı ilk ziyaretinde merhum Hacı Halilurrahman Hakkani’yle bir araya geldiklerini belirten Tekruri, “Bu insanın dinine olan bağlılığını ve gayretini gördük. O günkü görüşmemiz, o ziyaretimizin en uzun toplantılarından biriydi. O toplantıda, ümmetine ve dinine karşı derin bir sevgi ve bağlılık taşıyan bir mücahit kardeşi gördük. Görevinde halkına karşı şefkatli, sözde ve özde birliği sağlamak için büyük bir hassasiyet taşıyordu. Hem geçmişte hem de bugünün mücahitlerindendi. Onunla camiye gittik ve orada insanlara namazını kıldırmak üzere, Şeyh Muhammed Abdülkerim’i imam olarak tayin etti. Camide namaz kılarken insanlarla samimi ve doğal bir şekilde gösteriş yapmadan ilişkiler kuruyordu.” dedi.

Tekruri, “Ümmetin düşmanları bizim topraklarımızda bu ruh ve bu özelliklerin bakanlarda ve yöneticilerde bulunmasını istemiyorlar. Onlar, liderlerinin halkla olan bağının yalnızca kendilerine ait olmasını, liderlerimizin bizden biri olup, bizim gibi davranarak bize şefkat göstermelerini, bizlerin liderlerimizi sevmemizi ve liderlerimizin de bizi sevmesini istemiyorlar. İşte bu yüzden, rahmetli Bakan Hacı Halilurrahman Hakkani’nin suikastle şehit edilmesi gibi korkunç bir cinayet işlenmiştir. Şehid Halilurrahman Hakkani, ilim ve cihat ailesinden gelen, dinine bağlı, İslam’a ve Müslümanlara olan sevgisiyle tanınan ve bu dini savunmak için samimiyetle çalışan bir insandı.” ifadelerini kullandı.

Allah-u Teâlâ'dan, rahmetli Bakan Halilurrahman Hakkani'yi geniş rahmetiyle kuşatmasını, onu salih kulları arasına kabul etmesini niyaz eden Tekruri, “Afganistan halkına, kardeşlerime, aileme ve Afganistan yönetimine, Bakan Halilurrahman Hakkani'nin şehadeti dolayısıyla başsağlığı diliyor, Allah'tan onlara en hayırlısını vermesini, ona da Cennet'ül Naîm'i nasip etmesini ve onu şehit edenlerin, ona saldıranların ise dünyada ve ahirette cehennemle, gazap ve lanetle karşılaşmalarını temenni ediyorum. Şüphesiz, O bizim Rabbimizdir. O ne güzel mevla ve ne güzel yardımcıdır. Allah rahmet eylesin. Yüce Rabbim Mücahit Bakan Halilurrahman Hakkani'yi nebiler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte haşr eylesin. Şüphesiz bizler Allah’a aitiz ve şüphesiz O'na döneceğiz.” temennilerinde bulundu.

Bakanlık binasında şehit edildi

Afganistan İslam Emirliği Mülteciler ve Geri Dönenler Bakanı Halilurrahman Hakkani, önceki gün bakanlıkta düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu.

Hakkani'nin, bakanlık binasında namaz sırasında meydana gelen patlamada şehit olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, patlamanın canlı bomba saldırısı olduğunu aktardı.

Emirlik yetkilileri saldırının DAİŞ tarafından yapıldığını aktarırken örgütün de saldırıyı üstlendiği bildirildi.

Hakkani, yıllarca cihad meydanlarında Taliban saflarında en önde bulunmuş, ülke işgalden kurtarıldıktan sonra yeni yönetimde yer almıştı. (İLKHA)

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Batman'da 30 katılımcı, "Siyer Mektebi" eğitimini başarıyla tamamladı

TESSEP: Boşanmanın başlıca sebebi ilgisizlik ve yanlış anlaşılma

Somali'de patlama: 11 ölü

Endonezya'da sel: Bir ölü 19 kayıp

95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Silvan Yolunda Korkunç Kaza: İkisi Ağır 7 Yaralı!

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 339'a yükseldi

Ürdünlü analist: Arap Zirvesi sonuçlarına güvenemeyiz; Filistin direnişinin kararlığına dayanmalıyız

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Aile bağlarının zayıflaması, gençleri duygusal ve yönlendirilmiş kararlara sürüklüyor

Yeryüzü Doktorları: Gazze'ye sağlık çalışanlarının ve insani yardımın girişine izin verilmeli

Milletvekili Ramanlı: Halkın sorunlarını yerinde görmeden çözüm olmaz

Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 125 milyon TL ceza

İşgalcilerin saldırılarında 3 gazeteci daha şehit oldu

Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Ambulansa yol vermeyen düğün konvoyuna ceza yağdı

Hindistan'da yangın: 17 ölü

Hindistan’da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Alkollü sürücü şarampole devrildi: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Yükleniyor