• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Filistinli Doktor Ed-Dali: Aksa Tufanı hareketi ümmetin sembolü oldu

07 Ekim 2024, Pazartesi 16:54
07 Ekim 2024, Pazartesi 16:54
Filistinli Doktor Ed-Dali: Aksa Tufanı hareketi ümmetin sembolü oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da düzenlenen "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" mitinginde konuşan Filistinli Dr. Hani Ed-Dali, Aksa Tufanı hareketinin ümmetin sembolü olduğuna dikkat çekerel dünyanın her yerinde yapılan protestolarla ümmetim birliğinin dünyaya yansıtıldığını

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü münasebetiyle "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" temalı bir miting düzenlendi.

Ali Şelli Parkı'ndan başlayan kortej yürüyüşünde, "HAMAS'a selam, direnişe devam", "Ceng, cihat, şehadet" ve "Kahrolsun israil" sloganları atan kalabalık, Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Şanlıurfa’da düzenlenen "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" mitinginde konuşan Filistinli Dr. Hani Ed-Dali Aksa Tufanı hareketi ile ilgili açıklamada bulundu.

“Açlık ile mücadele veren çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlarımız kışın soğuğuyla da mücadele verecekler”

Ed-Dali, "Bütün dünya bizim sesimizi işitti, bizim haklı olduğumuzu bildi ve bizim yanımızda durmaya başladı. israilin yok olması adına sesler daha çok yükselmeye başladı. İzzet mekânı olan Gazze, belki tarihte görülmemiş bir soykırıma maruz kaldı. İşgalci güçler bu yıl içerisinde yaralı ve şehit olmak üzere yaklaşık 150.000 kişiye zarar verdi. Bu, Gazze'nin yüzde 7'sine tekabül ediyor. Bu da tarihte görülmemiş bir savaş suçu ve soykırımdır. İşgalci güçler sadece insanlara zarar vermekle yetinmedi. Şehirleri ve binaları yıktı. Camilere, kiliselere hatta Osmanlı'dan kalma tarihi eserlere bile zarar verdi. Buldozerler ve tanklarıyla yıktıkları binanın altında kalan çocuklarımızı, kadınlarımızı ve yaşlılarımızı ezdiler. Gazze'de şu an 2 milyon civarında insan, kendi evlerinden göç ettirilmiş şu an çadır kentlerde zor şartlar altında yaşamaktadırlar. Kış ayları yaklaşıyor, havalar soğuk olacak. Açlık ile mücadele veren çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız gelmekte olan kışın soğuğuyla da mücadele verecekler.” dedi.

“Gazze ehlinin yarası devam ediyor”

Gazze’deki soykırımın bir an önce durdurulması gerektiğini belirten Ed-Dali, “Aksa Tufanı hareketi, ümmetin sembolü oldu. Dünyanın her yerinde yapılan yürüyüşlerle, toplantılarla ve protestolarla ümmetim birliği dünyaya yansıtıldı. Türkiyeli kardeşlerimiz bu musibetimizde bizim dostumuz olduklarını ispatladılar. Bizlere gösterdiler ki bizim davamızda, bizim destekçilerimiz ve bizim yoldaşlarımızdır. Türkiye halkı gösterdi ki Kudüs davasında sizler bu davanın vazgeçilmezlerisiniz. Yine sizler adalet namına hiçbir şeyden geri durmayacağınızı herkese gösterdiniz. Aksa Tufanı hareketi üzerinden bir yıl geçti. Lübnan'da da savaş başladığından dolayı Gazze'den sizlere haberler az gelmeye başladı. Gazze ehlinin yarası devam ediyor. Bir an önce Gazze'deki soykırımın durdurulması gerekiyor. Şuna inanıyoruz ki bunu yapabilecek olanlar sizlersiniz. Şu an itibarıyla işgalci güçler Gazze'nin doğu şeridinde bombardıman yapıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Siverek–Diyarbakır yolunda gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1’i ağır 2 yaralı

Ele geçirilen 400 saka kuşu doğal yaşamına bırakıldı

“Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı

Bursa’da su ürünlerine denetim: 2 kişiye ceza, 1,8 ton balığa el konuldu

Uzmanından hatırlatma: Rahim ağzı kanseri düzenli kontrollerle önlenebilir

İşgalciler Atara askeri kontrol noktasını kapattı

Bingöl’de trafik kazası: 3 yaralı

Sessiz İlerliyor, yıllar sonra ortaya çıkıyor: ücretsiz kanser taramalarına çağrı

Bingöl’de iş yerinden hırsızlık şüphelisi tutuklandı

2025’te Şanlıurfa’da siber suçlarla mücadelede bilançosu

Hindistan'da dijital gözetim kıskacı: Vatandaşların mahremiyeti kalmadı

Ceyhan ve Yumurtalık’taki bazı alanlar kimya endüstri bölgesi ilan edildi

Sosyal medya yasağı çocukları korur mu?

Şanlıurfa’da bir baba yeni doğan bebeğine ‘Yahya Sinvar’ ismini verdi

Kuyuya düşen "Yavru boncuk" itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Son 24 saatte İran’da yaşananlar

“Gazeteciliğin Yolculuğu” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

İstanbul ve Gürbulak’ta uyuşturucu operasyonu

Dr. Gökşenoğlu: Donuk omuz kalıcı hareket kısıtlılığına yol açabilir

34 ilde FETÖ operasyonu: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den 48 il için "sarı" kodlu uyarı

Suriye ordusu: Şeyh Maksud Mahallesi tamamen temizlendi

HÜDA PAR Isparta İl Başkanı Demir'den 10 Ocak mesajı

X, İran bayrağının görselini değiştirdi

Kışın doğal antibiyotiği: Kelle paça

Gazze'de ekipman engeli: Enkaz altından çıkarılamayan 10 bin şehit

Kars’ta yolcu otobüsü kargo kamyonuna çarptı: 9 yaralı

Siyonist rejimin dost durağı: 2025'te 1,5 milyon Yahudi BAE'yi ziyaret etti

UNRWA'nın "Gazze dışı personel" kararı tepki çekti: "Bu bir idari infaz"

İngiltere, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimaline hazırlanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siverek–Diyarbakır yolunda gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1’i ağır 2 yaralı

Ele geçirilen 400 saka kuşu doğal yaşamına bırakıldı

“Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı

Bursa’da su ürünlerine denetim: 2 kişiye ceza, 1,8 ton balığa el konuldu

Uzmanından hatırlatma: Rahim ağzı kanseri düzenli kontrollerle önlenebilir

İşgalciler Atara askeri kontrol noktasını kapattı

Bingöl’de trafik kazası: 3 yaralı