• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Filistin direniş grupları, işgalin Lübnan'da "çağrı cihazı" saldırılarını kınadı

DÜNYA 18.09.2024 01:26:42 0
Filistin direniş grupları, işgalin Lübnan

Filistin'deki İslami ve ulusal direniş grupları, Lübnan'da çok sayıda kişinin şehit olduğu ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı çağrı cihazı patlamalarını gerçekleştiren işgalin, direnişin azmini kıramayacağını vurguladı.

HAMAS, konu hakkında yaptığı açıklamada, Lübnan topraklarının çeşitli bölgelerinde iletişim ekipmanlarını, sivil ve hizmet tesislerini patlatarak Lübnan vatandaşlarını hedef alan ve direniş savaşçıları ile sivil arasında ayrım yapmaksızın binlerce vatandaşın yaralanmasına ve bir kısmının tüm yasa ve geleneklere meydan okuyan bir suçla şehit edilmesine yol açan ciddi bombalama suçunun sonuçlarından tamamen syonist işgali sorumlu tuttu.

Hareket, bu terörist eylemin, bölgeye yönelik kapsamlı siyonist saldırganlık ve işgal hükümetinin, faşist suçlarını örtbas eden Amerikan desteğiyle donanmış politikası ve suçu çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Bu canice saldırının terörist işgal birimini yalnızca daha fazla başarısızlığa ve yenilgiye uğratacağını kaydeden HAMAS, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HAMAS, "faşist işgalin suçlarının özgür halklarımızın kararlılığını zayıflatmayacağını ve direniş iradesini kırmayacağını vurguluyoruz." ifadesine yer verdi.

İslami Cihad Hareketi ise çağrı cihazlarının patlatılması suretiyle gerçekleştirilen saldırının, "hain niyetle önceden tasarlanmış evlerinde güvende olan çok sayıda sivile ciddi zarar veren, tanımlanmış bir savaş suçu" olduğunu bildirdi.

Hareket, "Düşmanın, akıl savaşı ve psikolojik savaş çerçevesinde istese bile bu seçeneğe başvurması, Filistin halkını desteklemek için birden fazla cepheden aldığı darbelerin ardından sahip olduğu seçeneklerin ne kadar hayal kırıklığı ve dar olduğunu gösteriyor." dedi.

Buna karşılık, Filistin'deki direniş komiteleri de siyonistlerin kardeş Lübnan halkına karşı işlediği ve çok sayıda şehit ve yüzlerce yaralı ve yaralıya yol açan barbarca suçu kınadı. Komiteler, "korkunç siyonist suçun, devam eden Aksa Tufanı Savaşı sırasında siyonist ordunun, Lübnan destek cephesini durdurmadaki büyük başarısızlığının bir sonucu olduğunu" vurguladı.

"Lübnan ve Suriye'deki İslami direnişin bu hain darbeyi karşılayabilecek ve sonuçlarını hızla kontrol altına alabilecek kapasitede olduğuna inancımız tamdır. Düşmana, suçun büyüklüğü ve direnişçilerin aileleri başta olmak üzere sivillerin evlerinde hedef alınmasıyla orantılı olarak karşılık verilecektir.”

Filistin Mücahit Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de birer açıklama yaparak saldırıyı kınadı ve Hizbullah'a desteğini bildirdi.

Lübnan Hizbullahı, Sağlık Bakanlığına göre en az 9 kişinin şehit olduğu, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı çağrı cihazı patlamalarından işgali sorumlu tutarak karşılık vereceklerini vurguladı. (İLKHA)

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ