DÜNYA 14.01.2025 21:43:31 0

Filistin yanlısı aktivistler, Blinken'in konuşmasını protesto etti

Filistin yanlısı aktivistler, Blinken
Haberi Sesli Oku

Filistin'e destek veren aktivistler, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Washington Atlantik Konseyi'ndeki konuşmasını protesto ederek 3 kez böldü.

İşgalci rejimin Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği soykırıma sınırsız destek veren ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bir konuşması sırasında protesto edildi.

Blinken, Washington Atlantik Konseyi'nde konuşurken Filistin'e destek veren aktivistlerden biri, "Sen sonsuza kadar Soykırımdan Sorumlu Dışişleri Bakanı kahrolası Blinken olarak anılacaksın. Ellerinde yüzbinlerce masum insanın kanı var." diye bağırdı.

Başka bir aktivist ise "Ortadoğu'daki rotanız öldürmek, öldürmek, öldürmektir" diye bağırdı ve Blinken'ı "savaş suçlusu" olarak nitelendirdi.

ABD'deki bir çok sivil toplum örgütü, görevden ayrılan Joe Biden yönetimini, askeri alan da dahil olmak üzere işgalci rejime koşulsuz desteği nedeniyle defaatle protesto etti.

İşgal rejiminin Gazze soykırımı

Uluslararası insan hakları örgütü Uluslararası Af Örgütü Aralık 2024'te işgalci rejimi Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik soykırımla suçladı. Örgüte göre işgal rejimi, "Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri yok etmek amacıyla Soykırım Sözleşmesi tarafından yasaklanan eylemleri gerçekleştiriyor."

Güney Afrika, Aralık 2023'te Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda işgal rejimine karşı dava açtı. Güney Afrika tarafı dilekçesinde mahkemeden siyonist yetkililerinin Gazze Şeridi'ndeki eylemlerinin soykırım teşkil ettiğine karar vermesini istedi çünkü bu eylemler "daha geniş Filistin ulusal mücadelesinin bir parçası olarak Gazze'deki Filistinlileri yok etme" özel niyetiyle gerçekleştiriliyordu. Mahkeme, işgalci rejimin Gazze'deki soykırımı önlemek için gerekli tüm tedbirleri alması gerektiğine hükmetti.

Washington yönetiminin temsilcileri ise daha önce defalarca işgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki "soykırım suçlamalarının asılsız" olduğunu savundu ve işgale sınırsız destek verdi. (İLKHA)

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Camilerin elektrik borcu ödenmeli

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

Yükleniyor