• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Filistin direnişinin şehit liderleri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı

04 Ocak 2026, Pazar 18:04
04 Ocak 2026, Pazar 18:04
Filistin direnişinin şehit liderleri için İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İslami Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla, Filistin direnişinin sözcüsü Ebu Ubeyde ve diğer şehid liderler için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarından şehid olan Filistin direnişinin sembol isimlerinden Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve diğer komutanlar için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı programı düzenlendi.

İslami Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Fatih Camii'nde bir araya gelen çok sayıda kişi, öğle namazının ardından Kubilay Aşkın Durdağ'ın imamlığından şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Suheyl Hindi

Gıyabi cenaze namazı sonrasında katılımcılara hitap eden Suheyl Hindi, "Uğradıkları zulme rağmen sabredip direnişi sürdüren erler şehadeti en çok hak edenlerdir. Cihadı terk edenlerse zilleri kabul etmiş demektir. İzzetin sembolü olan Gazze'den, mübarek Mescid-i Aksa'dan İstanbul'a selam getirdik. Gazzemiz yeryüzündeki en büyük zorbalıkları yaşamasına rağmen direniyor. Gazze'de öyle yiğit erler var ki tüm imkânsızlıklara rağmen  düşmana korku salmaya devam ediyorlar. Bu mücahitlerin şehit önderi Ebu Ubeyde’nin sadece sesiyle düşmanı dehşete düşürmüştür. Allah Resûlü'nün hayatını kendisine örnek alan mücahitler direnişleriyle yarınları inşa ediyorlar. Yarınlar Ebu Ubeyde gibi direniş erlerinin kanlarıyla yükselecektir. Cibaliye kampında fakir bir ailenin çocuğu olarak Kur'an-ı Kerim meclislerinde yetişen şehit Ebu Ubeyde’ye İstanbul'dan selam yolluyoruz. Allah ondan razı olsun, mekânı cennet olsun. Biz bir şehidi toprağa veriyoruz ama intikam duygumuzu asla toprağa vermeyeceğiz." dedi.

Rıdvan Kaya

Ebu Ubeyde'nin şehadetinin direnişe güç kattığını vurgulayan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Şehadet haberi HAMAS tarafından ilan edilen Ebu Ubeyde için bir araya geldik. Rabbimiz Ebu Ubeyde'nin şehit olduğu İslam davası yolundan bizleri de nasiplendirsin. Ateşkes soykırımın büyük oranda önüne geçti ama ateşkesten sonra Gazze gündemlerimizden düştü. Ateşkesten sonra işgal sona ermedi. Siyonistler vahşet politikalarını farklı veçheleriyle sürdürüyorlar. Bu sebeple Gazze'yi gündem etmeli infak, eylem ve dualarımızla Gazze'deki vahşete ve direnişe dikkatleri çekmeliyiz. Aksa Tufanı'ndan sonraki tüm gelişmeler bizim için Gazze ile ilişkilidir." diye konuştu.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik tutumuna dair de konuşan Kaya, "Siyonist çetenin aleyhine tutum içerisinde bulunan yönetime yönelik emperyalist politikaları telin ediyoruz. Maduro'dan önce yargılanması gereken Trump ve Netanyahu'dur.  Bu vesileyle bir başka konuya dikkat çekmek istiyoruz. Özbek, Türkistanlı kardeşlerimizin her yıl başında haklarında hiçbir delil bulunmamasına rağmen sapkın IŞİD ile ilişkilendirilerek mahkûm edilmesi zulümdür, haksızlıktır. Muhacirler Allah'ın emanetidir. Raşid Dostum isimli katilin Türkiye'de misafir edilmesi de kabul edilmesi mümkün olmayan bir rezalettir. Türkiye'nin Raşid Dostum isimli caniyi Afganistan'a teslim etmesi gerekmektedir. IŞİD'e operasyon düzenlemek anlaşılabilir ancak IŞİD'in tekfir ettiği insanları delilsiz suçlamalarla gözaltına almak hukuk dışıdır. Bu adaletsizliklere hemen son verin. Tesettürlü hanım kardeşlerimize yönelik kelepçeli tutuklama görüntüleri İçişleri Bakanlığı, MİT ve Emniyet Teşkilatının ayıbıdır. Hukuki süreçler delillerle yürütülür. Platformumuzun bileşeni Ümmetin Sesi Derneği'nin Karamürsel Şubesi'ne yönelik gerçekleştirilen hukuk dışı operasyonu da bu vesileyle kınıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

İran ve Rusya, Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledi

O yaya geçidinde yine kaza oldu

Gaziantep'te ters yön kullanan 639 sürücüye ceza kesildi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki yükümlüler Ulu Camii’de Ramazan temizliği yaptı

Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk mukabelesinde camiler doldu taştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor