• BIST 100

    10842,58%-1,25
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5548,40% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9213,41% -0,25

Filistin direniş gruplarının Aksa Tufanı ikinci yıl dönümü mesaj

07 Ekim 2025, Salı 11:43
07 Ekim 2025, Salı 11:43
Filistin direniş gruplarının Aksa Tufanı ikinci yıl dönümü mesaj
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin direniş gruplarından Aksa Tufanı’nın ikinci yıl dönümünde verilen kararlılık mesajında, “Direniş, halkın meşru yoludur.” denildi.

Filistin direniş grupları, Aksa Tufanı operasyonunun ikinci yıl dönümünde yayımladıkları bildiride, “soykırım, ihanet ve katliamlara rağmen siyonist düşman hedeflerine ulaşamadı.” vurgusu yaparak, silahlı direnişin meşruiyetini bir kez daha ilan etti.

Filistin direniş grupları, Aksa Tufanı operasyonunun ikinci yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları ortak mesajda, “İki yıldır tarihin gördüğü en vahim soykırım savaşına maruz kaldık. Bu, düşman tarafından halkımıza karşı işlendi. İkiyüzlü ve suskun uluslararası toplumun ihanetine rağmen; acılara, yaralara, büyük fedakârlıklara, vahşice işlenen katliamlara ve tarihte eşi görülmemiş savaşa rağmen, zalim siyonist düşman ve müttefikleri ilan ettikleri başlıca hedeflere, özellikle direnişi bitirmek ve siyonist esirleri zorla geri almada başarısız oldu.” denildi.

“Ölümsüzleşen Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde, Gazze’de büyük halkımızın yazdığı efsanevi destanla gurur duyduğumuzu ilan ederiz. Bu direniş, düşmanın tüm sinsi plan ve entrikalarının çarpıldığı bir kaya hükmündeydi.” denilen mesajda, “7 Ekim’de başlayan ve hâlen devam eden Aksa Tufanı savaşı, direniş hareketimiz açısından tarihî bir dönüm noktası oldu. Ulusal davamıza yönelik siyonist planların doğal bir karşılığıydı ve siyonist rejim ile suçlu liderlerinin yaydığı tüm yalanları ve kara propagandayı çökertmeye katkı sağladı. Birleşmiş Milletler salonunda savaş suçlusu Netanyahu’nun konuşması sırasındaki yaşananlar bunun açık delilidir. Direnişin her türü, işgalci siyonist düşmana karşı tek meşru yol olmaya devam edecektir. Filistin halkının silahından kimsenin feragat etme hakkı yoktur ve bu kabul edilemez; bu meşru silah, tüm yasa ve uluslararası sözleşmelerce teminat altındadır. Filistin halkı, topraklarını ve kutsallarını kurtarana, özgürlüğüne ve meşru haklarına kavuşana kadar; bu silahı nesiller boyu kuşaktan kuşağa miras olarak taşıyacak. Fedakârlıkların büyüklüğü ne olursa olsun.” ifadelerine yer verildi.

Kararlılık vurgusu yapılan mesajın devamında ise, şu ifadelere yer verildi:

“Bu şanlı yıldönümünde Arap ve İslam kitlelerini inisiyatifi ele almaya, başkentlerde ve tüm şehirlerde sokaklara, meydanlara çıkarak Filistin’e ve direnişe destek vermeye, halkımıza yardım etmeye ve siyonist terörün işlediği soykırım ve katliamları reddetmeye çağırıyoruz. Büyük Yemen’deki destek cephelerine, direnişin Lübnan’ına, asaletiyle bilinen Irak’a ve kahraman İran’a; sabit, ilkesel ve destansı duruşları için selamlarımızı gönderiyoruz. Başta Seyyid Hasan Nasrallah ve Seyyid Haşim Safieddin olmak üzere; kumandan Muhammed Bağri, Hüseyin Selami, Gholam Ali Rıshid, Muhammed Said İzdi ve tüm cephelerde, destek ve yardım saflarında şehit düşen büyük şehitlerin ruhlarına selam olsun. Aksa Tufanı’nın komutanlarına ve bu büyük kahramanlık destanını planlayanlara rahmet diliyoruz. Başta İsmail Haniye, Yahya el-Sinvar, Muhammed ed-Deyf olmak üzere; bütün direniş gruplarının uzun bir liderler ve ulusal simalar listesi tarihe ışık tutacak kahramanlıklarıyla yazılacaktır.” (İLKHA)

Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçe Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Peru’da eski Başbakan Chavez hakkında yeniden gözaltı kararı

İzmir'de 13 düzensiz göçmen yakalandı

Siyonist çeteler Filistinlilerin evlerini ateşe verdi

Kahramanmaraş’ta silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Malatya'da alacak-verecek tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı

İspanya'da kömür madeninde göçük: 3 işçi toprak altında kaldı

Sivas’taki maden göçüğünde arama kurtarma çalışmaları 5’inci günde devam ediyor

Bingöl Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı"  etkinliği düzenlendi

İşgal ordusu Gazze'nin doğusundaki bölgelerdeki binaların yıkımına yoğunlaştırdı

Nusaybin Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Diyarbakır'da okul yolunda ağır yaralanan öğrenci için veliler yolu kapattı

Lübnan: israilin ihlalleri sürüyor, uluslararası baskı şart

Eskişehir’de organize suç örgütüne operasyon: 31 gözaltı

AB’den “Askeri Schengen” dönemi

Pakistan'da fabrikada patlama: Ölü sayısı 18'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gitti

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 25 kişi hastanelere başvurdu

Şanlıurfa’da 8 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye geliyor

Yapıcıoğlu: Şiddet ve terör tamamen gündemden çıkmadıkça çözüm tam anlamıyla gerçekleşmiş olmayacak

Cizre Kitap Fuarı kapılarını açtı

Zelenskiy Ukraynalılara seslendi: Tarihimizin en zor anlarından biri yaşanıyor!

Avrupalı liderler ABD'nin Ukrayna planı için acil toplanma kararı aldı

Tinerle sobayı tutuşturmaya çalışırken alevlerin içerisinde kalan 2 kişi yaralandı

Fransa'yı karıştıran Rusya açıklaması

Zelenski, ABD'nin önerdiği planı Macron, Starmer ve Merz ile görüştü

Kollarınızda veya bacaklarınızda şişlik varsa nedeni lenfödem olabilir!

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçe Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Peru’da eski Başbakan Chavez hakkında yeniden gözaltı kararı

İzmir'de 13 düzensiz göçmen yakalandı

Siyonist çeteler Filistinlilerin evlerini ateşe verdi

Kahramanmaraş’ta silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Malatya'da alacak-verecek tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı