• BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

Filistin direniş grupları, işgalin Lübnan'da "çağrı cihazı" saldırılarını kınadı

18 Eylül 2024, Çarşamba 01:26
18 Eylül 2024, Çarşamba 01:26
Filistin direniş grupları, işgalin Lübnan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin'deki İslami ve ulusal direniş grupları, Lübnan'da çok sayıda kişinin şehit olduğu ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı çağrı cihazı patlamalarını gerçekleştiren işgalin, direnişin azmini kıramayacağını vurguladı.

HAMAS, konu hakkında yaptığı açıklamada, Lübnan topraklarının çeşitli bölgelerinde iletişim ekipmanlarını, sivil ve hizmet tesislerini patlatarak Lübnan vatandaşlarını hedef alan ve direniş savaşçıları ile sivil arasında ayrım yapmaksızın binlerce vatandaşın yaralanmasına ve bir kısmının tüm yasa ve geleneklere meydan okuyan bir suçla şehit edilmesine yol açan ciddi bombalama suçunun sonuçlarından tamamen syonist işgali sorumlu tuttu.

Hareket, bu terörist eylemin, bölgeye yönelik kapsamlı siyonist saldırganlık ve işgal hükümetinin, faşist suçlarını örtbas eden Amerikan desteğiyle donanmış politikası ve suçu çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Bu canice saldırının terörist işgal birimini yalnızca daha fazla başarısızlığa ve yenilgiye uğratacağını kaydeden HAMAS, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HAMAS, "faşist işgalin suçlarının özgür halklarımızın kararlılığını zayıflatmayacağını ve direniş iradesini kırmayacağını vurguluyoruz." ifadesine yer verdi.

İslami Cihad Hareketi ise çağrı cihazlarının patlatılması suretiyle gerçekleştirilen saldırının, "hain niyetle önceden tasarlanmış evlerinde güvende olan çok sayıda sivile ciddi zarar veren, tanımlanmış bir savaş suçu" olduğunu bildirdi.

Hareket, "Düşmanın, akıl savaşı ve psikolojik savaş çerçevesinde istese bile bu seçeneğe başvurması, Filistin halkını desteklemek için birden fazla cepheden aldığı darbelerin ardından sahip olduğu seçeneklerin ne kadar hayal kırıklığı ve dar olduğunu gösteriyor." dedi.

Buna karşılık, Filistin'deki direniş komiteleri de siyonistlerin kardeş Lübnan halkına karşı işlediği ve çok sayıda şehit ve yüzlerce yaralı ve yaralıya yol açan barbarca suçu kınadı. Komiteler, "korkunç siyonist suçun, devam eden Aksa Tufanı Savaşı sırasında siyonist ordunun, Lübnan destek cephesini durdurmadaki büyük başarısızlığının bir sonucu olduğunu" vurguladı.

"Lübnan ve Suriye'deki İslami direnişin bu hain darbeyi karşılayabilecek ve sonuçlarını hızla kontrol altına alabilecek kapasitede olduğuna inancımız tamdır. Düşmana, suçun büyüklüğü ve direnişçilerin aileleri başta olmak üzere sivillerin evlerinde hedef alınmasıyla orantılı olarak karşılık verilecektir.”

Filistin Mücahit Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de birer açıklama yaparak saldırıyı kınadı ve Hizbullah'a desteğini bildirdi.

Lübnan Hizbullahı, Sağlık Bakanlığına göre en az 9 kişinin şehit olduğu, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı çağrı cihazı patlamalarından işgali sorumlu tutarak karşılık vereceklerini vurguladı. (İLKHA)

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yahudiler haziranda Mescid-i Aksa'ya 25 kez girdi, İbrahim Camii'nde 89 kez ezanı engelledi

Güvenli liman altın bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek gelmeye devam ediyor

Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları 636'ncı gününde devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı