• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Filistinli akademisyen Dr. Ataullah’tan Van halkının Gazze duyarlılığına övgü

GÜNDEM 1.01.2025 11:56:39 0
Filistinli akademisyen Dr. Ataullah’tan Van halkının Gazze duyarlılığına övgü

Umut Kervanı aracılığıyla Van’a gelen Filistinli akademisyen Dr. Visam Ataullah, Gazze’ye destek veren hayırseverlere teşekkür ziyaretinde bulundu.

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı’nın ardından, Gazze’deki abluka nedeniyle ülkesine dönemeyen Dr. Visam Ataullah, teşekkürlerini sunmak ve çeşitli programlara katılmak amacıyla geldiği Van’da, Umut Kervanı Van Derneği’ni ziyaret Gazze’ye yönelik yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında Yetimler Vakfı Van Temsilciliğinde düzenlenen bir konferansta konuşan Ataullah, hayırsever kadınlara yardımların önemini anlattı. Gazze’de yaşanan zorlukları aktaran Ataullah, şunları ifade etti:

“Şehit lider Yahya Sinvar, Ebu Ubeyde ve Muhammed Ebu Dayf gibi komutanlar, İslam ümmetine çağrıda bulunarak, ‘Ey Müslümanlar, elinizi uzatın, hep birlikte özgür Mescid-i Aksa’da namaz kılalım’ dediler. Şimdi bu çağrıya ‘Lebbeyk’ deme zamanıdır. Gazze halkının bize ihtiyacı var. On binlerce çocuk yetim kaldı; annesini, babasını ya da her ikisini birden kaybeden binlerce çocuk orada yaşıyor. Bu nedenle hiçbir yardımınızı küçük görmeyin. Unutmayın ki küçük bağışlar bir araya geldiğinde büyük bir destek oluşturur. Gazze’deki çocukların elbisesi, kadınların ihtiyaçları ve mücahitlerin gücü sizlerin desteğiyle sağlanabilir. Bu hayırdan geri durmamalı, yardımlarınızı sürdürmelisiniz.”

Gazze’ye yardım gönderenlere teşekkür ziyareti

Konferansın ardından, Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı aracılığıyla Gazze’ye yardım gönderen esnaf, iş insanları, yazarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Ataullah, Gazzelilerin selamlarını iletti.

Dr. Visam Ataullah, Van halkının Gazze’ye olan duyarlılığı ve desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataullah, “Gazze’de insanlığa karşı yapılan soykırım devam ederken Van’a geldim. Buradaki kardeşlerimizle beraber çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Akademisyenler, vakıflar, iş adamları ve yazarları ziyaret ettik. Gazze’de soykırıma maruz kalan halkımızın mesajını iletmek için çeşitli evlere ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerimizde çok güzel geri dönüşler aldık.” dedi.

Vanlı hayırseverler ise Filistinli bir misafiri ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, Gazze için yardımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bu anlamlı ziyaretin Vanlı hayırseverler ile Gazze halkı arasındaki kardeşlik bağlarını bir kez daha pekiştirdiğini dile getiren Umut Kervanı 5. Bölge Koordinatörü Sedat Vatan, Ataullah’a teşekkür plaketi takdim etti. (İLKHA)

"DEM Parti 13 talepte bulundu" iddiasına resmî yalanlama

İşgalci ABD'den Yemen'e hava saldırısı: Beyda’daki Meslek Enstitüsü vuruldu

HAMAS’tan El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırıya tepki: Bu vahşetin sorumluluğu sessiz kalan tüm dünyaya aittir

Siyonist rejim El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu: Yaralılar sokaklara taşındı

Mekke'ye sadece hac vizesi olanlar alınacak

Öğrencilerden Gazze'ye anlamlı destek

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

Bingöl’de Siyer Yarışması'nda kazanılan ödüller Gazze’ye bağışlandı

Bingöl’de 850 bin TL’lik dolandırıcılık olayı: 1 gözaltı

ABD'den teknoloji ürünleri için yeni karar

Malatya'da nitelikli yağma ve kasten yaralama suçundan 3 tutuklama

Sudan, Kosova'yı resmen tanıdı

Bingöl'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Malatya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Sudan için açlık ve kıtlık uyarısı

Drift atan sürücüye 47 bin 378 lira ceza

Rusya: Anlaşmaya rağmen Ukrayna enerji altyapılarımıza saldırıyor

Gaziantep Muhammedi sevdaya hazırlanıyor

Taşlıçay'da aniden bastıran tipi, besiciyi geri dönmek zorunda bıraktı

Dışişleri Bakanı Fidan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Sağlıksız gıda satışına 210 bin lira ceza

Ağrı'da PKK/KCK üyesi şüpheli tutuklandı

Gazze'de can kaybı 50 bin 933'e yükseldi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Balata kokusunu yangın sandı, yangın tüpüyle müdahale etti

Siirt’te feyezan dönemi denetimleri başladı

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu ulaşıma açıldı

Don kayısı bahçelerini vurdu, üreticiler destek bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ